reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Czesc kochane!
na poctaku ja rowniez dorzucam swoje mini zyczonka dla Danielka ktory skoczyl tydz i Emmy, ktora skonczyla 4 m-ce:happy2::rofl2:
Aniu jesli chodzi o to siemie lniane to wiem ze wspomaga wyproznianie sie np przy zaparciach jest to idealny srodek, dlatego pisalam ze mi sie kojarzy z czym innym:-)
nie wiedzialam Marta ze i na such skore dzieciaczkow tez i np na suche dlonie tez sie stosuje, ale teraz juz wiem i jestem bogatsza o te informacje:tak::tak::tak:
super Agata ze Malutki przespal Wam noc, moze to poczatek przesypianych nocy sie zaczyna co?:-)dobrze by bylo i oczywiscie Wam tego zycze:-D
a co do spania godzin dzieci to faktycznie tak jak Marta napisalala ze dziecko ma swoj rytm dnia i jesli sie on powtarza to u dziecka w glowie koduje sie pewien porzadek dnia i wieczoru!naszego tez kladziemy o 20 i nie ma przepros!jest godzina spania i koniec!zdarza sie np tak jak wczoraj ze zaczal nam usypiac ok 18stej w samochodzie ale nie dalismy mu bo jakby usnal to noc mielibysmy z glowy a tak noramlnie poszedl o 20stej spac!:-)ale niestety obudzil sie ok 24 z wielkim placzem i prosil o smarowanie dziaselek:-D
poza tym noc ok, nie narzekam!:blink:
u nas leje i pochmurno wiec na spacer sie nie zapowiada, ale nieszkodzi bo milo z mezusiem i kluskiem posiedziec w domku!:-)

reklama
Dzien Dobry Mamuski :-),
Ja dzisia wyspana ma maksa, Maya zasnela wczoraj o 22 i by spala cala noc ale ja obudzilam o 3ciej, bynajmniej staralam sie obudzic,udalo sie kolo 4tej przystawic ja do piersi i jak sobie pojadla to dalej w kime, takze wstalysmy sobie po 10tej:-D, teraz sobie drzemie Slodziutka...
wiem ze to malo oryginalne al erowniez sie dolaczam do Zyczen dla Danielka i Emmy:-)!
U nas pada i wieje jakna Uralu...brrrr...az w domu czuje ze ciagnie normalniepo szczelinach w drzwiach i oknach...
Milego popoludnia :tak:
uuuu...straszna tragedia:-(, ale nic nie wiadomo czy oni tam pracowali czy mieszkali? dziwna sprawa....

Ostatnia edycja:
sluchajcie maly dzisiaj jak narazie wiekszosc dnia jest aktywny, nawet mu sie ssanie teraz wlaczylo, wiec spac mocno przez jakis czas nie bedzie:-) Sandra sie nawet polozyla spac jakies 20 minut temu wiec luzik:-D

a dzisiaj sie wazylam i bylam w szoku bo waze mniej niz jak zachodzilam w ciaze:-) teraz tylko sprobowac to utrzymac.

u nas tez pogoda beznadziejna, niby wyspana jestem ale na kawce i tak jade.

Niunia- szoda mi tego twojego malego z tym zabkowaniem. Nawet nie wiem jak to jest bo Sandra przechodzila zabkowanie bezobjawowo. Napewno przykro jest patrzec jak sie dzieciak meczy:baffled:

A co do tego pozaru to maskara:szok: Tylko jak to sie stalo ze tylu ludzi w jednym domu? Te domy tutaj to drewniane wiec pala sie jak zapalki od byle czego. Trzeba uwazac, bo to nie to samo jak w Pl pod tym wzgledem. No i tutaj tez wszystko na prad, czesto od grzejnikow potrafi sie zajac ogien:baffled:

czesc dziewczyny, u mnie ostatnio nocki do kitu, w dzien tez nie lepiej, Yasmina wcale nie chce w dzien spac tylko ja nosic trzeba, a lamia budzi sie w nocy i ze mna w lozku laduje. ogolnie ciezko, bo jak nie jedna to druga placze.
pogoda do kitu, pada ale i tak zaliczylysmy spacer rano.

dziewczyny ja czytalam w norweskiej gazecie ze to 3kondygnacyjny budynek, na kazdym pietrze mieszkanie o pow.120m2. dlatego tyle osøb.. i prawdopodobnie tam mieszkali..

ps. jeszcze raz dziekujemy za zyczenia! :)

o rany jaki pożar:szok::-:)szok:.
Tampeza współczuje tych nocek i urwanie głowy:baffled:, trzymaj sie kobitko:)

ja własnie po obiadku , bylam w szkole , potem wstąpilismy na zakupy po polskie jadło , udało nam sie kupic kapustę kiszona w dwóch rodzajach ,polski bób, miam miam i jakieś surówki:-p:-p:-p.ale musze pyknąc kawusie bo tak mi się chce spac, że szok:szok:, zreszta kacyk trochę męczy bo wczoraj bylismy na imprezie u znajomych.....a jak u Was dzionek mija?
buziaki

no prosze Ania na imprezce byla!! fajnie! :) a co z Czaruchå? byl z Wami?

u mnie nudy na pudy..na spacerze wkoncu nie bylysmy bo pogoda okropna - pada snieg z deszczem.. nawet Emma juz z tego wszystkiego wynudzona i marudna..
..a wogole to powoli zaczyna doprowadzac mnie do szalu z tymi palcami w buzi! :wściekła/y: to juz chyba nie jest masowanie dziåselek tylko zwyczajnie palce w buzi! na okråglo wsadza - nawet przez smoczek czy jak jå karmie!! i ciumka!! :wściekła/y: a ja z uporem maniaka Jej te paluchy wyciågam! :wściekła/y::-D

no Ania gratuluje imprezki;-)

my dzisiaj bylismy u rodziny meza i dobili mnie ci ludzie, tak sie cieszylam ze maly byl aktywny w dzien, dobrze sie to zapowiadalo. Pojechalismy tam i oni go ciagle na raczkach nosili wiec spal jak kamien i spi do tej pory:angry: taka przysluge mi zrobili ze nocka zarwana jak nic:wściekła/y: na koniec juz nie wytrzymalam i powiedzialam ze ma lezec w foteliku albo na kanapie. Udalo mi sie troche rozbudzic, ale potem w drodze do domu znowu zasnal i chrapie:wściekła/y:

A Sandra nam zasnela w aucie tak wczesnie ze troche sie boje ze wstanie niedlugo i dopiero bedzie checa:baffled:

Ale ogolnie to dobrze z domu sie troche wyrwac:happy2:

reklama
Kasia tak , byliśmy z Cezarutkim , mały spał w południe 3,5 godziny, więc jak poszlismy był rześki i chetny do brojenia , mielismy 3 minuty drogi do zanjomych , więc nie było źle:tak:, tylko NASZ synuś miał problem z klimatyzacja w nowym miejscu a raczej z zabawa z swoim nowym kolegą , znowu akcja histeria jak widział ich małego i troche mu to zajęło zanim się przyzwyczaił , ten maluch całował go i dotykał rączkami po buzi , jakoś czaruchnie to nie przypadło do gustu , musielismy mu długo tłumaczyc , że to z miłości:-D.....

dziewczyny ma pytanko , jak to z wagą u dzieci , macie gdzieś jakąś tabele ile powinno ważyc dzieciak w danym wieku?bo juz mnie zastanawia czy Czarek nie za mało , jak obserwuje inne dzieciaczki:baffled:

Do góry