reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Kasiu ja bym proponowala Ci najpeirw ziemniaczka jesli juz chcesz , dlatego ze wydaje mi sie on jednym z bezpieczniejszych warzyw!a jesli chodzi o marchewke to po tyg sprobuj podac Emmie!raczej dwoch naraz nie mieszaj, bo np u mojej siostry u starszego syna marchewka uczulila!wiec ja do konca jesli chodzi o marchewke przekonana nie jestem!
Kasiu ja podawalam Kubie mleko modyfikowane i do dzis mu podaje wit D bo ortopeda nakazal na jego krzywe nozki, ktorych sie nabawil jak w 9 miesiacu juz chodzil!
ja kupilam ten malt0extrakt dla Kuby i mysle ze jest rewelacyjny, kuba wcian z nim kaszke i sie tylko oblizuje!i nawet jest on nie drogi:-)
Aniu a dlaczego w sloiku nie chcesz brac do PL?ja bynajmniej zamierzam go zabrac ze soba do PL!w sloiczku wlasnie!szkoda ze Twoje go meza wysylaja na to postojowe-kurcze mam nadzieje ze szybciutko wroci do pracy czego oczywiscie zycze!Aniu a jesli moge zapytac w czym konkretnie pracuje?tzn co robi?
ja z moim mezem nie mam zadnych wspolnych zainteresowac:on ryby, fifa (wiec xbox sie nie kurzy:-D), motory, a ja?ja chyba nie mam czasu na swoje zainteresowania!niestety!mam nieodparta chec poczytania ksiazki a nie mam za bardzo kiedy:baffled:

reklama
kochane ja mowie dobranoc

jestem zla bo wyladowalam zdjecia ktore wczoraj w lekelandzie zrobilismy i wszystkie sa z kropkami,bo obiektyw byl opackany :baffled:
ach...

musze maleo pomeczyc,bo wielkimi oczetami na mnie patrzy :-)
buziaczki

moze jeszcze kukne pozniej co nastukalyscie:happy:

Aniu mam na mysli np. NAN2 bo juz zaczelam z tym a w nim så zwiekszone dawki tych wszystkich witamin i skladnikøw odzywczych.. moze rzeczywiscie zrobie tak jak møwisz bo sama jestem w kropce a wiadomo nie chce dla Emmy ani krzywicy ani przedawkowania szczegolnie ze Ona juz jest na tyle silna ze jak jå trzymamy to Ona sie ciågnie do gory i chce siedziec i siega do stolu i tak nam siedzi na kolankach podtrzymywana bez oparcie.. tez mam stresa czy to nie za wczesnie bo Ci moi znajomi tak wlasnie przyspozyli swojej cøreczce krzywicy.. ale z drugiej strony nie chcialabym zatrzymywac jej rozwoju skoro wykazuje ku temu ochote i calkiem dobrze sobie radzi.. achhhhh.. ciågle ta konsternacja i strach czy czlowiek aby robi dobrze, czy aby nie szkodzi..:baffled::-(

ah ten pasternak:szok: , napaliłam się na ten przepis jego w panierce:tak::rolleyes: , ale u mnie taka bieda w sklepie , że nie mam co marzyć:baffled:, a co do pietruchy to barrdzo późnoe się go podaje , bo ma duzo w sobie alergenów.. w tej gazetce-książeczce jest chyba co keidy wprowadzac:tak:.a z tym extraktem , to właśnie się obawiałam, że mi się zbije , ale owine w jakąś szmatkę swoję , co by się słoiczek nioe rozwalił:-D.

Kasiu Kuba w 7miesiacy juz siedzial i juz stal trzymajac sie np lawy albo kanapy!i tez na mnie krzyczeli nie pozwalaj mu siedziec ani stac!to ja mialam na sile dziecko klasc na plecach tylko po to zeby zaraz stanal czy siadl?dziecko samo wie kiedy jest juz gotowe!jesli Malutka probuje juz troszke siadac to widocznie jest do tego gotowa!jesli Ty Jej do tego nie zmuszasz a Ona chce sama wiec chyba jest na to gotowa!:-)

pa Lilus! dobrej, spokojnej nocy Ci zycze! buzka wielka za pomoc!! :Ø**

niunia. a moja Emma tez ma krzywe nøzki. od urodzenia, no i zastanawiam sie i matrwie czy sie jej wyprostujå bo dla dziewczynki takie "na beczce prostowane" to troche szkodaby bylo..wszystkie dzieci tak majå? ale najwazniejsze zeby zdrowa byla!

no a z tå wit.D dlatego raczej nie chce brac bo Emma przyjmuje w mleczku wlasnie tym NAN2 wzbogaconego OMEGA 3 i 6 i tez przez piers - choc slyszalam ze tå drogå så to raczej znikome ilosci..

Lilka myślę , że racja , jeśli w Nanie jest dodatkowo:tak:, Kasia zakumałam z tą mieszanką:tak:, jednak ja bym sie skonsultowała z lekarzem , bo full witamin to nie jest dobrze , a ty dajesz jeszcze cebioton:confused:.
Co do pracy mjego M , to jutro bedzie zebranie i się dowiemy dokładnie , ale najprawdopodobniej na 6 miesięcy , i poźniej jak firma nie będzie miała zamówien to koniec pracy , a w czasie postojowego nie moze pojechac do PL , bo co dwa tygodnie trzeba sie stawiać w firmie i podpisywać , jest jeszcze opcja przez neta , ale też sprawdzają z jakioego miejsca się meldujesz , więc sprawa nie jest taka prosta, będąc na postojowym musisz vyc na miejscu , a jeśli chcesz jechać do kraju , możesz oczywiście, ale za te dni ci nie wypłacą pieniędzy:baffled:.
Niunia w firmie gdzie robiĄ jachty ,. łodzie , instaluje całą machanike i elektrykę, składA je od podstaw oprócz stolarki, potem testuje, stąd to zainteresowanie łodziami:-D.

LILKA TO ZMYKAJ , KOLOROWYCH SNÓW

Ostatnia edycja:
no wlasnie ja nie wiem niunia czy Ona chce ale np. jak siedzi w tym lezaczku to juz glowe i szyje i plecy ciågnie do siedzenia. a jak juz siedzi to nie ze jak kukla i ze strunå zamiast kregoslupa. nie slania mi sie tylko ladnie siedzi..:baffled:
aniu nic nie bøj tylko møwie Ci owiniesz w sweter i bedzie dobrze! najwiekszy przemycacz produktøw cieklych Ci to møwi!! :-D i to niedrogie jest bo chyba troche ponad 30NOK!
aniu - pietrucha i seler - tak slyszalam ze uczulajå ale piszå ze po 6m-cu dozwolone..

no wlasnie ja nie wiem niunia czy Ona chce ale np. jak siedzi w tym lezaczku to juz glowe i szyje i plecy ciågnie do siedzenia. a jak juz siedzi to nie ze jak kukla i ze strunå zamiast kregoslupa. nie slania mi sie tylko ladnie siedzi..:baffled:
aniu nic nie bøj tylko møwie Ci owiniesz w sweter i bedzie dobrze! najwiekszy przemycacz produktøw cieklych Ci to møwi!! :-D i to niedrogie jest bo chyba troche ponad 30NOK!
aniu - pietrucha i seler - tak slyszalam ze uczulajå ale piszå ze po 6m-cu dozwolone..
Kasia niech robi na co ma ochotę, kładŹ Ją na matę i niech sie turla , wygina, ja się zgadzam z Niunia , ty do niczego jej nie przymuszasz, on bada teren, i tyle , zobaczysz jak juz jej gondola nie bedzie odpowiadać:-D.
zrobie tak , dobra przemytniku:-D:-D:-D
a co do pietruchy , pisałaś o korzeniu , to fakt

reklama
nie Aniu, cebiotonu jeszcze wkoncu nie podaje, czekam jak zajdzie taka potrzeba tfu,tfu przez lewe ramie..
..kurcze to z tym postojowym ze trzeba byc na miejscu kiepskawo choc ma to sens.. no ale wiadomo jak czekac to najlepiej u siebie w kraju, blisko rodziny i wogole wszystkimi polskimi przyjemnosciami..

a mi moze sie szykuje wyjazd w czwartek lub jakos w przyszlym tygodniu do KRS. na zakupy. dzisiaj rozmawialam z Jorgeirem i powiedzial ze jak nie znajde sobie towarzystwa (no a przeciez nie znajde) to moze pojedzie ze mnå co w praktyce oznacza wziecie Emmy. troche mi sie to nie usmiecha bo to przeciez meczarnia i dla Nas no i dla Niej ale z drugiej strony nie potrafilam powiedziec Mu nie bo wodzialam w Jego oczach ze chce sie ståd wyrwac - n nic tylko pracuje i wlasciwie to bardzo zadko zdarzajå mu sie takie zachcianki wiec naprawde musi miec kryzys skoro chce zmienic krajobraz nawet jesli bedå to pølki sklepowe..

Do góry