reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

cześć mamuśki
mam nadzieje , ze dolegliwosci wszystkie mineły albo chociaz są mniejsze wszystkie wasze bolączki i bóle , naprawdę tak mi was szkoda....:-(nie przemeczajcie sie za dużo a do sprzątania zagąncie swoich panów:-D :angry:

reklama
o dopiero teraz widze ze Jstes :-).
Wole sama posprzatac niz ma meza. On posprzata nie mowie tylko ja pozniej musze poprawiac i to w dodatku po kryjomu zeby sie nie obrazil;-).
A jak Twoje plany co do dzisiejszego dnia? Udalo Ci sie wszystko zrobic?

Czesc dziewczyny
Kasia jedyna rada jaka moge ci dac to wyluzuj i nie przejmuj sie wszystkim. Daj sobie choc dzien lub dwa na nic nie robienie, spij jak mala spi i niczym sie nie przejmuj. Naprawde swiat sie nie zawali;-)
Ja tez mialam takie humory, ale to wlasnie z przemeczenia sie bierze.
Pamietam ana jakie ci dawalam rady odnosnie przedszkola. Na pewno posle mala, tylko to tak szybko poszlo, bo dostalam list w pt po poludniu, ze od poniedzialku ma zaczac, dlatego nie bylam przygotowana, ale teraz juz sie powoli oswajam i czekam na list z komuny.
Marta nie wariuj ze sprzataniem:-p
Jak tam Agatha odnosnie sasiadow i ewentualnej przeprowadzki?

Aga ja tez dostalam szybciej decyzje z przedszkola niz z komuny. Ale poszlam sama do przedszkola i ona dala mi do wypelnienia ze wybieram to przedszkole i sprawa zalatwiona.
Bo z komuny dostaniesz tylko potwierdzenie wyboru swoich czterech przedszkoli. Chyba ze wpszedszkolu sie uparlize potrzebuja ten list ale u mnie nic nie chciala...
A jak tam sie czujesz Aga? Walizka pewnie spakowana, co? Napisz co zabierasz z soba, to ja bede wiedzialam co wziac:-).

Ostatnia edycja:
Wlasnie po to pojechalam w pn do przedszkola, zeby dogadac szczegoly, ale bylo zamkniete, tylko zebranie personelu i kazali wyslac list do komuny i czekac na odpowiedz. Wyslalam i na razie czekamy.
Czuje sie dobrze, w ogole nie jak przed porodem, zadnych skorczy itd, tylko zmeczona jestem i spiaca, ale to dlatego ze dziad wstaje o 6 rano codziennie, a spac chodzimy kolo24.
Jak u ciebie, masz jakies dolegliwosci ciazowe?
Wczoraj bylam w szpitalu, spoznilam sie, mala darla rylo i z tego wszystkiego zachaczylam bokiem o slupek. Dobrze, ze nie duzo, ale trzeba bedzie polakierowac drzwi:crazy:

uuuu... mnie Natalka tez czasem rozprasza...ale nie tak jak moj mezus czasem...mam wtedy ochotę zatrzymac sie i isc dalej pieszo:tak:
tak wsio ok tylko ten bol glowy:wściekła/y:...znowu mnie zlapal...on jest taki napadowy...dzisiaj szukalam w necie co to moze byc i w sumie nie znalazlam takiego odpowiadajacego mojemu...wyczytalam tylko ze w PL wyslali by mnie do neurologa a tutaj nie wiem na czy sie skonczy...paracetamolu moj organiz nie przyjmuje zbyt dobrze wiec zostaja mi wporeczki z lodem...musze sobie kupic te oklady zelowe co bede sobie chlodzic, bynajmniej nie bede miala calej szyi mokrej:tak:
A jak szpital Ci sie podobal?? Fajna sala porodowa?
Ja sie juz spytalam czy ewentualnie bede mogla Natalke podrzucic do pszedszkola...i powiedzieli mi ze nie ma sprawy:-). Bo Nati teraz bedzie chodzila Pon, Sr, Piat jesed tydzien a drugi Wtorek i czwartek, i tak na zmiane bo mamy tylko 22,5 godz tyg. i placimy 1600 nok. Ale Tomek mus isc do NAV zlozyc opdanie o dofinansowanie przedszkola, bo tylko on sam pracuje wiec mamy szanse nawet o 50% mniej placic ;-). Ale zobaczymy jak toz tym bedzie, bo zalezy na jaka babe trafisz w biurze:sorry2:.

Wspolczuje bolu glowy, tez mam czesto, ale mi paracetamol pomaga.
Fajnie ze napisalas z tym dofinansowaniem, nie wiedzialam, ze mozna. Tez mamy 50% przedszkole, ale bede chciala dawac pn,sr i czw. U mnie tez tylko maz pracuje wiec jutro mu powiem, zeby sie przeszedl do NAV.
To ten sam szpital co poprzednio, nic sie nie zmienilo, sala z wanna, magnetofon i lozko podwojne. Nawet byla ta sama polozna co ostatnio.
Koncze na dzis bo malzonek wrocil z pracy
Dobrej nocy:rofl2:

reklama
czesc kobietki :-)

wakacje w pl udane
pogoda dopisala jak nie wiem
fakt,w poznaniu wlamali nam sie do auta i skradli gpsa...:crazy:

ale.......dowiedzielismy sie ze czekamy na synka Gabrielka :-):-):-)
odpoczelismy bo babcia zajmowala sie wnuczkami
fajnie bylo porandkowac z mezusiem jak za dawnych czasow

wczoraj nad ranem przyjechalismy,i nasza Merette przyniosla nam poczte od razu i cale szczescie bo byl list ze Hania dzis ma szczepienie:happy:
pannica wazy nam 8kg a myslalam ze wiecej :happy:

jutro wizyta u poloznej w spzitalu i usg
acha termin porodu mam o tydzien szybciej niz przypuszczalam :-)
czuje po sobie ze wiele czasu mi nie zostalo...:sorry2: co mnie przeraza bo jestem totalnie w polu z przygotowaniem na przyjscie Gabrielka

ok znikam bo pozno juz a rano trzeba wstac

dobranoc i jeszcze raz witam po przerwie :-)

Do góry