reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamy z norwegii

hej! wywiedzielismy sie niewiele.. tyle zebym pozostala aktywna i moze rzeczywiscie oszczedzala sie z dzwiganiem.. pozatym zadnych przeciwskazan. polozna powiedziala ze zdrowo wyglådam czyli "zesraj sie a nie daj sie" i do roboty!!! jutro tez mysle o wolnym, duzo nie ma ale ja obawiam sie ze miesiecznej normy poki co nie wyrobie wiec moze jednak pojde..!! czujesz!?!?!?!?! SCHIZA! :szok: sajgon zaczyna sie w piåtek, a potem niedziela!

mam nadzieje ze z Malenkå sie polepszy :-(.. buziaczka Jej przesylam! :tak:

reklama
nic sie nie przejmuj i bierz wolne jak tylko masz okazje, nadrobic zawsze zdazysz, zreszta chyba masz nadmiar godzin z grudnia i innych miesiecy. wspolczuje weekendu, najwiecej ludzi:zawstydzona/y:
zobacze jak dziadu bedzie wygladal rano to moze przejedziemy sie do lekarza

Czesc dziewczyny.Ale tu sa tepa,8 miesiecy,zeby dostac sie do pediatry? Dzisiaj dzwonila do mnie tesciowa,fajna kobieta,tylko ma charakter policjantki.Lubi rzadzic. Kazala mi wracac do Wloch i tam rodzic!Jak jej powiedzialam,ze sie zastanawiamy to zaraz zadzwonila do mojego i tam mu nagadala...Dlaczego tesciowe maja ciagle cos do powiedzenia!Moja mama od razu powiedziala rodz w Norwegii!
Co ten Grubcio tak choruje?Biedaczek! :-(

hej bozena! ja zaczynam 4miesiåc wiec wielka jeszcze nie jestem choc golym okiem widoczne jest ze mam dzidziusia. wielki bum na brzuch przyjdzie dopiero pozniej ale ja od poczatku staram sie dbac o nawilzenie skory ktora baaardzo w tym czasie cierpi. ja np. poprzez smarowanie brzucha,pupy i piersi zaniedbalam z lenistwa inne partie ciala, np. nogi i po pewnym czasie moja prawa lydka byla tak sucha ze szok! :szok: szybka interwencja balsamu (poczåtkowo w ogromnyche dawkach) doprowadzila do normy.. niektore dziewczyny uzywaja zwyklych oliwek dzieciecych lub normalnych nawilzajåcych balsamow do ciala. podobno niewazne czym wazne ze sie dba. ja osobiscie uzywam francuskiej MUSTELA. niedostepny na rynku norweskim (zresztå nie wiem co jest dostepne - mozliwe ze VICHY bo produkty tej firmy tutaj majå), zamawiam przez internet. jest to dosyc drogi kosmetyk - troche ponad 100zl za tube 250ml. jestem zadowolona, ma przyjemny zapach, niezlå konsystencje, fajnie sie wchlania i mimo tego ze czujesz jego powloczke na skorze - nie lepi i nie pozostaje na ubraniach.. mam tez nadzieje ze rzeczywiscie sprawdzi sie tez pod wzgledem swojego przeznaczenia w momencie gdy zacznie mi sie "rozciågac" brzuszek.
Ty droga bozeno z racji swojego zamieszkania (k.Oslo) mozesz miec ulatwionå sytuacje! sprawdz apteki i sklepy kosmetyczne, a moze nawet specjalne "sklepy dla Mam".. jak znajdziesz cos konkretnego co dostepne jest tutaj na rynku daj prosze znac - wciaz mnie ten temat interesuje.. :-) pozdrawiam!

tampeza i jak z Malå? polepszylo sie cos?
ja dzisiaj tez zostalam w domu.. :-) spalam do 11 i mze pewnie i dluzej gdyby nie telefon Jorgeira z Kopenhagi.. szczesciarz! - w pieknym miescie pelnym styczniowych PRZECEN!!! :rolleyes: zal dupcie sciska...:wściekła/y:
:-)

gratuluje Kasia, odpoczywaj ile mozesz, dobrze ci zrobi wolny dzien. ja tez uzywalam jakis specjalnych kosmetykow na rozstepy, ale juz nie pamietam nazwy. czasem tez stosowalam oliwke dla niemowlat. cos tam chyba dalo bo nie mam rozstepow, oprocz troche na biuscie. slyszalam ze wiecej zalezy od tego czy ma sie sklonnosci niz od tego czy cos sie stosuje.
To masz orzech do zgryzienia Bozena, a jak po porodzie, mialabys kogos blisko, zeby ci pomogl? nie wiem jak sytuacja z praca i macierzynskim, ale jak bys pojechala rodzic do wloch to chyba ci cos przepada, chociaz z drugiej strony zawsze mialabys jego rodzine obok. daj znac na co sie w koncu zdecydujesz?
Grubciu cos dzis lepiej wiec chyba sobie odpuszcze lekarza, caly czas mam nadzieje ze to tylko zeby.

to swietnie ze z Malå lepiej! :)
ja jem sniadanie i zaraz biore sie za sprzåtanie domu. potem moze haftowanie (juz zaczelcam z nowym! :-D normalnie naløg!), ksiåzka.. z kolezankå wyjscie - do pizzerii na obiad, a potem jakis filmik.. taki jest plan na dzien..

gratulacje , ale nowinki, jak fajnie:)
witam Bożenke , szkoda że mi net nie działa, bo jestem daleko w tyle znowinkami , ale aż mi sie buzia usmiechnęła jak ty zajrzałam.
jeszcze raz gratuluję:-D:-D:-D

reklama
Agnieszko a z tym lekarzem to jestem w szoku , troche przegięcie.......
musze niestety znowu sie poskarżyc , bo cezarutki co dopiero wyzdrowiał a tu lekarz zaniepokojony jego biegunkami kazał zrobić analizę kalu a i niespodzianka bo wyszła mu bakteria , ale z tego co mi Agnieszka pisała kiedyś to jakaś taka nie groźna , więc już nie panikuję ,ale znowu jakiś antybiotyk......jak to sie juz wyjasni i zaleczy to wyjężdzam do mężulka,.
pozdrawiam i śle buziaki....:-)

Do góry