reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

wiesz Marta z ta linia to roznie bywa. Poprostu nie mam ochoty na objadanie sie i na szczescie nie mam smakow na rozne rzeczy, bo jak mialam w piatym miesiacu to mnie to dobijalo. Kurcze przestac o tym myslec nie moglam, az to zjadlam. Czasem potafilo mnie meczyc kilka dni o to samo:baffled: wiec ciesze sie ze mi przeszlo.

Ja ogolnie tak przechodze ciaze, bo normalnie to zawsze mam smaka na cos. Pamietam ze jak w ciazy z Sandra nie moglam jesc przez 5 miesiecy pierwszych to potem tak wciskali mi jedzenie jak juz moglam i tak dogadzali zeby jadla, ze sie strasznie spaslam:-( teraz sie czegos nauczylam z tego, ze glodna chodzic nie bede, ale nie musze sie opychac i wcale nie musze wciagac slodyczy skoro nie mam na nie ochoty. Zobaczymy jeszcze 9 tygodni i wszystko moze sie zmienic, kto wie moze mi smaki na cos przyjda, a wtedy to nie potrafie zapanowac nad tym. Zawsze podziwialam kobiety ktore mialy zachcianki przez cala ciaze, przeciez to musi byc bardzo meczace:baffled:

reklama
Czesc po weekendzie
Z tym goleniem to dalej nie wiem o co chodzi, mnie nie musieli bo sama daje rade, a rodzilam bez koszuli bo jak zaczely sie parte to kazali wyjsc z wanny wiec bylam bez niczego;-).
Dzis nareszcie udalo nam sie zamontowac antene z polska tv, to juz 3 podejscie bo wkolo pelno drzew i nie mozna bylo zlapac sygnalu.
W pt dokupilismy reszte mebli do salonu i teraz juz calosc urzadzona i dokladnie posprzatana. Nareszcie moge zabrac sie za przygotowywanie tzeczy dla malej i pakowanie swojej torby. Na razie nie mam zadnych objawow wiec spodziewam sie ze przenosze i to sporo, nawet malutkiego skorczyka, nic:-D
Ale jaja w banku w pt. Jakos do tej pory nie wyrobilam sobie karty do bankomatu, tylko zawsze wyplacalam w kasie, a jak poszlismy w pt to okazalo sie ze nie ma kasy i musze zlozyc w poniedzialek wniosek o vise, zeby dostac sie do forsy:crazy:

witam. chcialam zapytac , jak stoja ceny ciuchow dzieciecych i butow . tzn np dla dziweczynki 140 cm i chlopca 114 cm , a buty skorzane. wiem,z e norwedzy maja dobre rzeczy, bokiedys siostra byla tam i zrobila niezle zakkupy, ale to bylo pare lat temu. norwegia nie ma swojej strony ebaya, tak jak np szwecja. mozecie cos o tym napisac, bylabym wdzieczna. pozdrawiam.

Tampeza ty to raczej juz uwazaj, bo ja nawet przy pierwszym dziecku zadnego skurczyka nie mialam, a jak mnie nagle powalilo to za 3 godziny mala juz z nami byla:szok: mialam tylko skurcze co 2 minuty i nic wczesniej. Lekarze mowili ze ja to bylam w takim szoku ze nie bylo ze mna rozmowy. Tez bylam do konca w wannie, ale wogole nie pamietam jak trafilam do lozka i jak mi ta koszule zalozyli. Kurcze dobrze ze bylam akurat na badaniach w szpitalu. Teraz to sie tylko modle zeby mnie nie zlapalo w jakims miejscu publicznym bo ludzie sie beda gapic ze szok, jezeli mnie tym razem tez tak powali:baffled:

kik1976 - co do ubran to tutaj zawsze mozna cos taniego i ladnego wypatrzyc nie tylko dla dzieci, ale dla doroslych tez. Ale jesli chodzi o buty to takie tanie nie sa, choc to wszystko zalezy jak sie pochodzi. Wiem ze ubrac sie tutaj to mozna duzo taniej niz w PL, ale z butami to roznie bywa. Ja mam takiego pecha, ze zawsze jak kupuje corce to raczej musze zaplacic pare stowek, bo nic taniego nie dorwe, a znowu moja znajoma ciagle jakies buty na promocji dla swojej corki wypatrzy:crazy:

Ps. mala w lozku, ciekawe jak bedzie spala. Wczoraj niby malo spala w dzien i myslalam ze nie bedzie sie budzila, ale sie pomylilam:no: dzisiaj spala w swoim lozeczku w dzien, wiec sie wyspala. Kurcze nie ma reguly na te dzieciaki:confused:

Hejka :-), ale pusto dzisiaj... w koncu jakby nie bylo jest niedziela i lenistwo dopada kazdego :-D.
A chodzilo mi czy ogola cipke:)-D ha ha) w szpitalu przed porodem, no a teraz juz wiem ze albo nie albo tak. A gola to mi bez roznicy...najwazniejsze zeby urodzic:tak:, z Natalka i tak mialam koszulke pod broda prawie wiec luzkik...
Agata ja mam takie smaki jak pisalas, czyli te cholerne zachcianki, wiec zrobie albo paczki albo rogaliki albo zjem cala czekolade ta super dobra dluga, nie pamietam jak sie nazywa, taka zolta:-D. I trzyma mnie wlasnie dopoki tego nie zjem :tak:.
A co do ciuszkow dzieciecych...tutaj maja dobre ciuszki bo nie maja tanch tandet...jak ide po centrum to same firmowe rzeczy...tutaj adidas czy ecco jest na poczatku dziennym a nie tak jak w Pl tylko dla bogatych:tak:.
Co do cen to musze sprawdzic w sklepach bo Natalka jest w miejszym przedziale rozmiarowym. Ale adidaski kupilam ostatnio za 200nok w rozm 27.
Ale sa tez oryginalne adidasa, czy ECCO za 500\600nok wiec trzeba poszukac. Ale w stosunku do zarobkow to nie jest wysoka cena.
Rzeczy kupuje najczesciej w H&M, ale w sklepie 'REFLEX' tez mozna wychaczyc promocje. Ale to tez musze popatrzec ile co kosztuje bo nie wiem.
Chyba ze Lilka wie bo ma wieksze dzieci, myślę ze wlasnie w tym przedziale rozmarow:tak:.
Ale w Angli tez slyszalam ze mozna niezle ciuszki wychaczyc i podobno sa tanie:tak:. Wiem bo mam tam siostre.
A jak tam Wam minela Niedziela??
Ja sie wylenilam, wylezalam i wynudzilam:-D .
Aga nidgy nie wiadomo kiedy chwyci, moze byc bez wczesniejszych przepowiadajacych:tak:. Jak wszedzie pisza:"kazda ciaza jest inna" he he:-D!!!
Ale zazdroszcze ze juz niedlugo urodzisz :-), ja tez juz chce sie cieszyc malenstwem i na wlasne oczy zobaczyc te ostre male slodkie lokcie i pietki ktore proboje sie przedostac przez skore:-D.

ja sobie porobilam troche w domu, a potem bylismy w macu bo maz koniecznie chcial wyjsc z domu. Po drodze zachaczylismy znajomych i potem bylismy w domu.

A wiecie co ja madra dzisiaj zrobilam? Wstalam i dalam malej kaszke i jogurt. Jak sie najadla to ja chcialam sobie zrobic kanapki i okazalo sie ze nie ma chleba, wiec ubralam mala i z dobra mysla wybralam sie do sklepu na druga strone ulicy, a tu zamkniete -dopiero wtedy wpadlam ze to niedziele:szok: ale przynajmiej mala sie przeszla i pospacerowalysmy sobie. Nie chcialo mi sie na stacje benzynowa jechac, wiec dzisiaj platki na mleku wicinalam. Ale takie numery to mi sie ostatnio czesto zdarzaja. Czasem jade samochodem i zapominam gdzie to ja mialam jechac:-D maz to sie tylko ze mnie smieje:crazy:

No takie akcje sa czasem smieszne:-D, a mnie powoli wkurzaja:wściekła/y:...bo nie pamietam np. gdzie polozylam telefon???czy nie zostal w sklepie?
Albojestem na zakupach i polowy rzeczy nie kupie chociaz mam liste !!!!!
wariacja:sorry2:
My mamy w Bergen jeden sklep otwarty zawsze, to jest ICA kolo mojego kosciola. Czasami mi sie zdazyli tam wejsc po cosik. Ale tak to tez lipa. A jak bylam w PL to dziwnie jakos bylo ze w niedziele skley otwarte;-).

mam znajoma, bardzo uporzadkowana, zawsze ma idelany system i wie co gdzie ma. Jak byla w ciazy to maz nie mogl sie powstrzymac ze smiechu jak znalazl cukier w lodowce:-D

ja w pierwszej ciazy przejechalam kolem po krawezniku i rozwalilam opone. Przez 9 lat jezdzenia nigdy mi sie to nie przydazylo wczesniej. Teraz bardzo ostroznie jezdze samochodem bo pamietam jak ostatnio bylo (poprostu sprawdzam np. 2 razy czy napewno nic nie stoji mi na drodze jak cofam)

cześć dziewczyny
bardzo ładne z was mauśki , i nie przesadzajcie z tą otyłością , Marta nie wyglądąsz jak wieloryb:no:, sam sex.:-D

Ostatnia edycja:
reklama
:rolleyes: dzięki Anka, ale rano tak slodko nie wygladam:-D
Wczoraj pod prysznicem jakie to ja pozy nie przyjmowalam, ale dalam rade...ogolilam sie :-D bez pomocy jak na razie...ale mu powiedzialam wczoraj ze jak co to ma mnie ogolic a nie marudzic:tak: i nawet nic nie powiedzial.

Ale dzisiaj mam napiety brzuch...musze chyba sobie masaz zrobic...

Do góry