reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

jak Was w koncu nadrobilam to przebudzila sie Emma i trzeba bylo calå ceremonie karmienia, bawienia, przebierania od nowa! slini mi sie bardzo! a nie pisalam Wam ze w srode bylysmy na kontroli i kolejnej szczepionce przeciw zøltaczce.. Emma miezy sobie juz 61,5cm , wazy 5400gr a obwod glowki 40,5cm..i widzialam maciupciego zåbka ktory koniecznie chce sie wydostac! ståd te ciågle råczki w buzce i mokre wszystkie body!! :-D

Aniu! piekna sukienka!! i wyglådalas pieknie!! :) tez bym takå chciala ale kiedy ten møj mi sie w koncu oswiadczy..?? :-D a pytasz o Ulvik.. cøz. Jorgeir objålby tam stanowisko szefa kuchni w hotelu, no ale nie swojej kuchni wiec roznica jest..no i kwestia ile zaproponujå mu pieniåzkow choc to na pewno nie porownywalne do roznych korzysci wynikajåcych z zostania w Hovden.. (a wiecie ze tutaj przedszkole jest za darmo!? :tak:)..pozatym ja napewno mialabym prace w tym samym hotelu bo mnie tam lubili i nie chcieli zebym odchodzila jako pokojøwka a w przyszlosci (lepszy jezyk) moze cos wiecej, a moze gdzie indziej.. znajomych mam tam wielu, do Voss pøl godz. drogi, do Bergen 2,5..no i przepiekne fiordy..ja bardzo lubie te miejsce, swietnie sie tam czuje..a i Babcia i nianczenie Emmy w razie by co pod nosem..dom rodzicow i tak wykupimy, plan przeprowadzki i tak jest no ale przwdopodobnie jeszcze sie to odlozy w czasie..

Agata..czytalam o polskim sklepie..przypomnialas.. ale Ci dobrze!
Ania, Marta a w Bergen tez jest? Izus gdzie jestes? a w Kristiansand?????
Ania pisalas wczesniej o slowniku, ale potem znowu ze sciågnelas z neta, bo w PL to måz raczej Ci nic nie kupi.. ale tutaj jest, ja kupilam..jak bedziesz chciala/chcialy to dam Ci/Wam namiary! ;-):tak:

Ostatnia edycja:
reklama
hejka

mnie caly dzien nie bylo na BB a wy zescie tyle naskrobaly;-) nadrobie jak poloze mala, a ma jeszcze max. 15 minut wolnosci bo o 21 do wyrka.

Dzisiaj caly dzien spedzilism ze znajomymi (polakami) i bylo calkiem przyjemnie. Rano wpadli tylko norwedzy ale to na chwile. Mala nawet grzeczna dzisiaj byla i bawila sie ze swoja kolezanka o 5 miesiecy starsza w berka w salonie i nawet nic nie rozwalily:tak:

mam nadzieje ze pojdzie spac bez wielkich scen bo spala dzisiaj tak dwa razy po 20 minut w samochodzie tylko. Nie wyglada na zmeczona ale coz bede probowac jak klasc o 21 to moze zrezygnuje wkoncu z 23 bo to jednak stanowczo za pozno dla tak malego dziecka:confused:

Kasiu nie kupi bo jest zapominalski , ale ja już odpowiednią liste zrobiłam co ma mi przywieśc, jedzie w pn a wraca w śr, więc juz te kilka dni wytrzymam,a z netu korzystam on line, jest świetny:tak:, jeden minus , ze cały czas slęcze przed kompem:baffled:.i jeszcze jedno dzięki za komplemenciki , ja w tamtym okresie czułam sie okropnie:-(....
dla EMMY wielkie buziole, rozwija się cudownie , mój jak mial 2 miechy ważył identycznie:tak:, główka-40(NIE , ŻE PAMIĘTAM , SPOJRZAŁAM W JEGO KSIĄŻECZKĘ Z CIEKAWOŚCI:::))))
A ile ważyła jak się urodzila/?:confused:

MARTA a ten zlot czarownic na wiosnę to idealny czas, tylko w jakiś neutralnym miejscu :tak:, a ztym jedzonkiem to co masz na mysli:-D

Fajnie , że miło spędzias dzień , należy ci sie po tych wszystkich ciężkich dniach z małą. mój spał godzinę po południu a teraz juz tez drzemie , nawet nie wiem kiedy:confused:zasnął ,nie martw się mój tez miał takie okresy , ze zasypial tak późno:tak:, wszystko zaczęło się kiedy zaczął manifestowac co potrafi na nas wymusic i szukal granicy nazej cierpliwości:-:)wściekła/y:

jak sie rodzila to miala 3,6 kg.. ()
Aniu bo nie zrozumialas.. w Polsce slownik polsko-norweski jest praktycznie niedostepny.. tylko taki "mini". ale tutaj w Norwegii jest! podaje link.

Søk » Bokkilden

ps. no i przy okazji zobaczylam ze juz jestjakis inny - wiekszy (czerwony), bo ja mam ten bialo-niebieski (kupowany chyba w marcu!:wściekła/y:)

wiesz Ania ja tez w szoku bylam jak przeczytalam ze nosilas 40 i w biuscie bylas D:szok: wychodzi na to ze poprostu cialko mialas tak proporocjonalne ze nic nie rzucalo sie w oczy - laska jak nic;-)

ale ja po Sandrze tez dlugo nosilam 40 i biustonosze do karmienia E:szok: i czulam sie z tym beznadziejnie. Nie wazne co robilam nic mi nie schodzilo, dopiero jak odstawilam mala od piersi to 8 kg w 3 tygodnie samo zeszlo bez zadnych diet;-) podobno to zalezy od hormonow, jedna traca przy karmieniu drugie dopiero po...

ps. mala w lozku lezy i sie nie drze:confused: i nawet ostatnia noc nie byla idealna ale znosna bo obudzila sie 3 razy (raz zanim zasnelam i 2 razy w nocy) wiec chyba czuje sie lepiej. Jeszcze jak jej zupelnie przejdzie to wezme sie za to jej wstawanie w nocy.

A ja zaczynam wchodzic w etap ktory pamietam z postow Kasi jak byla pod koniec ciazy, a mianowicie leze w lozku zmeczona i nie moge zasnac:wściekła/y: dobrze ze kupilam sobie krzyzowki w polskim sklepie, przynajmniej mam sie czym zajac:sorry2:

jedynie to jest ten , ale tylko w jedenej księgarni w gdyni:tak:, naprawdę ciężko go kupic , ale otworzyli specjalistyczną księgarnie językową , ja po prostu ostatnio zapomiałam:rofl2: i stąd moje marudzenie i napastowanie z przetłumaczeniem zwrotów i słowek .dzięki za pamięc i info:tak:

a ja mam jeszcze inny, ale nie chce mi sie go urzywac ostatnio i chodze na latwizne uzywajac slow innych bo mi sie sprawdzic nie chce:zawstydzona/y:

Ania a podaj mi linka do slownika online - taki to by mi sie przydal

Agathe kurcze współczuję z tym spaniem , pamiętam Kasie:-(, ja spałam jak niemowlę, ale pobudki o 5 i juz koniec:baffled:
a co do sylwetki , to wiesz teraz śmiesznie bo oponka jest , nogi jak patyki , i cycków brak:-D, od razu po urodzeniu jakies kształty były przynajmniej, bo i biodra się pojawiły i tam nieco uroslo , no ale po zakończeniu karmienia wszystko zanikło:szok:
http://elektronikjk.republika.pl/l7.html

http://free.of.pl/k/kupikowski/norsk/index.php

z tego drugiego korzystam

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry