reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

zadzwonilam do znajomej ktora pracuje w hesestasjon bo meza ciotka jest w Hiszpani. Ma calkiem wywazone podejscie. Powiedziala ze pierwsze slyszy ze mam nie karmic przez 3 godziny a wrecz przeciwnie do opru zeby to przepedzic. Tez mnie to dziwilo bo na ulotce jest napisane ze mam karmic. Zapytala co biore i zadzwonila na legevakt. I wlasnie mam karmic do oporu i oprozniac ile sie da. Bo antybiotyk i tak jest w piersi w takiej ilosci ze nie zaszkodzi. To ze nie karmie dwa razy po 3 godziny jest efektem nawrotu wysokiej goraczki:szok:

moze i ten lekarz byl fajny ale sprzedal mi zla informacje.

maly lezy przy piersi wniebowziety, a ja znowu mam goraczke ponad 39:szok:
No Agathe to pieknie:wściekła/y: , mam nadzieję , że gorączka spadła , chociaż na wieczór zawsze rośnie, no nie wesoło:-(. z tym karmieniem dobrze , że sie dopytałaś:tak:, życze zdrówka
Ana pierwsze dwa tytuly z checia bym poczytala:tak:
problem w tym,ze musze zamowic na allegro od jednego sprzedawcy,by paczka byla jedna....no i to dupka z lekka,ale poszukam na all tych tytulow:tak:
ja mam ostatnio wrazenie ze zaniedbalam Milene,no napewno tak,bo ino latam od dziecka do dziecka,non stop sprzatam,gotuje,ze juz nie ma mi sie na zabawe,czy uczenie jak kiedys:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
ale mam postanowienie,ze od poniedzialku po roczku Hani biore sie ostro za moja dziewczyne,bo tak jak ona wszystko latwo sie uczy to az zal taki potencjal marnowac:zawstydzona/y:

ook dziewczyny to ja tez mowie dobranoc
juz polnoc :szok:
spadam do lozka,ksiazek poszukam jutro
dobranoc :-)
Lilka tak to już jest , coś kosztem czegoś , albo wybierasz między wyspaniem się a zrobieniem czegoś w domu, ale wiadomo , że przy dzieciach syfu nie mozesz miec:rofl2:. Najgorsze , że ktoś traci, ale wydaje mi sie , że nie masz nic sobie do zarzucenia, bo ogarnac czwórke:rofl2: dzieci i dom to nie lada zadanie, więc nie przejmuj sie napewno jej jakoś to zrekompensujesz, ważne , żeby nie odtrąca albo , żeby sie tak nie czuło , bo w główce dziecka różne rzeczy siędzą i stwory knuja, że tak powiem:tak:.

no dobra a gdzie sie podziały dziewczyny, nie mówię , że teraz bo każdy powinien spac ...Tampeza ..czyzby wsiąkła znowu:-D i nasze dwie ANIE:tak: I MAMUSKA KUDŁATEJ:happy:, MARTA JAK BÓL GLOWY , mam nadzieje , że magnez pomaga:tak:, kurcze nie wiem czy będzie nam dane sie spotakc jak cezary ciągle chory , chyba , że po szkole jakos a M później po mnie przyjedzie:baffled:.
NO i CAŁA RESZTA JUZ NIE UDZIELAJĄCA SIĘ........

reklama
no a ja ide dzisiaj do lekarza mojego na 14:15, bo znowu nie spalam cala noc:szok: goraczka albo mi skacze i sie trzese z zimna, albo spada troche i poce sie calymi kroplami:szok: czyli nic ze spania:baffled:

na ulotce jest napisane ze jesli nie ma poprawy po 2-3 dniach to trzeba sie skontaktowac z lekarzem. Zobaczymy co mi powie:confused: bo na legevakt w weekend jechac nie bede. Nie zrobie sobie tego raz jeszcze.

A Daniel jak sie przykleil do mnie o 17 wczoraj to do dzisiaj jeszcze go tak trzyma:szok: i tylko raczki i u mamy. Jak tylko go odloze do wozka albo maz wezmie to alarm sie wlacza po 30 sekundach:szok: oj widze ze nie bedzie tak lekko jak z Sandra, ale coz dzieci sa rozne. Sandra ogolnie rzecz biorac jest bardzo samodzielna jak na swoj wiek, jak dziecko cygana. Nigdy przez okres wstydu nie przechodzila. Moze Daniel bedzie inny. Wstawie go w wozku do kuchni przy okapie na full to moze zasnie:baffled:

20j32hw.jpg

Agata no miaam nadzieję , że już jest po....a ty dalej walczysz z choróbskiem:-(.może trzeba jeszcze poczekac z tym antybiotykiem , napewno zadziała:tak:, latasz jak ze ...:angry:. a masz sie wygrzac porządnie:tak: !!!!

no a ja oszłam spac o 2 a dzisiaj jak zombi od 9, Czarek spi , aż mnie to zastanawia, poożyłabym sie kolo niego , no ale jakos czuję to zmęczenie ale nie moge usnąc:baffled:...nie wiem co jest grane:confused:

tak, tak Aniu troche latam, ale tylko z auta i do domu;-) staram sie ze jak musze wyjsc z domu to robie to okolo 13 zeby Sandra przespala sie w samochodzie, bo w domu to sie nie da. Potem wieczorem tez spania nie ma i potem ci z gory robia zadymy:angry: wiec to inwestuje ten czas na przejazdzke zeby miec spokoj z tymi niemornalnymi ludzmi:crazy:

a Sandra mi obudzila sie o 5 rano ale powiedzialam jej ze ma jeszcze spac i spala do 8 rano od 19:30:szok: super:-)

Wiesz co dla mnie to nie do pomyślenia
emocje03.gif
, że jesteście w takim stresie z tymi właścicielami, współczuje , może usiądżcie razem z mężem i wymślcie coś , bo tak życ nie można na dłuższą metę.:crazy:co za ludziska!!!!
emocje26.gif

wiesz Ania, z tymi ludzmi to sie nie da dyskutowac bo tylko na ciebie nawrzeszcza, skonczy sie awantura i beda wsciekli przez wiele tygodni, nie mowiac ze zawsze cos znajda zeby sie przyczepic. Upierdliwe to jest fakt ze musze tak dokladnie planowac jej drzemki, ale staram sie to laczyc z pozytecznym. Dzisiaj np. jadac do lekarza ze mna pospi sobie i bedzie spokoj wieczorem. Bo nie da sie ukryc fajny jest taki wieczor gdy nagle jest cisza. Tym bardziej ze malemu sie ssanie wieczorem zalacza i musze z nim i tak siedziec, to latwiej jak jest tylko jedno;-)

no tak zdarzaja sie tacy ignoranci społeczni :crazy:, szkoda , że nie ma rady na tekich ludzi:baffled:.
dziewczyny a jak prezenty swiąteczne , myślicie już o nich , macie jakieś pomysły dla dzieciaków :confused: , a te wsze starsze kumaja juz coś i węszą , że mikołaj to "my":-)...

ja dla Mi$ki kupuje pod choinke chyba pianinko :-)

Koncertowe pianinko - Merlin.pl

ale przy okazji szukania prezentu dla starszej dziewczynki z rodziny wynalazlam
Wyniki wyszukiwania "seria: Lalka - Anna Geddes" w dziale Zabawki, wyników 3 - Merlin.pl !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
z miesiåc temu chcialam zamawiac to i inne ze strony Anna Geddes ze Stanøw na chrzciny co to jechalismy i dla Emmy ale po rozmowie z J. stwierdzilismy ze to za drogo z transportem, clem i wogole.. a wczoraj prosze! CUD!! :-D dostepne w PL!! tak sie ucieszylam. postanowilam ze chociaz så od 3 czy 4lat to bede te lalki kolekcjonowac dla Emmy (czytaj dla mnie!! :-D) bo jest ich bardzo duzo roznych i czasami specjalne edycje, mam tylko nadzieje ze bedå je sprowadzac do PL!! moze tez zacznå z innymi rzeczami np. ubrankami..:rolleyes: J. juz tylko glowå pokrecil, oglådac wszystkich 6 nie chcial bo powiedzial "same shit, different colors" :-D i powiedzial ze jak je kupie to mam juz nigdy nie marudzic ze mamy za malo miejsca a za duzo rzeczy!! :-D ale zgodzil sie! musze pare dni poczekac bo wczoraj splukalam sie z kasy i na ten miesiåc trzeba sie powstrzymac ale za pare dni..!! :tak:

acha. i zaplanowalam juz tez prezent na roczek!! :-D
Szczeniaczek uczniaczek. Zabawka interaktywna - Merlin.pl

Ostatnia edycja:
Hejka Babeczki....
U mnie wsio ok, tylko nocka zarwana bo Maya przysslala sie i do 4tej zyc nie dala, a pozniej Natala przyszla do mnie spac bo u siebie nie mogla....i musialam odespac sobie troche jak Natala w przedszkolu byla
A z Maniuniej jestem strasznie zadowolona bo spi w wozku ja zabita :-D, dzisiaj bylam na spacerku 2 godz i caly czas spala...lubi wozeczek :tak: to dobrze...ale w domu jej nie przyzwyczajam:no:...wole zeby w lozeczku spala.
A mam pomysl dla Waszych dzieciaczkow na "walke" z ciemnoscia: kupcie takie fajne latarki dzieciece,np "auta" czy inne disney'a... to im pomoze i zaciekawi :tak:.
dzisiaj wyprzedaz na Asane ikorki takie ze szook:szok:, Tomek godzine do domu jechal z centrum...
Agata widzisz kazdy wie inaczej, mozna sie wkurzyc...ale mam nadzieje ze teraz szybko sie polepszy i bedsziesz sie lepiej czula...:-)
A co so Twoich wlascicieli to oni chyba naprawde maja "ciezki okres w zyciu"...wspolczuje...moze chca Was sprowokowac do wyprowadzki , ale znajac ich tupet to by Wam o tym powiedzieli o tym prosto w twarz :crazy:...niektorzy to sa po....ani :wściekła/y:!!!!!!!!!!!
Kasiu sliczne te laleczki...chlopy sie nie znaja na takich rzeczach :no::-D, dla nich bez i ecr'u to ten sam kolor wiec o czym my mowimy :-D

aaaa a co do lozeczka to My zlozylismy szczebelkowe lozeczko jak Natalka skonczyla 2 latka, dokladnie kupilismy w lipcu za kase ze zwrotu ze skarbowki...i jak Tomek rozkrecal lozeczko to byl placz ale po wytlumaczeniu ze jest juz "duza" i ze bedzie mialam takie "fajne lozeczko jak mama i tata" przekonala sie noi bardzo spodobalos ie je wychodzenie ze nie ma ograniczen ....no problem:-D:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
hei
kasia mam szczeniaczka, kupilam dla lamii norweskiego ale ona unika jakos wszystkie przytulanki, tylko przez krotki okres interesowala sie piosenkami. osobiscie mi sie wydaje super
u nas ze spaniem dalej problemy, starsza budzi sie po nocach a w dzien chodzi marudna, a male gowienko prawie wcale nie spi, w dzien po prostu koszmar, zasypia na 10-15min i zaraz sie budzi, uspokaja ja tylko cyc albo noszenie, wiec czuje juz ze rece mam do ziemi.
tez jestem chora, jakies przeziebienie mi sie przyplatalo i boli mnie gardlo wiec czuje sie kiepsko.
wczoraj bylismy w oslo zlozyc wniosek o paszport i po poludniu wracalismy, nie bylo najgorzej ale w samolocie obie daly popis:crazy:

Do góry