reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Czesc dziewczyny!
jestem, zyje, mialam jakies dwa dni zadumy, rozmyslalam nad swoim zyciem!
jesli chodzi o zeby Kuby to prawie juz wyszly, kwestia dnia moze dwoch jak juz przebija sie przez dzialsa (dwa naraz a co;-)), zostana jak narazie jeszcze 5 i pewnie tez dluga droga przez nami z tymi 5tkami:-(
Agata jak sie czujesz?jak goraczka?sasiadow olej , ja to bym chyba furii dostala jakbym miala taki lokatorw!naprawde musicie z mezem cos z tym zrobic bo dlugo tak nie wytrzymacie!:szok:

Kasiu pomysly na prezenty super!ja to tak naprawde nie wiem co dla naszego ni na mikolaja ni na gwiazdke kupic, pustka w glowie, takiemy szkrabkowi malemu jak Emma troszke latwiej, kiedys tez nie mialam z tym problemu a teraz,...?

dawajcie dziewczyny jak macie jakies pomysly!
moze Ty Aniu masz jakis pomysl bo Czarus w tym samym wieku co Kuba i tez chlopak wiec moze Tobie cos do glowy fajnego przyjdzie???

reklama
Lila a co z tymi ksiazkami?wybralas sobie jakies?Ania tam podawala linki do ksiazek miedzy innymi link do ksiazki jezyk niemowlat i jezyk dwulatka, czytalas je?;-)
i tak jak napisalam wczesniej ja tez bede w PL od 5 grudnia wiec jak ktoras cos bedzie potrzebowala to mowcie smialo, zawsze to co mozna sie wysle poczta bez zadnego problemu;-)w koncu trza sobie pomagac, nie?:tak:;-)

ja tak na szybko, bo klade Sandre za godzine spac i tez jak mi sie uda to odlatuje, bo normalnie padam po tych wszytkich nieprzespanych nocach i goraczce:szok:

lekarz ten polski przede wszystkim zmienil mi dawkowanie antybiotyku bo powiedzial ze to nielogiczne zeby dawac co 12 godziny taka duza dawke, ze powinno sie 3 razy dziennie i mi to rozlozyl. Dal tez recepte na cos innego w razie czego jakby mi nie przeszlo. Powiedzial ze bardzo dobrze ze przyszlam bo powiklania moga byc rozne nawet do powstania ropniaka w piersi:szok: zbadal mi piers bolaca, powiedzial ze wyczuwa zapalenie i sprawdzil czy cos tam pod pacha sie nie dzieje. Poza tym kazal karmic, a nawet odciagac jesli dziecko nie budzi sie czesto na karmienie. No i w razie czego mam przyjsc na kontrole, bo zrobil mi krew i bedzie mogl porownac czy zapalenie spada.
Dzisiaj czuje sie lepiej, ale jestem wypluta na maxa. Jak zajdzie taka potrzeba to klade malego obok siebie nawet i cala noc do lozka i spie. Caly dzien przespal, wiec moze byc nieciekawie, ale w koncu zasnie i troche odespie.

Jutro jedziemy do tesciow na obiadek. Moze wezma Sandre na popoludnie to ja sobie tez postaram sie wypoczac. Nie pamietam kiedy ostatnio chorowalam, dlatego nawet nie zdawalam sobie sprawy ze 40 stopni przez 3 dni moze tak wymeczyc:baffled:

Zycze wam i sobie spokojnej nocy:tak:

niunia ja naleze do www.merlin.pl i wiesz jak szukam pomysløw? tam klikasz na zabawki a potem masz przedzialy wiekowe i roznych dziedzin. wejdz sobie i poprzeglådaj co majå do zaproponowania dla 2-wu latka i napewno cos Ci zaswita!! :tak:
agnieszka sie pokazala! :-) hej! mi tez ten szczeniaczek przypadl do gustu, zresztå jest w bestselerach to sprøbuje jak jeszcze bedzie wykazywac zainteresowanie..moja ma wlasnego misia do spania, innymi pluszakami tez pøki co sie bawi.. a w samolocie to pewnie cisnienie im dokuczalo..? nie ma co sie dziwic! :) to co? kiedy planujecie z dziewczynkami do PL?

z ksiåzek Ani ja planuje zamøwic te z pomyslami na zabawy na365dni (så 2czesci - do 2lat i powyzej) i jakås pomocnå dla rodzicøw gdzie znajde wsparcie w razie oporu, kretactwa i takich tam innych (nie daj Boze) dziwnych i nielatwych, rodzicielskich problemøw.. tylko jeszcze nie wiem jakå bo wszystkimi pozycjami nie chce sie zasypywac.. nawet nie mam czasu i sily na to co mam czylo "jezyk niemowlåt" ale dzisiaj zajze co tam jest..

a z lampkami dla dzieci - ja mojå Emme od poczåtku przyzwyczailam do ciemnej sypialni choc swojå lampeczke ma ale jej nie wlåczam i nie zostawiam na noc.. jedyne swiatlo jakie dochodzi do niej to przez szpare w drzwiach od nas z pokoju ale tez nieduzo bo po drodze jest korytarz i obijaki na løzeczku ze nawet ja jak sprawdzam mam problemy z Jej dojrzeniem.. ale rozumiem ze dzieci så røzne, pozatym jakies schizy mogå ujawnic sie dopiero po czasie..

agata zycze rychlego powrotu do zdrowia.

ok. ja karmie i szykuje Mi$ke do spania. milego wieczorku!!

Ostatnia edycja:
a mi chodzlo o latarki a nie o lampki...latarka moze sobie fajnie poswiecic...ale tak normalnie w dzien , nie przed spaniem czu w czasie usypainia tylko ogolnie do zabawy....takie male sprostowanie;-)
Muy kupujemy mate edukacujna dla Mayi a dla Natalki na mikolaja sroj z H&M baletnicy z baletkami i skrzydelkami...a na swieta jeszcze nie wiemy...chyba zamek ksiezniczki "lego duplo" LEGO.com Duplo Products (te wszytskie trzy :tak:|)dla Natali a dla Mayi ni wiem...jaksies zabawki edukacyjne ;-)

Marta! swietne pomysly!! :tak: a ten zamek to jakich rozmiarøw? ze taki dla lalek czy mozna rozlozyc w domu i mozna bawic sie "w srodku"?
a te latarki to bezpieczne? wiesz jak to dzieci - napewno po oczach bedå sobie i innym swiecic! ;) ?

Ostatnia edycja:
no prezenty super , juz widzę , że mamuski mają wszystko zaplanowane , no ale ja jeszcze nie....:no:napewno rowerek dostanie od mojej mamy, ale od nas to wciąż myślę:-D.co do lalaeczek Anny sa piekne , juz od dawna jestem nimi zafascynowana, zreszta chyba widac po wklejanych zdjeciach , bo wszystkie dzidzie jakie wrzucam do postów wyszły spod aparatu Anny G.Duplo tez super pomysł, ale cCzarek dostał na urodzinki od przyjaciela:tak:,
dla miejszych dzieci moge polecic kasiązeczkę rymowanke(tu tez sa w wersi norweskiej, wiec dziecko moze się szybko nauczyc tych pioseneczek bardzo szybko), mimo , ze jest dla starszych dzieci , Czarek był nią oczarowany albo kubełek , gdzie się dopasowuje kształty to dziurek , jak dobrze trafisz to gra muzyczka(fisher price).

FPL4886.jpg

Ostatnia edycja:
ja pomyslow na prezenty jeszcze nie mam, jakos wydawalo mi sie ze jeszcze sporo czasu, a to wcale nie.
moje tez usypiaja bez swiatla od poczatku.
kasia do polski wybieram sie na swieta, oczywiscie jak dostane paszport dla malej

widze ze dziewczyny juz wiedza co komu kupic:-)a ja mysle i mysle i nic jakos z tego!zaraz wejde na merlin i popatrze!zamek ksiezniczki rewelacja i ksiazeczka grajka tez:-)

reklama
Do góry