reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

20j0qaq.jpg

cześc dziewczyny
pierwsze co z rana mi sie nasunęło to czy Lilka juz urodziła:confused:, mam nadzieje , ze nie bedzie miała długiego i bolesnego porodu i Gabrielek wyskoczy raz dwa :tak:.

a jak Kasie sie czują?
Kaka i jak sytuacja, zatrzymało sie to krwawienie?:baffled:
a Kasia jaki plan działani , robisz drugi test czy badanie krwi?:confused:
Marta jak łazienkowe przeboje, rury jeszcze bulgoczą:crazy::growl:?
no TY Agathe zdecydowaliście sie z mężusiem na to mieszkanko?

ja sie obudziłam jeszcze z większym choróbskiem , nie wsponę o czarku , no zawitamy dzisiaj u pana doktora "od wszystkiego":rolleyes:

reklama
No to masz jazde Ania:-(

jesli chodzi o nas to ja coraz chetniej mysle o przeprowadzeniu sie tam. W niedziele maja ostatni visning bo probuja sprzedac wogole ten dom, ale po takich wiadomosciach jakie podaja w telewizji teraz to nie wiem czy im sie cos uda zdzialac szczegolnie z dala od Stavanger, bo jednak tutaj ludzie ciagna, choc rynek na kupno tez opadl. W telewizji odradzaja jakichlowiek inwestycji teraz a szczegolnie w domy bo mozna niezle udupic. Radza poczekac az sie sytuacja unormuje z tymi bankami i odsetkami.

Tak wiec w poniedzialek bedziemy wiedzieli. Jezeli sie zdecydujemy to mamy czas do pierwszego zeby powiedziec o tym, tym z gory i wtedy jest miesiac wypowiedzenia.

A Lilka mam nadzieje ze urodzila albo rodzi, miala jeszcze raz zmolestwoac meza wieczorem:-D ta to ma zdrowie:-p

No Kasia ty rob ten test i nie trzymaj nas w niepewnosci:confused:

Ps. nocke mi mala zarwala, wiec czekam tylko zeby poszla spac i ja tez ide. Mam nadzieje ze bedzie spala bo tez widze ze jest zmeczona:baffled:

witajcie o zimnym poranku....
U Was też tak? max 8-9 st rano...:no:
Dobrze ze choć grzejniki elektryczne można włączyć, bo w PL to wszyscy narzekają że zimno i czekają na cieplo od społdzielni...
Kasiu - jak tam z rana? robiłaś coś?
Coś czuję że jednak jesteś w ciąży..bo nawet jak widzałaś cień kreski to oznacza to wczesną ciążę...
Jej dziewczyny ile ja testów w życiu zrobiłam...:no:i zawsze był płacz i dół bo znów się nie udało...
I dopiero Norwegia na nas dobrze podziała, tak że w rok po przyjeździe zaszłam w nat.ciąże....niestety w 8tc poronilam...akurat było Boże Narodzenie, my w GDY....Czarna rozpacz...

Sama jestem ciekawa jak to jest z tą płodnością podsczas karmienia...BO Kasiu teoretycznie nie ma się prawa zajść w ciąże....jeśli karmi sie piersią...
A u Ciebie może dlatego że Ty odciągasz pokarm a nie przystawiasz małą..ciekawe czy to ma znaczenie...:szok:
Super fotki i rzeżby..
ja jeszce nie byłam w Hovden,chociaz z Kristiansand to najbliższe i bajbardziej popularne góry.
Ale Ty częściej bywasz w KRS więc można by się spotkać.,,,hmmmm?
Ja tu usycham z nudy...na co dzień.
Mamy związek Polonijek, ja to moderuje na Naszej klasie,widzimy sie raz w mcu....ale brakuje mi towarzystwa na co dzien. I tak mi przykro jak widze 3 norwezki z sąsiedztwa z wózkami idące na spacer...Na mnie nawet nie spojrzą...:no:
Lila jak u Was?
Ania oj to nieciekawie.....ciekawa co Wam powie dochtor od wszystkiego...Da Paracet na wszystko i tran? :wściekła/y:
agathe a my na rozdrozu..jakiś czas temu kupiliśmy mieszkanie w innej części miasta, niedaleko mojej pracy, ale po mcu je sprzedaliśmy ( nie mieszkaliśmy jeszcze w nim)...oczywiście zysku na tym troche było:-) (flaks:tak:)..no i teraz wynajmujemy i nie wiemy co dalej. W którą stronę pójść. Rafał narzeka ciągle na NOR : na pracę (chociaz siedzi od 4 lat w biurze i projektuje urządzenia-czyli uwielbia to robić), na brak integracji (chociaż jest b.otwarty i mówi po nor i ang), na nudę (chociaż jest bezstresowo, i teraz jest Niuńka która czas wypełnia.)...
Dla nas jest tu jałowo i bezpłciowo.... A pieniądze szczęścia nie dają....
No to se pomarudziłam
Ost.u nas w kinie leci PL film SZTUCZKI. widziałam go na kompie, fajny..ALe pokazuje biedę, i nie jest to dobry przykład do pokazania Norwegom,którzy nas kojarzą z Blokiem Wschodnim.

Mała śpi....chciałam tez bo nocka kiepska,budziła się 3 razy aż....ale wolałam się wykąpać i poserfować:-)
Miłego dnia

Powiem ci , że gdybysmy mieli tu zostac nie zastanawialibysmy sie nad kupnem domu i wzieciem kredytu, teraz w naszej sytuacji maz sie zastanawia, bo placic komus 6000 czy 7000 kr co miesiąc- to chyba lepiej miec swoje, my obliczylismy , ze na nasze potrzeby i ceny w mojej komunie płacilibyśmy 0k.9000 kr .

Istra przed Czarkiem też byłam w ciaży i jak robiłam teścik wyszły mi dwie bardzo leciutkie i cieniutkie kreseczki , no i była ciaża, tak jak piszesz....

a co do integracji , to w mojej miejscowości nie ma Polaków, tylko w pracy u męża, powoli sciagaja swoje zonki, ale to mozolnie idzie, bo , żeby znaleźc tu mieszkanie to cud:szok:
za to w Bergen to mnóstwo Polaków, ale ja tam rzadko bywam , tylko w niedziele na kursie.co do narzekania , to ja sie podłączam:-D

ja melduje sie 2w1:sorry2:
jedyne co daly wczorajsze zabiegi to to,ze mam skurcze,no ale jak widac nic konkretnego:sorry2::dry:

ide na sniadanko

pytanie do Lili! co stalo sie z Twoim mlekiem i karmieniem Hani jak zaszlas w ciåze z Gabrielkiem? podzielam zyczenia Dziewczyn! szybkiego i sprawnego, bez bølu rozwiåzania!! buziaczki!!

hej,hej!

Agatko ja wiadomosci ostatnio nie oglådam, a co Oni tam w tej TV konkretnie mowiå o tej sprzedazy/kupnie domøw?
Aniu i Czarusiu zdrowka Wam zycze Kochani!!
get_well_mouse.gif

a ja Dziewczyny chce sie wstrzymac z testem do poniedzialku bo przeciez robilam go wczoraj rano i wyszly jakies dziwy.. tyle ze ja do tego czasu to chyba kota dostane a moje wlosy osiwiejå przez co zmieniå sie w kolor jasnego kwitnåcego bzu!!! :rofl2:

IZA ja juz jestem po 1-szym okresie.. tez tak myslalam ze to wszystko moze wywolane tym ze odciågam i to w dodatku nieregularnie (haotyczny tryb zycia, ciågle wizyty, zmeczenie, rzeczy do zrobienia etc.etc..)
..jak rozumiem ten film ukazuje Nas w zlym swietle? ze biedi tak? trzeci swiat? qrwa! jakby innych filmow produkcji polskiej pokazac nie mogli!! :wściekła/y: a skåd ten film wogole sie tutaj wziål? co to jakis bestseller? oscara dostal??!!! :wściekła/y:

reklama
oscara może nie:-D:-D:-D , ale Złote lwy na festiwalu w Gdyni, szkoda , że nie dadzą jakiegos innego filmu.
Kasia ogladałaś LEJDIS?

Do góry