reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

reklama
nie bo tu nie gola, chyba ze tylko jak musza ciac w jakims miejscu to gola tylko tam kawalek, bo mowia ze potem to strasznie swedzi jak odrasta itp....

mnie przynajmniej ostatnim razem nie golili, a poza tym niezle wyzwanie mnie ogolic bo ja przez ta przepukline mam powiekszona na maxa jedna warge sromowa:crazy: wiec tylko sobie podcinam zeby nie bylo za dlugo:-p

Z goleniem zobaczymy czy podola :-D.
A przeprowadzki jutro sa dwie, nawet trzy :

1. tesciu opusza nasze mieszkanie wraz ze swoimi wszystkimi rzeczami:-D
  2. My przeprowadzamy si edo pokoju jaki zajmowal tesciu
  3. Natalka ma w koncu swoj pokoik i wszystkie zabawki trzeba tam ulokowac jakoc.
do tego robienie obiadku na niedziele bo mam nadzieje ze znajomi do zas w koncu wjada na obiadek i na kawke;-).

Aina z tego co wiem to imie finskie a oznacza "ta jedyna" czy cos w tym stylu, uzywane w Norge ale raczej nie powszechnie.. zastanawiam sie kiedy jakis rytm wprowadzac mojej Emmie bo poki co to wszystko jest raczej pod Niå i bez schematow - spi i je kiedy chce.. z jedzeniem to moze nie koniecznie bede zmieniac bo w nocy budzi sie tylko raz i jeszcze nie pora na glodowki ale fakt ze nawet teraz juz od 8-mej przebudzona, ja tå kolyskå bujam, Ona oko przymknie i za chwile otworzy..:baffled: a do Jej løzeczka zawsze przenosze Jå miedzy 11-12wieczorem.

Kasiu mnie wkurzalo bo tesciowka jak tylko znalazla sposobnosc to mi Natlke usypiala na rekach, siedziala sobie i ogladala film i bujala ja:wściekła/y:, w koncu sie wkurzylam i powiedzialam ze po to ma lozeczko zeby tam spac...no i sie skponczylo...ale przewaznie zasypiala przy piersi i nie bylo problemu;-)
Mozesz zaczac wprowadzac powoli zeby o tej samej porze kapac, wieczorne karmienie i chasku:-)

no wlasnie tak robie, tyle ze wieczorne karmienie robie Jej przed polnocå bo jakbym kladla jå wczesniej to wtedy bylyby w nocy 2 pobudki..moze poprostu troche poczekam jak Jej sie przerwy miedzy posilkami zwiekszå.. ooo.. wlasnie zaczyna mialczec. chyba jest glodna..

z tym braniem raczek do buzia to dziwna sprawa, bo ja zakładałam takie rękawiczusie bez palców, bo słyszałam nie jedna opowieśc o tym , że dzicko tak ssało paluszki , że narobiły sie jakieś egzemy, no , ale mój mężuś nie obeznany w tej kwesii zawsze je zdejmował i teraz wydaje mi się , że miał rację, bo ograniczało to jego motorycznośc

reklama
co do znajomej na porodowce to moze i dobrze, ale przy pierwszym porodzie to nie chcialam jej miec bo nie chcialam zeby mnie ktos ze znajomych przy porodzie widzial, taka wrazliwa bylam:baffled: teraz to mam to gdzies:-p

a co do rekawiczek, to jak bylam w szpitalu to zakladalam malej bo nie mialam czym jej paznokci obciaz po porodzie i nie chcialam zeby sie podrapala, ale w domu to jej raczej nie zakladalam bo nie wciskala tak bardzo do buzi. Wiem ze niektorzy tutaj obrywaja paznokcie ale ja wolalam takimi malymi nozyczkami obciac bo czulam sie pewniej.

Ps. mala nadal nie spi:crazy:

Do góry