reklama
Jaga8124
Zadomowiona(y)

No ja wieczorkiem cały czas miałam rodzicó nie było źle ale przy kompie posiedziec nie moglam.. A rano... Oni wstali dziewczynki wstały... to ja tez MUSZĘ wstac

God Morgen :-),
Nasz dzien zaczal sie o 6...zawiesc meza do pracy i Natalke do przedszkola. Teraz prysznic, sniadanko i do lekarza na 10. Ciekawe co w/g poloznej w szpitalu sie zmienilo przez weekend...Niech ktos zajzy do dziurki, wezmie wymas i niech sprawdza co to jest a nie gdybanie...bo nietypowe objawy...oni ksiazki to na pamec ryja i jak cos nie pasuje do chematu to odrzucaja...to jest dopiero chore
. Dlatego ja nie narzekam na sluzbe zdrowia w PL boo jet ok.Tutaj Siostre Jagi pewnie by odeslali do domu i kazali wziac paracetamol
Slucham radia i non stop wzdychaja do mikrofonu "ja", to niby po Bergensku takie mowienie "ja" na wdechu...normalnie bekai w dodatku mysla ze to normalne
.
Ide co szjesc bo mi cos burczy;-)...
Omatko poważnie

cześc Marta , ja tez zaraz pedzę z Cezarutkim do przedszkola , nie chciał wstac nic dziwnego , bo poszedł późno spac.
no a ja ogarne mieszkanko i upichce obiadek, teraz jak mały bedzie w przedszkolu nie będzie rzadnej prowizorki, tylko porządne sprzątanie , jeszcze fura prania jest do wyprasowania.
milego dzionka
o kurcze... niezłą robotę masz

Ana duzo sily i checi, przyda sie bo pogoda nie za wesola, bez kawy ani rusz...ja nie pilam zeby cizseinia nie podwyzszac;-).
Milego Dzionka Wszystkim:-)
No ja jestem w trakcie kawki :-) Ale moje picie kawy potrafi trwac i pół dnia

agathe82
Luty 2007 i Listopad 2008
hej
a u mnie dzien zaczal sie o 8 i moje przypuszczenia sie sprawdzily mala sie przeziebila:-( w nocy spania za wiele nie bylo, kaszel ja budzil i pokazywala ze ja gardlo boli
teraz to tylko czekam na jej drzemke to ja tez pojde sobie odespac....
a co doprasowania to ja jestem taka dziwna osoba ze sa dwie rzeczy ktore mnie relaksuja na maxa i sa zupelnie z dwoch biegunow, a mianowicie jazda samochodem w trasie (dlugiej najlepiej) oraz prasowanie
wiec dzisiaj zeby nie zasnac na siedzaco to wzielam sie za prasowanie i nawet duzo sie nazbieralo ale przeszlam przez wszystko. Teraz lece sobie cos zjesc bo jeszcze nic nie jadalam
milego dzionka
a u mnie dzien zaczal sie o 8 i moje przypuszczenia sie sprawdzily mala sie przeziebila:-( w nocy spania za wiele nie bylo, kaszel ja budzil i pokazywala ze ja gardlo boli

teraz to tylko czekam na jej drzemke to ja tez pojde sobie odespac....
a co doprasowania to ja jestem taka dziwna osoba ze sa dwie rzeczy ktore mnie relaksuja na maxa i sa zupelnie z dwoch biegunow, a mianowicie jazda samochodem w trasie (dlugiej najlepiej) oraz prasowanie

wiec dzisiaj zeby nie zasnac na siedzaco to wzielam sie za prasowanie i nawet duzo sie nazbieralo ale przeszlam przez wszystko. Teraz lece sobie cos zjesc bo jeszcze nic nie jadalam
milego dzionka
Jaga cale szczęście , że nie poznałas się na tytejszej taktyce leczenia
no a ztym paracetamolem to maja nie złą jazdeczkę
.
mnie najbardziej wkurzyli ze zlewka w kwestii alergii na krowie mleko, mój mały ma skazę białkową , od razu uczolenie na buzi i na ciele , musiałam zwozic puszki nutramigenu z PL, to troche uciążliwe jeździc specjalnie po to mleko , tutaj jest na recepte i refundowane przez państwo , krzycza do okoła , że dzicko jest najważniejsze i jego potrzeby sa na pierwszym miejscu a nie moglismy sie doprosic o skierowanie do alergologa , po wielkim marudzeniu w końcu dostalismy , potem 3 miesiące czekania na wizytę a potem na receptę itd ....całe to wariactwo trwało rok
!!!!!!cezary ma dwa latka i lekarz w PL zezwolil na wprowadzenie niektorych produktów z zwykłym mlekiem modyfikowanym , ale jeszcze nie krowim
, więc juz nie potrzebuje tego nutramigenu
, nich sie udławią ....tak samo bylo z leczeniem jego refluksu
niby taki rozwiniety kraj , ale co do wykształcenia i praktyki mozna było troche podyskutowac i wielkie całusy dla mojego lekarza w PL ,który postawił diagnozę raz dwa
i przepisał leki.
teraz mnie napastuje jakaś pielęgniarka i rozmawia o wychowaniu Cezarka , niech sie buja na drzewo , gdzie ich zainteresowania jak mały byl chory cały maj i potrzeboał naprawdę opieki .więc mam swoje zdanie na temat sł€żby zdrowia w PL i tutaj.Polacy tylko narzekaja nna to co maja kraju a mysla , ze zagranica to jest raj i zajebiście sie żyje i pływa w pieniądzorach

no a ztym paracetamolem to maja nie złą jazdeczkę

mnie najbardziej wkurzyli ze zlewka w kwestii alergii na krowie mleko, mój mały ma skazę białkową , od razu uczolenie na buzi i na ciele , musiałam zwozic puszki nutramigenu z PL, to troche uciążliwe jeździc specjalnie po to mleko , tutaj jest na recepte i refundowane przez państwo , krzycza do okoła , że dzicko jest najważniejsze i jego potrzeby sa na pierwszym miejscu a nie moglismy sie doprosic o skierowanie do alergologa , po wielkim marudzeniu w końcu dostalismy , potem 3 miesiące czekania na wizytę a potem na receptę itd ....całe to wariactwo trwało rok

teraz mnie napastuje jakaś pielęgniarka i rozmawia o wychowaniu Cezarka , niech sie buja na drzewo , gdzie ich zainteresowania jak mały byl chory cały maj i potrzeboał naprawdę opieki .więc mam swoje zdanie na temat sł€żby zdrowia w PL i tutaj.Polacy tylko narzekaja nna to co maja kraju a mysla , ze zagranica to jest raj i zajebiście sie żyje i pływa w pieniądzorach

Ostatnia edycja:
Lilka
Fanka BB :)
czesc mamuski
Agata ja tez lubie prasowac :-) polubilam odkad mam pralnie tutaj,kurka jaki luz,pralka,suszarka,deska do prasowania,no raj
i tez jak mam nerwa to prasowanie mnie relaksuje
dziwne to troche nie?
Ana ty to mialas jazdy z tutejsza sluzba zdrowia
mnie wkurza te mega lajtowe podejscie lekarzy tutaj do wszystkiego
w ciazy cokolwiek mi dolegalo slyszalam NORMALNE
dzieci mi odplywaly przy prawie 40 st.goraczki,ledwo oddychaly-PARACET
dobrze ze z pl mialam rozne syropy na kaszel,odksztusne i wogole
Agata ja tez lubie prasowac :-) polubilam odkad mam pralnie tutaj,kurka jaki luz,pralka,suszarka,deska do prasowania,no raj

Ana ty to mialas jazdy z tutejsza sluzba zdrowia
mnie wkurza te mega lajtowe podejscie lekarzy tutaj do wszystkiego

w ciazy cokolwiek mi dolegalo slyszalam NORMALNE
dzieci mi odplywaly przy prawie 40 st.goraczki,ledwo oddychaly-PARACET

dobrze ze z pl mialam rozne syropy na kaszel,odksztusne i wogole

Jaga8124
Zadomowiona(y)
Wiesz jamiałam do czynienia i nadal mam ze złej strony z ginami w Polsce...
Zaczęło się jak zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywnie (jak bylam w ciąży z Agatką) CHciałam pójśc do lekarza. Poszłam więc do wielkich przychodni przyszpitalnej w warszawie... I co? Mówię babie w rejestracji po co przyszłam, że najprawdopodobniej jestem w ciązy a ona mi na to... zapraszam Panią za trzy miesiące na wizytę

. Dobra poszłam prywatnie do innej lekarki... a ona nie wiedziec skąd wyczuła u mnie 8-9 tygodniową ciążę 

poszłam do innego ... potem na usg i okazało się, że to nie było jeszcze 5 tyg ciąży. W końcu trafiłam w połowie ciąży na fajnego i porządnego lekarza... ale wizyta kosztowała mnie 150 zł a chodziłam co trzy tygodnie 

Jeśli idzie o lekarzy w Norwegii to tylko raz mialam z nimi do czynienia. Zaraz po tym jak dostalyśmy z Agatą pozwolenie na pobyt (łączenie rodzin bo KOnrad już miał pozwolenie) dostaliśmy wezwanie do lekarza na (jak ja to nazywam) bilans dwulatka. I wiuęcej nie było potrzeby tam chodzic więc nie mam jakotakiego porównania. Jedynie co o tym paracet słyszalam....
A o tyym raju to też słyszałam... Szczególnie jak słyszę od "znajomych", że my to mamy tak dobrze, że pewnie całą moją rodzinę już ustawiliśmy

A ja już trochę wiem jak tam ię żyje ... Jakby policzyc to prawie pół roku w tym roku juz tam bylam.... Dla mnie teraz najważniejsze razem a nie gdzie..
Zaczęło się jak zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywnie (jak bylam w ciąży z Agatką) CHciałam pójśc do lekarza. Poszłam więc do wielkich przychodni przyszpitalnej w warszawie... I co? Mówię babie w rejestracji po co przyszłam, że najprawdopodobniej jestem w ciązy a ona mi na to... zapraszam Panią za trzy miesiące na wizytę

Jeśli idzie o lekarzy w Norwegii to tylko raz mialam z nimi do czynienia. Zaraz po tym jak dostalyśmy z Agatą pozwolenie na pobyt (łączenie rodzin bo KOnrad już miał pozwolenie) dostaliśmy wezwanie do lekarza na (jak ja to nazywam) bilans dwulatka. I wiuęcej nie było potrzeby tam chodzic więc nie mam jakotakiego porównania. Jedynie co o tym paracet słyszalam....
A o tyym raju to też słyszałam... Szczególnie jak słyszę od "znajomych", że my to mamy tak dobrze, że pewnie całą moją rodzinę już ustawiliśmy

agathe82
Luty 2007 i Listopad 2008
no to mialas Jaga nieprzyjemnie z tym ginem w PL, ale tam jest zawsze alernatywa ze mozna pojsc prywatnie za 50-80 zl (zalezy od miejsca) i uzyskac jakas pomoc. Tutaj prywatnie to prawie nie znajdziesz tylko w wiekszych miastach i bez 2000 koron za porade to sie nie pokazuj
a jak pojdziesz w takiej wczesnej ciazy normalnie to czy na dyzurze czy w szptialu to i tak pewnie cie ginekologicznie nie zbadaja tylko odesla do domu i nic nie mozesz zrobic
moja znajoma musiala do PL jechac zeby ciaze utrzymac bo tutaj by ja stracila. Dziewczyna normalnie w 3 miesiacu miala krwawienia i bole i zlewali ja
przepisali jej pyralgine na bol i kazali czekac co bedzie dalej
ja to Bogu dziekuje ze zadnych komplikacji w ciazy nie mialam i nie mam.
No nic ja nadal czekam az mala pojdzie spac, bo mi sie oczy sklejaja

a jak pojdziesz w takiej wczesnej ciazy normalnie to czy na dyzurze czy w szptialu to i tak pewnie cie ginekologicznie nie zbadaja tylko odesla do domu i nic nie mozesz zrobic

ja to Bogu dziekuje ze zadnych komplikacji w ciazy nie mialam i nie mam.
No nic ja nadal czekam az mala pojdzie spac, bo mi sie oczy sklejaja

Wrocilam :-).
Nie mialam usg, ale za to nie uwierzycie MIALAM BADANIE GINEKOLOGICZNE
. I w dodatku ON mi je robil
. Q,,,a jestem normalnie w szoku, siedzialam na samolocie na wizycie kontrolnej u lekarza rodzinnego
widzial mojego "jeza"
, normalnie nie moge jeszcze uwierzyc....
No ale do konkretow: wiec na razie wsio ok, dalej nie mam protein czyli bialka w moczu, cisnienie dalej wysokie
kurka adzisiaj prawie 140/90
wiec za tydzien na komtrole, beda sprawdzac...zeby nie doszlo do zatrucia ciazowego. A jak spuchne mocno i bedzie mnie glowa bolala to do szpotala mam biegiem normalnie leciec.
Niby to nie wody mi wyciekaja wiec tez dobrze, ja sie ciesze.. Moze namowie Tomka na male szaleństwo wieczorkiem;-) hihiihi
Jaga to normalnie wspolczuje...nie wiedzialam ze w stolicy tak ciezko o porzadnego gina
. Ja mieszkam w malej miejscowosci i tam bez problemu przyjmie gin na ksiazeczke a prywatnie tez i mozesz nawet dzownic o kazdej porze dnia i nocy i przyjmie
. Ja z ginami nie mialamproblemu. ten co mi prowadzil ciaze z Ntalka to byl normalnie siwetny. Co chcialam to mi wypisywal to na usg to badanie krwi...bajka.
Oj Agata to nie bedziesz miala milo...mam nadzieje ze szybko Sandrze przejdzie i zabki tez sie szybko"wylkuja". Trzymaj sie jakos
.
Anka i jak tam sprzatanko
.
Ja ide sie kimnac bo padne za kolkiem jak po tomka bede musial jechac...cisnienie wysokie a ja zasypiam normalnie...i wez tutaj cos zrozum
sorki za bledy w pisaniyu ale nie chce mi sie juz poprawiac;-)
Nie mialam usg, ale za to nie uwierzycie MIALAM BADANIE GINEKOLOGICZNE

No ale do konkretow: wiec na razie wsio ok, dalej nie mam protein czyli bialka w moczu, cisnienie dalej wysokie

Niby to nie wody mi wyciekaja wiec tez dobrze, ja sie ciesze.. Moze namowie Tomka na male szaleństwo wieczorkiem;-) hihiihi
Jaga to normalnie wspolczuje...nie wiedzialam ze w stolicy tak ciezko o porzadnego gina

Oj Agata to nie bedziesz miala milo...mam nadzieje ze szybko Sandrze przejdzie i zabki tez sie szybko"wylkuja". Trzymaj sie jakos

Anka i jak tam sprzatanko

Ja ide sie kimnac bo padne za kolkiem jak po tomka bede musial jechac...cisnienie wysokie a ja zasypiam normalnie...i wez tutaj cos zrozum

sorki za bledy w pisaniyu ale nie chce mi sie juz poprawiac;-)
Ostatnia edycja:
reklama
Marta to współczuje , prześpij sie lepiej
a jak nie wody to co to jest?
a ty z ta malą miejscowościa to nie przesadzaj, bo nie wszędzie pociąg z Gdańska się zatrzymuje a w tczewie tak:::
)))))
a to twoje szaleństwo z Tomkiem
to ma rozruszac dzidzie w brzuszku?

a jak nie wody to co to jest?
a ty z ta malą miejscowościa to nie przesadzaj, bo nie wszędzie pociąg z Gdańska się zatrzymuje a w tczewie tak:::
a to twoje szaleństwo z Tomkiem

Ostatnia edycja: