reklama
agathe82
Luty 2007 i Listopad 2008
Istra nie wiem jak jest w PL ale tutaj robia usg bioder tylko po porodzie posladkowym, a w innych przypadkach to nie wiem. Mi Sandrze nie robili. Przepisano mi te same tabletki anty ale ja nie dosc ze bylam wogole na anty do seksu ale tez i do meza i ciagle zmeczona chodzialam. Odstawialam po 2 miesiacach bo maz powiedzial ze juz woli wogole sie ze mna nie kochac niz mam taka w ciagu dnia chodzic
A co do spania z mezem to my tez spimy osobno bo on strasznie chrapie. 17 idzie do laryngologa w tej sprawie moze cos sie da z tym zrobic, bo cwiczy i nie ma nadwagi wiec nie rozumiem skad to chrapanie. A takie fajne duze lozko mamy. Teraz ja je okupuje
A jesli chodzi o mnie to polozylam sie bardzo pozno spac gdzies okolo 3 bo ogladalismy filmy i jak na zlosc zapomnialam wylaczyc glosu w komorce na noc i z rana zadzwonil kolega (tzn. jego komorka bo nie zablokowal a ja jestem pierwsza na jego liscie) oczywiscie obudzil tez Sandre wiec ledwo patrzac na oczy musialam wstac
za to odespalam sobie, dopiero co wstalam po drzemce- co za orzezwienie
musze tylko Sandre gdzies zabrac z domu bo jeszcze na powietrzu dzisiaj nie byla
A co do spania z mezem to my tez spimy osobno bo on strasznie chrapie. 17 idzie do laryngologa w tej sprawie moze cos sie da z tym zrobic, bo cwiczy i nie ma nadwagi wiec nie rozumiem skad to chrapanie. A takie fajne duze lozko mamy. Teraz ja je okupuje
A jesli chodzi o mnie to polozylam sie bardzo pozno spac gdzies okolo 3 bo ogladalismy filmy i jak na zlosc zapomnialam wylaczyc glosu w komorce na noc i z rana zadzwonil kolega (tzn. jego komorka bo nie zablokowal a ja jestem pierwsza na jego liscie) oczywiscie obudzil tez Sandre wiec ledwo patrzac na oczy musialam wstac
za to odespalam sobie, dopiero co wstalam po drzemce- co za orzezwienie
musze tylko Sandre gdzies zabrac z domu bo jeszcze na powietrzu dzisiaj nie byla
agathe82
Tampeza jak to nie zdazylas do szpitala - opowiadaj bo mnie tym moja polozna tez straszy ze wzgledu na tak szybki porod pierwszy bo mi sie juz to po nocach sni
przeciez nie mialas bardzo daleko do szpitala, prawda?
przeciez nie mialas bardzo daleko do szpitala, prawda?
O raju tampeza Ty już rozdwojona i to w domku,szok! Gratulacje!
agathe dzieki za info, wiesz ja nie zachodzilam w ciaze naturalnie wiec moglam nie uzywac zadnej antykonc. ALE ponoc po porodzie COS sie w organizmie naprawia i łatwo o wpadke takim jak ja:-) A poki co nie wyobrazam sobie kolejnej Niunki tak szybko...
Kasia czekamy na fotorelacje z chrzestu.
Ania wiem że w PL usg bioderek obowiazkowe..i wiele innych badan...Ja sie udzielam na Bocianie, i tam laski co chwile COS badaja, stresują się..A tu błoga nieświadomość...nie wiem co lepsze
agathe dzieki za info, wiesz ja nie zachodzilam w ciaze naturalnie wiec moglam nie uzywac zadnej antykonc. ALE ponoc po porodzie COS sie w organizmie naprawia i łatwo o wpadke takim jak ja:-) A poki co nie wyobrazam sobie kolejnej Niunki tak szybko...
Kasia czekamy na fotorelacje z chrzestu.
Ania wiem że w PL usg bioderek obowiazkowe..i wiele innych badan...Ja sie udzielam na Bocianie, i tam laski co chwile COS badaja, stresują się..A tu błoga nieświadomość...nie wiem co lepsze
agathe82
to fakt po porodzie, bardzo latwo zajsc w ciaze. Najniebezpieczniejszym momentem jest odstawienie od piersi bo wtedy jestes tak plodna ze od razu mozna cie zapylic
w czasie karmienia tez mozna zajsc i to szybko. Rzecz polega na tym ze pierwsza owulacja nastepuje oczywiscie przed miesiaczka wiec tak naprawde niegdy nie wiadomo kiedy nastapi. Dowiesz sie juz po fakcie;-) wiec warto uwazac
w czasie karmienia tez mozna zajsc i to szybko. Rzecz polega na tym ze pierwsza owulacja nastepuje oczywiscie przed miesiaczka wiec tak naprawde niegdy nie wiadomo kiedy nastapi. Dowiesz sie juz po fakcie;-) wiec warto uwazac
Lilka
Fanka BB :)
Tampeza,ale jaja urodzilas w domu???
no gratulacje!!!!!!!!!!
no to chwal sie,jednak corcia???
ale numer nie no GRATULACJE przeogromne!!!!
ja tez sie stresuje czy nie urodze w domu czasem,bo nie zamierzam jechac do spzitala jak ostatnio jak mi wody odeszly i mialam skurcze co 5 minut,bo skurcze co 5 minut przy pierwszym i drugim porodzie utrzymywaly mi sie po ok.7-8 godzin i teraz zamierzam je wytrzymac w domu i pojechac na samą koncowke
i tez mam nadzieje,ze zdaze
p.s. co sie robi w sytuacji jak sie w domu urodzi?? odcina sie pepowine czy cos??
no gratulacje!!!!!!!!!!
no to chwal sie,jednak corcia???
ale numer nie no GRATULACJE przeogromne!!!!
ja tez sie stresuje czy nie urodze w domu czasem,bo nie zamierzam jechac do spzitala jak ostatnio jak mi wody odeszly i mialam skurcze co 5 minut,bo skurcze co 5 minut przy pierwszym i drugim porodzie utrzymywaly mi sie po ok.7-8 godzin i teraz zamierzam je wytrzymac w domu i pojechac na samą koncowke
i tez mam nadzieje,ze zdaze
p.s. co sie robi w sytuacji jak sie w domu urodzi?? odcina sie pepowine czy cos??
agathe82
widzisz Lilka ja mialam wyczuwalne przeze mnie skurcze ktore zaczely sie od mniej wiecej 2 minut i rozwieralam sie w tepie ekspresowym (boli jak holera) i dlatego polozna kazala sie pilnowac, bo powiedziala ze przy tak szybkiej nastepnej ciazy napewno bedzie sie szybciej rozwierac dobrze ze mam do szpitala 5 minut samochodem. Bede musiala tylko poczekac az znajoma odbierze Sandre albo poprostu pojade karteka a maz dojedzie jak mala pojedzie do znajomych.
Na wypisie ze szpitala mam ze porod caly trwal 3 godziny i tak naprawde bylo. Z czego czas parcia napisany jest jako 37 minut ale tak naprawde bylo tylko kilka skurczy bo musialam poczekac na dzialania oksytocyny ktora dostalam w udo, bo przec nie chcialam;-)
Na wypisie ze szpitala mam ze porod caly trwal 3 godziny i tak naprawde bylo. Z czego czas parcia napisany jest jako 37 minut ale tak naprawde bylo tylko kilka skurczy bo musialam poczekac na dzialania oksytocyny ktora dostalam w udo, bo przec nie chcialam;-)
Lilka
Fanka BB :)
kurcze,Agata skurcze od razu co 2 minuty tez szok
ja do spzitala mam jakies 30km,wiec mysle ze zdaze spokojnie,ale mimo wszystko nie wiedzialabym chyba co robic jakbym w domu urodzila..
teraz te skurcze co 5 minut zamierzam wysiedziec w wannie z ciepla woda i jak zaczna sie robic co 4-3 minuty w planach mam wsiac (a raczek wczłapac sie) do auta i heja do spzitala
mysle,ze w ciagu tygodnia urodze,jakies takie mam pzreczucie..
no i zazdroszcze Tampezie ze juz jest PO
ja do spzitala mam jakies 30km,wiec mysle ze zdaze spokojnie,ale mimo wszystko nie wiedzialabym chyba co robic jakbym w domu urodzila..
teraz te skurcze co 5 minut zamierzam wysiedziec w wannie z ciepla woda i jak zaczna sie robic co 4-3 minuty w planach mam wsiac (a raczek wczłapac sie) do auta i heja do spzitala
mysle,ze w ciagu tygodnia urodze,jakies takie mam pzreczucie..
no i zazdroszcze Tampezie ze juz jest PO
no nie wierze
Agnieszka wielkie buziole dla ciebie i dzidzi
dzielna kobitaka z Ciebie, gratulacje
http://www.glitterfy.com/
Agnieszka wielkie buziole dla ciebie i dzidzi
dzielna kobitaka z Ciebie, gratulacje
Ostatnia edycja:
reklama
agathe82
Lilka nie czekaj za dlugo. Ja sie rozwarlam z 5 do 10 cm w 30 minut i to przy pierwszym porodzie.
Ale Tampeze to ja podziwiam, dzielna dziewczyna, no i ten maz w domu tez
Ale Tampeze to ja podziwiam, dzielna dziewczyna, no i ten maz w domu tez