reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Rozumiem, to zawsze jest trudna decyzja, co wybrać. Jednak życie jest tutaj łatwiejsze, bynajmniej ja tak uważam ale co do edukacji dzieci to nie jestem taka pewna. Z tego co wiem to poziom mają tutaj bardzo niski ale to pewnie kwestia zaangażowania dziecka w naukę.
My to mamy jeszcze dylemat z tym, że w Polsce mamy mieszkanie, które stoi puste i na nas czeka, cały czas za nie płacimy bo nie chcieliśmy wynajmować, bo wiadomo jak z tym jest. Więc wszytsko pewnie wyjaśni sie na przestrzeni tego roku tak myślę:-) alo Norwegia albo Polska. Jednak mnie wciąz ciągnie do Polski, ta tęsknota za rodzinką bierze górę!

Ok teraz zmykam, musze się ogarnąć, wieczorkiem jeszcze tu wpadnę:tak:

reklama
no i my z tego powodu je sprzedalismy, bo stało puste:baffled::dry:
do zobaczyska wieczorkiem, ja tez zmykam bo mąż wpadnie na lunch a w domu sajgon:realmad:

ja to raczej tu zostane tak mi sie wydaje, bo maz norweg nie mialby co robic w PL i dzieci tez norweskie, ale nigdy nic nie wiadomo bo ten moj uwielbia PL.

Zajelo mi ponad 1,5 roku zebym poczula ze to wlasnie tutaj jest moj dom i miejsce wiec Kasia za wczesnie u was na takie decyzje, poczekajcie czy sie odnajdziecie tutaj czy nie. U mnie w PL duzo sie popsulo i tez praktycznie nie mam do czego wracac, musialabym wszystko od nowa zaczynac, a teraz przy dwojce maluchow to nie ma na to szans. Szkoly tutaj sa beznadziejne to wiem. Mojej znajomej syn przyjechal z PL stracil rok na zalatwianie formalnosci i i tak jest do przodu, nic nie musi sie uczyc:szok:

Ania z kupowaniem domu to akurat teraz bym sie powstrzymala, znowu podnosza odsetki ze wzgledu na problemy w Ameryce. Kurcze taka drozyzna ze szok:szok: Fakt ze ceny domow troche poszly w dol, ale co z tego jak odsteki zrzeraja:crazy:

Powodzenia Lilka:-D!!!! Miejmy nadzieje ze sie uda:-D!!!

eeeech kiszka :dry:

no Lilka widze ze naturalne wywolywania porodu poszly w ruch,,,, moze jeszcze meza dorwij to cos pomoze tez:laugh2:

ps.... mi to nic nie pomoglo:crazy: kurcze 11 dni po terminie dopiero sie zdecydowala wyjsc i wycieczki po gorach itp tez nie pomogly:baffled: wiec tobie zycze zeby szybciej juz wyskoczyl z ciebie to poczujesz sie lzej:tak:

ojj Agata ja z Milenka mialam przykazane brykac z mezem,bo Mila to 4 wywolywanki ma zaliczone i nic nie pomoglo:no:

z Hania po gorach tez kicalam bo tez po terminowa i tez nici

taki chyba nasz urok:confused::baffled::dry:

no a ciekawe co z Lilką???:confused2:moze juz po rozwiazaniu:confused:

Tampeza cosik się nie odzywa?:no: i cisza z jej strony:-(

taaa Aniu :-D:-D:-D
marzenie scietej glowy hehee

ale dzis tak beznadziejnie spalam,ze rodzic mi dzis nie w glowie :rofl2:

Ana to Ty niezła jesteś, że tak wcześnie wstajesz, ja to wielki śpioch;-) i gdybym mogła spałabym do południa.

ja to samo:-D spioch na maxa ze mnie

co do spania to jestem po sniadaniu i juz drzemka mi sie marzy :szok:

A jak z Waszymi planami (pytanie do wszystkich dziewczyn) planujecie zostać tutaj na stałe czy tylko sie troszke dorobić.
Bo my do tej pory myśleliśmy, że tylko jesteśmy tutaj tak na dorobek a potem wrócimy do domu ale teraz to już sama nie wiem.

my przyjechalismy na dorobek
a jak wyjdzie ''w praniu'' to sie zobaczy
podoba mi sie tu wiele rzeczy bardziej niz w PL,ale jednak ciagnie do korzeni

mi marzy sie wybudowanie domku i otworzenie wlasnego biznesu w pl
ale...na dzien dzisiejszy plany sa na Norwegie,kupno domu itd.ale to w przyszlym roku moj planuje cos kupic

chyba taki urok z toba Lilka ze po terminie rodzisz;-)

ciekawe jak bedzie ze mna, Sandra urodzila sie 11 dni po terminie, juz 13 mialam umowione wywolywanie...... mam nadzieje ze mlody zdecyduje sie sam wyskoczyc i nie da na siebie dlugo czekac. Tym razem 38 tygodnia ide na akupunkture, ostatnim razem zadzialalo super, moze i tym razem sie uda:-p

Agata jestem ciekawa jak to z Toba bedzie :-)
Sandra the besciara,po terminowa,ale jak jej sie zachcialo wyjsc to prosze jak ekspresowo :-D

ja juz mam na gg ustawiony opis ,ze nadal w 2paku ejstem,bo tak to non stop mialam wiadomosci pt. ''urodzilas juz??'' :baffled:

pamietam to molestowanie, ciagle ktos dzwonil jakby to mialo w czyms pomoc. A jak tydzien po terminie spotakalam sie ze znajomymi to mnie przywitali pytaniem co ja jeszcze tutaj robie, bo przeciez mialam rodzic:baffled:

mam nadzieje ze tym razem szybciej pojdzie, bo mi sie juz nie chce z tym brzuchem chodzic a to dopiero 34 tydzien:-(

Dzien Dobry Mamuski :-)...
ile juz naskrobaly :szok: oooo...a ja niedawno podnioslam tylek z lozka,nie napisze Wam o ktorej ;-). Natalka sie sama soba zajmuje tylko misialam wstawac zeby zrobic jej kanapke albo soczek. czyli u mnie nici z planow sprzatatania, ale tylko odkurze boo pelno paprochow po podlodze:tak:.
Aniu moja dostala syropek "Efedrin 2 mg/ml" z tego co czytalam w necie jest na zapalenie drug oddechowych dolnych i gornych. Tylko z tym refluksem nie moze wszystkiego dostawac wiec nie wiem :confused:.
My zostajemy tutaj na stale:tak:. W Pl nic nie mamy. A swoja rodzinke mam tutaj, czyli Meza i corke, no i druga w drodze. Wiecej nie potrzebuje rodziny, tylko czasem jak sie cos zlego dzieje to jest mi troche smutno ze jestem tutaj a nie tam bo bym mogla pomoc. Ale wszyscy sa dorosli wiec musza sobie sami poradzic, My tez.
No bo jeszcze tescia mam na karku, ale juz niedlgo:-D
Mi sie tutaj podoba, tylko moglabym sie wziac za ten jezyk:tak: a mii sie tak nie chce:no:. ostatnio mam problemy ze skupieniem ze po angielsku gadam jak polamana:baffled:.
Lilka dawaj az mezowi jajka spuchna :-D!!! tylko pewnie zmeczony po pracy i jeszcze go "meczysz :-D" to w robocie na rzesach bedzie chodzil :rofl2:.
Kaka bedzie dobrze, najwazniejsze pozytywne myslenie. Autosugestia jest tutaj wazna:tak:.
dora czas sie ubrac i na zakupy pojechac;-). Do pozniej;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Lilka to jak sie wyśpisz życzę ci rozwiązania , oczywiscie jaknajszybszego i bezbolesnego:tak:.

Marta Cezary juz kiedyś dostawał efedrin o smaku poziomkowym albo pochodnym, nabawił sie tylko zapalenia przełyku, ale jak nic innego tu nie przepisuja to co zrobic , żeby wyleczyc zapalenie układu oddechowego:crazy:

Agathe ty sie tak nie spiesz, poczekaj z tymi marzeniami o rozwiązaniu chociaż do 38 tygodnia:-D.a napisz cos więcej o tej akupunkturze:rofl2:

Do góry