reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

tak piszecie ze w miastach odsniezaja, bo odsniezaja ale tylko ulice :baffled:, chodnik zasypany sniegiem a czasem lodem. Fakt w Beren nie ma dlugich zim ale jak sa to juz zasypie, zamrozi i niegdzie nie wyjade bo jak na lodowisku:tak:. Jedyny plus ze sobie dziecko bede mogla wystawic z wozkiem na dwor do ogrodka to sobie poodycha świezym powietrzem .
no ja zaraz zmykam do lozeczka :-D, Natala pewnie znowu zrobi pobudke o 7 rano wiec ide sie wyspac poki czas:tak:.
Do juterka:-D

reklama
tez mam obawy...

Sandra za mna chodzi ciagle, tylko mama i mama, ciagle mnie wola, z tata za reke chodzic nie chce tylko ze mna i tak w kolko.....

jak uda mi sie polozyc w dzien i maz z nia jest to wali w drzwi do sypialni i drze sie mama a po chwili kladzie sie pod drzwiami i ryczy:crazy: dla mnie mozliwosc polozenia sie to tylko jak ona spi:angry:

juz teraz jest bardzo zazdrosna, nie wiem jak to bedzie pozniej...

chetnie bym ja poslala do przedszkola ale ekonomicznie dostaniemy po kieszeni - 5300 koron miesiecznie (-3300 kontatnstøtte i 2000 za przedszkole)

kurcze troche mnie to przeraza:-(

najgorzej bedzie dopoki nie znajdzie sie systemu na plan dnia...

gdyby mi sie oplacalo to do przedszkola poslalabym Hanie,bo ona jest najbadziej absorbujaca i nie ukrywam charakterek ma :dry:
ale od listopada na nia tez bedziemy mieli te 3300kr a to nie mala sumka jak ja nie pracuje i nie mam macierzynskiego:sorry2:

Agata tu w N. macierzynski trwa max.rok
a czy mają tu rowniez wychowawczy?? i jest on jakos platny?? bo ostatnio jedna laska mwoila mi ze norwezka nie oplaca sie po roku wracac do pracy ino siedziec w domu:rofl2: powiem ,ze pierwszy raz uslyszalam taką rewelacje :happy:

po roku nie jest platny przynajmniej z tego co ja wiem.

dostajesz jednak te 3300 to zawsze cos.
no i te 970 koron rodzinnego ale to zawsze dostajesz niezaleznie czy pracujesz czy nie

my jak liczylismy to mi sie nie oplaca isc do pracy, bo mamy duzo innych dodatkow w zwiazku z tym ze maz ma rente i oczywiscie podatek wzrasta, doliczylismy dojazdy do pracy i minus te 5300 i wyszlo na zero:wściekła/y:

stad decyzja o drugim bo i tak siedze w domu...

Agata Tomek ostatnio byl na zwolnieniu bo mial zastrzyki w reke. A pozatym jak ja bylam chora to wzial wolne zeby Natale do przedszkola zaprowadzic i przyprowadzic wiec teraz jakby wzial to by juz majster zle patrzyla na niego, chociaz niby zdrowie najwazniejsze i wogole ale moim zdaniem prace trzeba szanowac poki jest:tak:. Jak nie bedzie sikal mi krwia to znaczy ze nerki sa ok, a jak bedzie chociaz male przebarwienie to migiem ale juz na pogotowie,o reszte sie nie martwie;-).
Wspolczuje Wam Babki z Waszymi pociechami...Natalka tez miala taki okres ze tylko mama i mama, ale po dwoch latkach sie skonczylo. Unormowalo sie i odnalazla nawet ze ma Tate i ze lepiej sie z Tata bawic niz ze mna bo Tata na wiecej pozwalal i wogole. Do tej pory tak jest:-D.Ja jestem ta co mowi co wolno a czego nie, a Tata od zabawy,Zreszta biorac pod uwage Nasze odmienne stany to kulanie sie po podlodze, czy bieganie wkolko domu to raczej niewykonywalne:-D.

to fakt Marta, ale moja jeszcze do tego nie doszla. Jak narazie to chodzi oczywiscie do taty co i raz, ale najchetniej to u mamy na kolanach:crazy:

ale jak wychodzi z tata to chetnie, gorzej jak ja jestem w okolicy

reklama
Mialam racje, pobudka o 7 rano:-D...
Dzień Doberek :-)
Po sniadanku, ogarnianie mieszkania i wyjazd o 10 na zakupy...jupiii:-D.
Milej sobotki Kochane...do wieczorka;-)

Do góry