reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

super Kasia ze sie odzywasz do nas:-)

trzymaj sie cieplutko i dacie rady dziewczyny z karminiem. Potem jak dzidzia juz zalapie dobrze to naprawde sama wygoda. Ja Sandrze nie podawalam nic innego do 6 miesiaca nawet z powodu wygody. Nigdy nie musialam sie przejmowac zeby zabrac jedzenie, podgrzewac itp.... :tak: a jak jechalam samochodem do PL to juz wogole bylo super, bo tylko piers, pielucha i dalej;-) Gorzej by bylo z karmieniem, ale znam kobiety ktore tez sobie wysmienicie z tym radza. Wazne zebyscie i wy i dzieciaczki byli zadowoleni:-)

milego dzionka:happy2:

ps. u nas pada i jest szaro, pogoda tylko do spania, wiec jak mala bedzie drzemac to ja chyba z nia:tak:

reklama
Już się trochę porozglądałam na forum i zapisałam również swoje dane ;:tak:
w drugiej połowie sierpnia ponownie zawitam w Norwegii i mam nadzieję, że w końcu dam radę pooglądac coś więcej niż tylko sklepy bo do tej pory moje kochanie ciągle pracowało ciągle i brak czasu, żeby cokolwiek pokazac poza krótką wycieczką do sklepu pożywczego :wściekła/y: A teraz przynajmniej będzie miał urlop :-) MIłego dzionka :tak:

jak ktos chce sobie pogodladac, to naprawde jest co w tych okolicach. Gdzie sie czlowiek nie ruszy to ladnie:tak: - to sa zalety Norwegii, tylko zamow sobie pogode, bo u nas ciagle pada ostatnio:baffled:

jak ktos chce sobie pogodladac, to naprawde jest co w tych okolicach. Gdzie sie czlowiek nie ruszy to ladnie:tak: - to sa zalety Norwegii, tylko zamow sobie pogode, bo u nas ciagle pada ostatnio:baffled:

pewne zalety i uroki NOrwegii już widziałam.. Szczególnie na wyspie na której mieszkamy ;-) To taka wioska jest ale widoczki przepiękne :-) A co do zamawiania pogody to cięzko z tym będzie :wściekła/y: Zawsze wtedy pada deszcz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

O raju KAsiaaaaa wielka jestes! To ja myslalam ze moj porod byl z serii masakrycznych, ale u WAS to juz pelen hardcore....
Jedno szczescie ze mialas znieczulenia i ze ten chol. gaz rozweselajacy dzialal. Jak tak piszesz JAK on dzialal to juz wiem ze moj nie dzialal wcale!:no:
Czekamy na fotki Emmy....
U mnie karmienie wyglada tak ze czesto daje cyca, ale max 15 min.ma ciagnac z kazdego, a potem butla ze sztucznym NAN. I dziecko w koncu odzylo:-) i lepiej spi. We wtorek sie okaze czy w koncu cos przybrala....
Kasiu a Wasza niunka jakiem miala wymairy? czy urodzilas 9 lipca? To 2 tyg i 1 dzien po mnie...
Mam nadzieje ze kiedys nasze niunki sie poznaja i pobawia:-)
Witaj Jaga i rozgosc sie.
Dziewczyny a gdzie jest watek ze mozna sie przedstawic?:baffled:

agathe - fajna tunika:-)Na Tobie lezy jak sukienka, na mnie za krotka...
jaga - ale fajny slodki kierowca rajdowca:tak:

wiesz Istra w 5 miesiacu to przeszlo jeszcze jako sukienka, ale teraz jak brzuszek sie coraz wiecej pokazuje, to juz bez leginsow nie przejdzie, bo mam wrazenie ze mi wszystko widac:-D albo to poprostu wrazenie:tak:

a do mnie jutro w nocy przyjezdzaja bardzo bliscy przyjaciele z dwojka dzieci, wiec bedzie wesolo. Studiowalismy razem, wiec znamy sie jak lyse konie i maz tez ich bardzo lubi. Bedzie fajnie, choc troche sie boje ze jesli pogoda nie dopisze i bedziemy musieli siedziec w domu to bedzie troche glosno z dziecmi od niespelna roku do 3. No i jak ja przetrwam dni deszczowe bez mojej drzemki w dzin:szok: ale jakos dam rade. Najwazniejsze ze spedzimy troche czasu razem:happy2:

agathe to super ze przyjaciele nawiedza..pewnie nie odpoczniesz,ale za to wesolo bedzie!
Zauwazylam u malej na jezyku bialy nalot, prawdop.plesniawki:wściekła/y: Ide jutro do poloznej na wazenie, to chce o tym powiedziec. Wiecie moze jak to sie nazywa po norwesku lub angielsku?
Czy macie jakies doswiadczenie jak to leczyc i jak tego unikac na przyszlosc?
Kasia vel Dolly Parton :laugh2: jak sobie radzicie z malenstwem?

ja nigdy nie mialam doczynienia z plesniawkami, ale synek mojej kolezanki ma. Ona smaruje jakas mascia z PL, ale widze ze jakos nie schodzi. Ja nie znam angielskiej ani norweskiej nazwy, ale wydaje mi sie ze jak pokazesz to od razu beda wiedzieli. Zobacz tylko czy tobie sie tez nie robi na sutkach. ;-)

reklama
Istra na plesniawki ja w PL kupilam w aptece APHTIN 2 opakowania
ale plesniawki zaatakowaly moje piersi i tutaj w helsestasjon dostalam recepte na masc,ktora mialam smarowac sobie brodawki i dziecko pijac ponoc i jemu mialy plesniawki zejsc,ale niestety
nam pomogl Aphtin z PL

czesc babki :-)

u mnei sajgon D-O-S-Ł-O-W-N-I-E!!!!!!!
przyleciala tesciowa z nasza 4o letnia chrzesniaczka i porazka :baffled:
non stop obie z Milenka sie kloca,szarpią,wyrywaja sobie zabawki....wymiekam
odliczam dni do wyjazdu...ich wyjazdu :dry:

dostalam list z zaproszeniem na usg tralalaaaa:-)
1 sierpnia wiec byc moze dowiemy sie co to sobie tak rosnie hihiiiii

Kasiu kochana,ja cie krece co za porod :szok::szok::szok::szok:
to ja przy tobie wymiekam ....
dzielna babka z ciebie,podziwiam
nie bede nic wiecej pisac,bo mnie doslownie wszystko bolało jak czytalam twoj opis porodu i mam schizy jeszcze wieksze:sorry2:

co do moejgo brzusia i wyjazdu do PL,to lekarka nie widzi pzreciwskazan,ale mam w pl zrobic sobie badanie moczu i krwi,bo dzidziu duzy :sorry2: i moze mi an nerki uciskac
ale zlikwidowalam narazie suwczek odliczajacy wyjazd do kraju bo korona norweska spadla strasznie i sie zastanawiamy....kolezanka pojechala i wymienila za 38gr korone :baffled::szok::no::angry:
takze dzis bedzie ostra debata,jechac czy nie jechac

ok znikam bo jedziemy do sklepu po zapasy do lodowki
do klikniecia ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry