reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

my dzisiaj podjechalismy znajomym pokazac malego bo duzo czasu z nimi spedzamy a jakos jeszcze nie widzieli go przez ta moja chorobe. I wiecie co oni maja mieszkanie na dole z 2 sporymi sypialniami. Wiedza o naszych problemach z wlascicielami i to nie od dzis. Tam mieszka taki niemiec i to biora bardzo malo kasy za to mieszkanie i powiedzieli ze wiedza ze w branzy budowlanej praca sie ucina i to drastycznie i jesli ten niemiec postanowi sie przeniesc do kraju to jestesmy od razu nastepni na to mieszkanie. Wiadomo ze nie zycze nikomu stracic prace, ale warto zeby znajomi naokolo wiedzieli ze szukamy czegos.

Mieszkanie jest podobno naprawde fajne no i w nowym domu. Sami maja malutkie dzieci i wiedza jak to jest, a poza tym on sam budowal ten dom i polozyl beton miedzy tym mieszkaniem a ich. To tak przyszlosciowo dla dzieci to mieszkanie robil.

Potem odebralismy Sandre od dziadkow i pojechalismy razem niedaleko do domku w gorach i wlasnie wrocilismy do domu.

Sandra w sobote jedzie do dziadkow znowu na caly dzien.

reklama
Hejka,
Ja juz po wizycie Anki :-(, szkoda bo fajnie bylo :-) ...
Aniu Tomek zrobil az jedno zdjecie:szok::crazy:, wkleje je pozniej ..ehhh te chlopy...mam nadzieje ze na swojego Tomka dlugo nie czekalas:tak:.
Lilka gratulacje udanej imprezki!
Agata to super byloby z tym mieszkankiem:tak:. Tylkozeby sobie zjechal ten Niemiec:tak::-D!
Ja wczoraj odkrylam ze ui mie tez sa takie spotkania polonijek z dzieciaczkami ale sie spoznilam bo spotkani ebylo w paitek :-(, ale nastepne 7mego grudnia na ktore mam zamiar sie wybrac :tak:.

Daniel sie uspokoil troche, widac ze mu przeszlo bo sie wyproznil tak ze az prawie wyplywalo:szok: i to dwa razy. Dwie doby to w sobie trzymal i wcale by mnie to nie martwilo bo Sandra mi kiedys 10 dni tak trzymala, ale jego brzuszek boli od tych antybiotykow wiec juz nie wiedzialam jak mu pomoc:baffled: poilam go duzo koperkiem od wczoraj i to moze pomoglo, choc nie do konca mu podchodzil;-) od razu lzej sobie gazy oddaje:tak:

a widze ze maz faze zlapal i zaczal szukac na necie i sie doczytal ze mozemy sie ubiegac tez o mieszkanie komunalne. Mieszkamy w jednej z najbogatszych komune i kupuja mieszkania, wiec warto sprobowac. Szkoda tylko ze niby Sola ma sporo kasy, a jednak nie widze zeby tu sie cos dzialo, pare sklepow na krzyz i tyle, wiec ja to jezdze do Stavanger albo do Sandnes zawsze i place to holerne bramki:crazy: ale fakt ze jest plywanie darmowe dla ciezarnych, nawet jedno przedszkole otwarte z pedagogami itp...

Sandra biega i szaleje tak ja nosi, ze nie widze spania, ale o 20:30 bede probowac bo przed 23 to musi byc cisza, wczesniej to mnie w dupe moge pocalowac:crazy:

Fajnie Marta z tymi spotkaniami polonijnymi:-) ja sie tez zastanawiam czy podlaczyc sie pod barselgruppe tutaj, ale dziwne bo juz 2 tygodnie od porodu minelo a zadna helsesester jeszcze nie dzwonila:szok: mi tam sie nie spieszy na ta wizyte domowa bo nie mam jakis wiekszych problemow, ale dziwne ze jeszcze papierow ze szpitala nie dostali:baffled:

ide malego jutro pierwszy raz zwazyc to sie podpytam na miejscu

dziewczyny korzystajcie i integrujcie się!!!!Agatko z tego co piszesz i jak Tampeza pisała to macie co tam robic i zajecia dla dzieciaczków , super:tak:.
a jak zdrówko?

Marta daruj sobie fotkę:wściekła/y:, bo cie udusze nastepnym razem :-D, nie czekałam bo juz czekał:tak:.no a Cezary zjadł obiadek , mężuś ugotowal super danie , ulubione Czarusia:tak:, tylko troche mnie zdenerwował , że był tyle w samochodzie:crazy:, no i oczywiście w domu sajgon:angry:, ale juz dzisiaj sobie daruje pucowanko, bo nie mam siły , taka padnięta jestem:tak:. milego wieczorku dla wszystkich....

no i z tego przemeczenia goraczka i lekami normalnie czuje ze mi mleka brakuje:szok: nawet nie czuje czesto zeby mi cokolwiek naplywalo:szok: a takie nabrzmiale byly od pokarmu:baffled: teraz ciagle takie miekkie, maly ciagle chce ssac a tu lipa:crazy: moze to od tych antybiotykow i sie unormuje jak skoncze:confused: mam nadzieje:sorry2: a tyle tego bylo.....przystawiam go czesto zeby stymulowal choc on sam sie tez domaga, ale nie widze rezultatow:zawstydzona/y:

hej dziewczyny! napisze Wam tylko co wyczytalam w mojej ksiåzce "Pierwszy rok zycia dziecka"..

palce w buzce. dziecku nie powinno sie wyciågac z buzi palcøw bo zaczyna poznawac swiat, pozatym stanowi to dla dziecka przyjemnosc (nie piszå o ssaniu tylko o zabawie palcami, jezykiem, dziåselkami) i nie powinno sie tego ograniczac dziecku bo w ten sposøb opøznia sie nawet jego rozwøj...i ze podobno dzieci najbardziej trzymajå palce w buzce do 2roku zycia a do 6-go powinny sie juz calkowicie tego nawyku pozbyc - samo przechodzi..
no normalnie co Wy na to? no juz normalnie nie moge z tymi opiniami.. inni møwiå - wyciågac palce, wkladac smoka, jeszcze inni znajå historie egzemy w paluszkac, pokrzywionego zgryzu a nawet dziury w przegrodzie nosowej i krzywego nosa!!! (kolezanki brat)..

nawilzacze powietrza. dziewczyny wyczytalam ze rzeczywiscie mogå wywolywac choroby a to dlatego ze to ogromne siedlisko bakterii jest, a nawilzacz je rozprzestrzenia a wilgotne powietrze temu sprzyja (patrz - spacery i pora deszczowa)..dlatego bardzo waznym jest zmiana wody po kazdym uzciu wraz z utrzymywanie nawilzacza w nienagannej czystosci - kazdorazowe mycie urzådzenia oraz czeste wietrzenie mieszkan. nie wolno tez przesadzac z uzywaniem nawilzacza - nie uzywac 24/7.

----------

a ja od siebie jeszcze dodam ze w trakcie przeglådaia gazetki "rodzice" znalazlam jakis specjalny olejek eteryczny ktory ma pomagac na zatkany nosek..tyle ze to mozna stosowac dopiero od roku :(

OLBAS Oil płyn 10ml

ps. Lila ciesze sie ze przyjecie sie udalo! najlepszym dowodem ta pøzna godzina zakonczenia calego party!! ;)
a Tobie Marta fajnie z tymi spotkaniami dla Polek z Bergen!!! pewnie ze ja tez bym chodzila!!

ps. Lila ciesze sie ze przyjecie sie udalo! najlepszym dowodem ta pøzna godzina zakonczenia calego party!! ;)!!

tak Kasiu bylo super,goscie jeszcze dzisiaj dzwonili zadowoleni :-) strasznie mi milo:-)
pogadalam z ludzmi,posmialam sie...zadowolona jestem :happy:

Lilka super ze impreza sie udala, a jak sie podobalo Hani?

malej sie podobalo,nawet wytrzymala do 21 godziny!! co jest niesamowite,bo ona 19 i juz spac chodzi :-)
od mojej siostry,a swojej chrzestnej dostala w prezencie domek z takimi lalkami,roznymi akcesoriami do domku i z Milenka bawily sie az poszly spac :-)
Gabriel byl po Hani gwiazda wieczoru :-) wszyscy go nosili,rozmawiali z nim,byl taki zadowolony,ze sie usmiechal oraz gaworzyl po swojemu :-D:-D
wszyscy widzac go pytali sie czym go karmie,ze tak urosl :-D

my dzisiaj podjechalismy znajomym pokazac malego bo duzo czasu z nimi spedzamy a jakos jeszcze nie widzieli go przez ta moja chorobe. I wiecie co oni maja mieszkanie na dole z 2 sporymi sypialniami. Wiedza o naszych problemach z wlascicielami i to nie od dzis. Tam mieszka taki niemiec i to biora bardzo malo kasy za to mieszkanie i powiedzieli ze wiedza ze w branzy budowlanej praca sie ucina i to drastycznie i jesli ten niemiec postanowi sie przeniesc do kraju to jestesmy od razu nastepni na to mieszkanie. Wiadomo ze nie zycze nikomu stracic prace, ale warto zeby znajomi naokolo wiedzieli ze szukamy czegos.

Agata z tym mieszkaniem byloby super!!!
zycze wam obyscie szybko uslyszeli,ze macie sie wprowadzac:-)

Fajnie Marta z tymi spotkaniami polonijnymi:-) ja sie tez zastanawiam czy podlaczyc sie pod barselgruppe tutaj, ale dziwne bo juz 2 tygodnie od porodu minelo a zadna helsesester jeszcze nie dzwonila:szok: mi tam sie nie spieszy na ta wizyte domowa bo nie mam jakis wiekszych problemow, ale dziwne ze jeszcze papierow ze szpitala nie dostali:baffled:

Agata do mnie nigdy zadna polozna nie zadzwonila ze chcialby przyjsc z wizyta:no:
to tutaj chodza???
bo w pl tak,i sie ostatnio zastanawialam,co by bylo jakbym miala szwy:confused:
dziwne...

Lilka a pochwalisz sie zdjeciami z imprezy oczywiscie:tak:

Aniu oczywiscie :-) ale czekam na zdjecia znajomych,bo K. dal du..y ze zdjeciami:crazy: zabawial gosci zmaiast pstrykac
a sie fajnie wyszykowalam i nie mam zdjec buuuuuu

no to extra:-(..........
rr76ti.jpg

eeeeeejjjjjj to Emma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D

ja wychodze z pokoju patrze i mowie "a moze bys dziecku buty zalozyl a nie na boso go ciagniesz?"!"o patrz nie pomyslalem wogole"!:szok::baffled:-brak slow!

buhahhaaaaa:-D:-D:-D:-D
moj to zawsze tez cos zapomni,ale musi ubierac dwojke,wiec mu wybaczam,ale jak wychodze z domu z Gabim ostatnia,to patrze czy szaliki i czapki pozabierane
i zdarza sie,ze tatus zapomina o nich:rofl2:

LILKA ZAPOMIAŁAM , ŻE TY DZISIAJ ŚWIĘTUJESZ URODZINKI Hani:tak:, spokojnych przygotowań i udanej imprezki życzę

orp9pi.jpg

party_time.gif

Z bukietem róż nie mozemy przyjść by złożyć Ci życzenia
Lecz w słowach tych jest taka myśl
niech się spełnią Twe marzenia
Dużo sukcesów oraz radości
Dużo uśmiechów i moc słodyczy
w Dniu Urodzin
Emma i Kasia Tobie Haniu zyczy!

Aniu,Kasiu serdecznie dziekuje za zyczenia :-):-):-):-)

matko dopiero co kuchnie na cacy ogarnelam po przyjeciu
jeszcze salon czeka ale to jutro bo dzis mam dosc

a wiec tak..imprezka bomba!!! no wybawilam sie,wysmialam..no extra :biggrin2:
Karol imprezke najszybciej zakonczyl:-pjeszcze rano bylo nie ciekawie...
do tego Milenka o 5 rano przyszla do naszej sypialni obrzygana :szok: nie wiem co jej zaszkodzilo,ale pol dnia jeszcze wymiotowala :szok:

zadzwonilam do naszej znajomej pielegniarki i dawalam jej do picia tylko wode,dopiero jak jej pzreszlo to chodzila za mna,ze chce spaghetti,no ale to za ciezkie,wiec musiala zadowolic sie chlebem z maselkiem i bananem
mam nadzieje,ze rano bedzie wszystko dobrze

przed przyjeciem mialam z K. maly zgrzyt....
wyslalam K. po torta i...przyniosl mi takiego liliputa,ze myslalam ze torta rozczasne mu na glowie:angry:
normalnie tak sie darlam,ze pojechalismy szukac nowego DUZEGO torta...i znalezlismy 30km od naszego domu:rofl2::-p
tort wysmienity!!mhmmm wszystkim smakowal
w sumie potem w aucie go przeprosilam,bo robic jazde o torta to chore...:sorry2: no ale jak ja mam wizje i cos/ktos mi ja psuje to....wrrrrrrr

ok lece na allegro te ksiazki zamowic :-)

dobranoc

nie moge spac, wiem , że jestem monotematyczna:baffled:

Kasiu no tak juz kiedys pisałysmy o tych rączkach w buzi z 3 miechy temu , że to normalne , ze biorą do buzi i nie wolno ograniczac, bodajrze Marta też , ale ja myślałam , że ona ssie ciągla paluchy więc stąd taka myśl , że to nie dobrze, bo takie nagminne ciukanie:rofl2: moze prowadzic do egzemy:tak:, a jak takie tam zwykłe to luz:tak:.Ale z tymi wadami nosa , to pierwsze słysze , nie wiedziałam:szok:, cholera , nie wiadomo co myśłec:confused:. Wiesz wydaje mi sie , że wszystko jest w porządku jak mała to robi sporadycznie i bez jakies szczególnej intensywnosci:sorry2:.najgorze jest ot , że opini full , ale jeszcze została intuicja matki , obserwuj malusią i tyle:tak:.
kwestia nawilżaczy powietrza, niby takie oczywiste, ale nawet nie pomyślałam:wściekła/y:.
A ty juz po zakupie czy darujesz sobie go?

reklama
Do góry