reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Nie nie , nie dzidzie tylko mnie:-D.
Jak nie wody to prawdopodobnie zwiekszona ilosc sluzu ktor jest wodnisty etc... nie wiem:-(,w Pl zrobiliby usg i byloby wiadomo a tutaj nie orbia bez koniecznych wskazan i juz:sorry2:. Mam nadzieje ze wsio dobrze z dzidzia. Mowil ze jak koipe to wsio ok, no tez mi diagnoza...
A co do tczewa to nawet juz" Mac'a" mamy, w ktorym jeszcze nie bylam a kina nie mamy, sprzedali budynek pdo bank i apteke. ale mi atrakcja:szok:.
Jetsem normalnie nieprzytona dzisiaj..chyba kawke z ekspresu sobie zrobie;-), najwyzej pikawa mi stanie...hehhehehehe

A reszta zajeta dzisiaj przy poniedzialku:szok:, moze wieczorkiem sie "cos" ruszy:-D.

reklama
Marta ja wlaśnie wróciłam z Asane , części samochodowych poszukiwań ciąg dalszy:baffled:.
a jutro jade do Bergen z c.v , może jakieś spacer?:confused::sorry2:

Agathe co znaczy: konvolutter , blad...:confused:

i jeszcze pytanko dotyczące używania HVOR MYE I HWOR MANGE

nie wiem kiedy uzywac jednego i drugiego , czy jest jakaś zasada ?

konvoluttter -koperty
blad - magazyn (gazeta kolorowa np. raz w tygodniu jak Pani domu itp)

hvor mye i hvor mange oznacza to samo - ile

hvor mye jest niepoliczalne wiec uzywasz jak how much w angielskim. uzywa sie do np. cukru, ryzu itp cos co ciezko policzyc i dac liczbe

hvor mange - do wszytkiego policzalnego tak jak how many, czyli np. ile jablek potrzebujesz? -6 (czyli latwo podac liczbe)

a ja mam naprawde fun bo maz kupil duzy tor wyscigowy i go skladam, a jest naprawde spory i skomplikowany do zlozenia, wiec glowka pracuje. Po 2 godzinach musze sobie zrobic przerwe. Jak zloze to napewno zrobie zdjecie i wstawie. Ale bedzie super sie scigac potem:-D

to sie nazywa dziecinniec, ale ja sie wychowalam z chlopakami wiec to sa rzeczy ktore mi sprawiaja przyjemnosc. Taka troche odmienna kobietka jestem, ale maz wychowal sie znowu wsrod kobiet wiec sie uzupelniamy:-D

Agathe super z tym torem:):tak::laugh2::laugh2::laugh2:, czekamy na fotke:laugh2:
dzięki za pomoc , tak to sobie właśnie tłumaczyłam popraw mnie jęsli to jest źle
HA DERE FRESK TORSK I DAG? JA, HVOR MYE VIL DU HA?1KILO.

HAR DU NOEN KONVOLUTTER?HVOR MANGE.....

Agathe super z tym torem:):tak::laugh2::laugh2::laugh2:, czekamy na fotke:laugh2:
dzięki za pomoc , tak to sobie właśnie tłumaczyłam popraw mnie jęsli to jest źle
HA DERE FRESK TORSK I DAG? JA, HVOR MYE VIL DU HA?1KILO.

HAR DU NOEN KONVOLUTTER?HVOR MANGE.....

wszystko ok, tylko swiezy to fersk a nie fresk ale wydaje mi sie ze to literowka ci sie wkradla

ale jazda z tym torem, zeby to zlozyc to trzeba byc geniuszem, ale nie poddam sie cala noc przede mna:tak:

wiecie co poddaje sie:zawstydzona/y: kurcze kupujac to nie myslelismy ze to jest takie gigantyczne i nie mamy miejsca na to zeby to postawic:szok:

nic, mamy jednego znajomego norwega ktory uwielbia takie rzeczy, wiec pojedziemy do niego ktoregos dnia i rozstawimy razem (pewnie ja i on, bo moj maz to nie lubi tak majsterkowac) i ten gosc ma mnostwo miejsca.... tam sie bedziemy bawic no i nie mowiac o mojej corce ktora juz dzisiaj probowala wszystko polamac itp:crazy: ale poprostu chciala sie pobawic na swoj sposob:baffled:

a wogole to nie wiem czy mi sie jeszcze wycieczka do apteki nie szykuje bo nie moge znalesc kropli do nosa dla malej a z nosa jej cieknie wiec napewno bedzie problem z oddychaniem w nocy:-( troche mi sie nie chce, ale tak sie zastanawiam ze moze warto bo ptoem w nocy bede zalowac ze nie mam jak jej pomoc i nocka zarwana:sorry2:

ale nadal nie rozumiem mojego dziecka ktore przeziebione czyli powinno byc senne wstalo o 8 rano, przespalo sie max godzine w dzien i nie chce spac o tej porze:confused:

Mój dopiero zasnał , ale walczyłam dzielnie , usypiałam i nie pozwoliłam wyjśc z łóżka:tak:....cięzko było:baffled:
teraz we mnie jakoś się buzuje , bo juz miałam nerwa:angry:, ale ie chciałam na niego przenosic , jeszcze biedulek maiłby jakies koszmary, więc sielankowy spokój wnioslam do sypialni a wyszłam jak bąk:laugh2:
zaraz powyżywam się na kompie i mi przejdzie:rolleyes:
a co tam u reszty naszych mamusiek?
rozumiem Kasia , która spędza miło czas z rodzinka na wypoczynku:tak:....
Lilka chyba odpoczywa , czy może rodzi:unsure::hmm:
mam nadzieję , że Kasia druga sie do nas odezwie:-(.

a moja nadal nie spi:crazy: siedzi z nami prawie po ciemku w salonie i juz bym bardzo chciala zeby poszla spac............ mam tak juz dosc tego dnia, ze juz mnie troche brzuch boli:baffled: a nocka bedzie napewno ciezka, bo mala jest przeziebiona i napewno sie bedzie budzic:no:

reklama
jestem mamuski jestem
jakby inaczej :-D:-D

dzisiaj wstalam o 8,zrobilam podlogi na mokro,wzielam prysznic,ogolilam nogi co by na porodowce nie straszyc :laugh2:
zrobilam obiad,wyspacerowalam dzieci...no masakrycznie ful energi dzis mialam :szok::-) az niespotykane...
jutro sie bycze :rofl2: hehehe

wy jeszcze nei spicie??:happy:

Do góry