reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Aha...Dzięki Agata.
Bo moj lekarz powiedziel mi ze u mnie jest jakas specjalna klinika tylko dla rodzacych, ze nie musze w poliklinice dla kobiet tylko lepiej wlasnie tam bo jest milsza atmosfera i ze moze nawet poszukaja mi polska polozna albo pigule ktora jakby co bedzie ze mna. Bo niestety bede sama na porodowce...Tomek zostanoie z Natalka w domku...chyba ze uda nam sie kogos zalatwic do Natalki albo bede rodzila w godzinach kiedy Natalka bedzie w pszedszkolu. Bo tescia oczywiscie jak ma byc potrzebny to go nie ma...w tym czasie akurat bedzie w PL:angry:. Wtedy kiedy bedzie potrzebny to go nie ma!!!!
Boje sie jak nie wiem...ja ich moge nie zrozumiec a oni mnie i co wtedy:sorry2:...masakra.
Dzisaj sie wazyłam i mam juz +16 kg, a teraz midojdzie jeszcze gdzies z 7 takze bede wazyla powyzej 80 kg:szok:, a nie wygladam jakos strasznie grubo...tylko cycki, brzuch no i tylek ...reszta w normie.
Noramlnie jestemw szoku Agata ze Ty tylko masz +5kg. Ja bede musiala znowu sposnie jakies kupi albo na sukeinki sie przerzuce:sorry2: eee, chybaa nie:no:. W H&M widzialam fajne i za 300 nok.
Ciekawe co u Was Mamuśki;-)???
Kasiu nie poddawaj sie z piersia...przystawiaj, przystawiaj...czasem dzidzie chca tylko sie przytulic do piersi bo czuje Twoje bicie seduszka i sie uspokaja.
i musisz tez myslec pozytywnie o tym to Ci tez pomoze:tak:.
Milego Wieczorku :-)!

reklama
Agathe ty masz ta przepukline od urodzenia czy cholerstwo teraz sie przy ciaży ujawniło?
(sorki , że pytam , bo nie doczytałam )
czaruś ma koleżankę rówieśniczkę z przepuklinka jak ta mała cierpi, brzuszek ja boli bardzo często, ma mieć operacje pod narkozą w wieku od 3 do 4 latek:-(
ja mam lęki z tymi operacjami, jak czarusiowi nie minie refluks tez go czeka , załamana jestem:no:

Marta ja też miałam mieszane uczucia z tym przedszkolem , wynajdywałam jakieś argumenty , żeby go nie zapisać , chciałam oszukać samą siebie , bo mi było ciężko się z ni rozstać , ale wiem , że dla niego to pozytywna zmiana, no i koleżanki z BB mnie tez przekonały:-D:-D:-D
nie martw sie jakoś sie wszystko ułoży to tylko kwestia czasu.:tak:

ciekawe co u reszty dziewczyn , zauważyłam , ze mamy jakieś nowe mamy z Norwegii , ale sie juz nie pokazały:confused:
a jak nasza świeżo upieczona mamusia Emmy, cosik zabiegana:confused:

Marta ja przy ciazy z Sandra tez duzo przytylam i ludzie nie mogli uwierzyc dlaczego bo nie bylo widac. Tez tylko cycki, brzuch i tylek. Myslalam ze to woda, ale nie zeszlo mi tak szybko, wiec nie wiem co to bylo.
A co do porodu to nie boj sie i tak cialo twoje pokieruje cala sprawa. Mi powiedzieli ze w czasie porodu bylam pod wplywem szoku ze i tak nie bylo ze mna wogole kontaktu, wiec bedzie dobrze.

Ana - ja mam przepukline pachwinowa ktora mi sie pojawila gdzies w polowie ciazy i z uplywem czasu coraz bardziej dokucza. Zaczelo mi tez wszystko przec na krocze i odbyt i nic to przyjemnego:-( lepiej mi chodzic niz stac, bo wtedy to ostro nawala:-(
Przy ciazy nic sie z tym nie robi. Lekarz ma mi to obejrzec i zrobic usg okolo 34 t.c. jesli jest umiejscowiona w takim miejscu ze trzeba cesarke, co mi sie nie swieci to ustali date zabiegu. A jesli mozna przy tym rodzic, ze mi nie wyskoczy i nie bedzie przeszkadzac przy porodzie, ale bedzie bardzo bolalo pod koniec ciazy to po 36 t.c. beda wywolywac. Ja wolalabym donosic jak najdluzej, ale zobaczymy jak to bedzie. Narazie sie trzymam;-)

Ojej Agata współczuję Ci:-(...z jednej strony dobrze że to druga ciąża...
Musi Cie strasznie bolec...
Ja sie najbardziej boje bariery jezykowej...
A tomek dzisiaj był u ortopedy bo go mięśień boli i dostał dwa zastrzyki w bicepsa. Mówił że aż miał mroczki przed oczami...ale to normalna reakcja na zastrzyk domiesniowy. No i ta mała przyjemnosc bolowa z konsultacja kosztowala nas 1000nok :sorry2:. Mam nadzieje ze pomoga te zastrzyki, bo to troche drogi interes, a same tabletki mu nie pomogly.
No a ja mam bol glowy ktory przejdzie dopiero po porodzie. bo Malenstwo mi uciska na nerw w okolicy krzyza i mi czache z tyłu rozsadza...mialam to samo z Natalka...a najgorsze jest to ze pomagaja tylko oklady z lodu...moge zapomniec o tabletkach bo mi po nich niedobrze...ale pewnie to nic w porownaniu z tym co musi przechodzic Agata...
A od czego bierze sie taka przepuklina??? i jakie moga byc powiklania??

wspóczuje , ale najważniejsze , że jesteś pod opieka lekarza, bedzie oki:tak:
oj ile kobitki musza wycierpic:crazy::wściekła/y:

kurcze cezary mi trzyma jedna reke i nie moge spokojnie pisac , nie chce spac , pyta o tatusia i kurczowo sie mnie trzyma:-(, biedulek:-(

Marta jak miałam ten wypadek z oparzeniem wzieli ode mnie ponad 300 kr za to , że dali mi miske z woda i kazali trzymac ręke w niej przez 20 min , brzuch olali :-D
za zdjecie bandaży -200kr:rofl2:

rzeczywiscie troche boli szczegolnie rano jak wstaje z lozka, nie wiem moze to dlatego ze nagle zmieniam pozycje i ze nagle uciska, ale kto to wie, to tylko moje domysly. Jak narazie to da sie przezyc, tylko tak jak mowilam ciezko mi stac.
Przepuklina bierze sie z tego ze macica rozszerzajac sie podczas rozwoju dziecka naciska na inne narzady a mi akurat tam naciskalo i wypchnelo przepukline w pachwine, tak ze mam z jeden strony wglebienie tak jak powinno byc, a z drugiej gore:baffled: Sa czasem powiklania przy przepuklinie, ale przy ciazy nie robi sie operacji, wiec dopoki da sie z tym chodzic i nie ma komplikacji to czekaja jak najdluzej zeby donosic dziecko. Dzialaja tylko jak cos sie dzieje ostro, bo to nie jest dobre dla mlodego plodu i organizmu matki. Potem to juz tak jak pisalam, albo cesarka albo wywoluwanie jezeli bedzie mocno dokuczac.

a wiecie co po tej wizycie znajomych z ich dziecmi, to nie moge sobie poradzic z Sandra. Taka byla grzeczna i spokojna, a tak sie naczyla kopiowac tamte dzieciaki, ze nawet jest agresywna, nic sobie nie robi z tego ze dosc stanowczo zwracam jej uwage, tylko sie ze mnie smieje, a nawet jej lapki w moja strone leca:wściekła/y: Musze sie kogos poradzic, bo u nie to nastapilo tak nagle i chce sprobwac nad tym zapanowac zanim drugie sie urodzi, bo nie dam rady. Wiem ze nie bedzie zawsze grzeczna, ale zeby zrozumiala ze mama nie jest zadowolona z tego ze rzuca jedzeniem na stole:crazy:

No nic dziewczyny mala juz dawno spi, a my mamy ochote obejrzec filmik.

Milego wieczoru zycze;-)

NO TE DZIECIAKI :no:
u mnie to dlugo trwało ,zanim wyperswadowałam niektóre zachowania u CZarka , zresztą sama pamietasz jak narzekałam , teraz kiedy więcej rozumie jest lepiej:tak:, ale ile stresu mnie to kosztowało i wstydu-:rofl2: nie raz
dobrano i zycze wam spokojnej nocki, naprawde należy wam sie:-D
4d1mrev.jpg

Witam wieczorem
Bylam dzis u lekarza, wszystko ok, anemia dalej jest, w moczu wykryli jakies zakarzenie i beda robic posiew, wtedy dopiero zdecyduja czy dac antybiotyk czy czekac az samo przejdzie. Jutro ide zwiedzac szpital.
Marta je tez na razie nie mam z kim zostawic malej, a nie wyobrazam sobie porodu bez mojego, wiec w razie czego chyba pojedziemy wszyscy razem:-D
Ana ja teraz tez zastasnawiam sie powaznie czy to przedszkole to nie za wczesnie, ale w glebi wiem ze to najlepsze rozwiazanie dla wszystkich. dzis wyslalam list z potwierdzeniem do komuny i czekam na odpowiedz.
Agatha mnie plecy z mala tez nie bolaly, teraz owszem wieczorami, ale to chyba dlatego ze za duzo robie. zmieniamy meble w salonie wiec myje okna, sciany, prasuje zaslony itd, poza tym maluje pokoj goscinny i kilka razy dziennie dzwigam mojego kloca, a wazy juz ponad 13kg.:-p

reklama
pamietasz jak nie namawiałaś na przedszkole, jak mi serducho ściskało:-(
wiem co czujesz Agnieszka..
a jak sie udał urlop w PL?
co porabiałaśw naszych rodzinnych okolicach?

Ostatnia edycja:
Do góry