reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

teraz to przez jakis czas sobie nie odpoczniesz;-) ale pociesze sie ze przynajmniej z Sandra bylo tak ze po 3 miesiacu zycia na dluzej jej jedzonko wystarczalo i nie bylo tego wiecznego karmienia. Zycze ci tez tego.

A ja naprawde zaczynam sie powaznie obawiac jak to bedzie z dwojka. Sandra siedzi mi caly czas na kolanach albo chce zebym z nia grala w pilke na podlodze i to nie z tata tylko z mama ciagle:szok:

a dzisiaj gadalam ze znajoma ktora pracuje na porodowce, zajmuje sie noworodkami zaraz po i zapytala mnie czy moze byc przy porodzie jesli akurat bedzie w pracy. Czemu nie.... i dopytalam sie tez jak to jest z tymi miejscami hotelowymi bo ja chce wypoczac jesli porod bedzie bez komplikacji. W koncu wroce do dwojki do domu i musze odespac troche. Powiedziala ze to ona zrobi wywiad co jest wolne i postara sie ze jesli tylko bedzie jeden pokoj wolny to mnie na polozniczy nie wysla. Poza tym przysle do mnie ta sama polozna co mialam ostatnio - super babka, a jesli nie bedzie jej w pracy lub bedzie zajeta to sama wybierze kogos z wolnych. Jak dla mnie to super, bo ona zna wszystkie te babki i mowi ze niektore to naprawde sa beznadziejne. Nie uzyla slowa sukowate, ale to moje okreslenie na polozne ktore nie maja wogole powolania do tego, bo do tego to trzeba miec:crazy:

reklama
sorry Kasia to tak troche po niku, bo pojawila sie nowa Kasia i nie chcialam namieszac. Jak sie nam nowa Kasia pojawi to musze jej zapytac jak na nia bedziemy wolac zeby nie mieszac;-)

spoko Agata! mi nie przeszkadza! tylko ze møj nick to PLONSKASIA! :-D
Lili nie ma..moze rodzi. pisalycie o czopach.. mi odszedl taki rozowawy i galaretowaty na 15min przed pierwszymi skurczami..

ja w czwartek mialam akupunkture i masaz szyjki (bylam juz duzo po terminie) w piatek odszedl czop a w srode urodzilam

sorry Kasia - mi to juz w oczach sie nawet mieni, ta ciaza nie wplywa dobrze na mnie:-D

u mnie jazda sie zaczyna bo mala ryczy w lozku ze spac nie chce, a przeciez malo spala w dzien i co to znaczy zeby dziecko nie chcialo spac o 21:crazy: wczoraj poszla spac po 22, kurcze do czego to podobne:angry:

teraz nie wiem co mam robic czy dac jej ryczec, czy ja wyciagnac, ale jak ja wyciagne to jak ja ja naucze wczesniej chodzic spac i do tego jeszcze placzem wymusza wyjecie z lozeczka:wściekła/y: jestem w kropce:baffled:

wiesz co ja mam to samo co wieczór , a teraz jak tak długo spalism mogę zapomiec o wczenym położeniu go do łóżeczka , wiesz , ze to wyłącznie nasza wina i brak konsekwencji, ja sie tak zawsze rozpuszczam jak jest mąż:angry::rofl2:.

Lilka jeszcze w szpitalu na ktg, potem jeszcze bedą jej robic usg:-(, więc będzie późno w domku

na ostatnim zebraniu dla swiezych Mam ktore jest organizowane przez tutejszå komune omawiali masaz (chyba wlasnie Shantala) no ale ja bylam w Ulvik i nie widzialam.. i na tej stronie tez niewiele info jak to sie robi.. a Ty wiesz Aniu? masuje sie plecki? cale cialo? ruchami okreznymi czy jakos inaczej?

a tak pozatym jak Twoje samopoczucie? polepszylo sie? :) mam nadzieje..;-)

a widzisz juz myslalam ze jej nie wypuszcza z tego szpitala:baffled:

a u mnie cos sie uciszylo, moze zrozumie....

moja wina tez w tym jest ze powinnam ja wczesniej budzic:zawstydzona/y: no i dac jej sie porzadnie wychasac w dzien, ale kurcze mi juz naprawde niewygodnie tak sie stoji i chodzi za nia tak krok w krok:baffled: zaczyna mi juz brzuch ciazyc:sorry2:

reklama
Do góry