reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

ja mam nadzieje jak Sandra sie obudzi wyslac ich wszystkich na plac zabaw, oczywiscie z mezem wlacznie, to mialabym chwile tylko dla siebie. Ale zobaczymy jak to bedzie...

reklama
ja mam ten luz ze tesciowa dzien w dzien bierze dziewczynki i idzie na 2-3 godziny w gory:-)
Hania teraz spi,to i ja sie poloze
ale mi dobrze hehee:-)

to masz dobrze. My oddalismy swoja sypialnie im z dziecmi, a w salonie to teraz wszyscy siedza i sie bawia. wiec nie mam gdzie sie zamknac, a chetnie bym to zrobila:baffled:

A znowu samej znajomej 3 dzieci to nie wysle na plac, wiec wypedze tez meza. Jej maz zlapal jakas fuche w miedzy czasie.

Ale super corcia Kasiu, taka delikatna uroda:-)
Koniecznie ją zważcie w Helsestasjon. Nasza nie przybierala wcale przez 1 mc! Dopiero wlaczenie mleka NAN dalo efekt.
U nas tez jest tesciowa,chociaz po 2 tyg miala wrocic, ale dostala ataku trzustki i od wtorku lezy w szpitalu:no:
Maz ciagle u niej, a ja sama z niunka. Nie powiem, radzimy sobie super. :-)

do helsestasjon na kontrole wagi jedziemy w poniedzialek. mysle ze raczej bedzie pozytywnie jesli chodzi o wage bo zre na potege!! :) szkoda tylko ze nie za bardzo z piersi (choc ciågnie juz naprawde o wiele lepiej, tyle ze dlugo wiec dokarmiam odciåganym) Emma od popoludnia ozywila sie i dalej zajada. moze tylko tak przez chwile srednio sie czula, moze musiala odespac bo przeciez u Nas ciågle pielgrzymki. bylysmy na spacerku, zaraz musze gotowac dla wszystkich pøzny obiad.. juz jestem wykonczona tymi dniami, plecy mnie bolå az miesnie drzå i tak bardzo chcialabym zeby jakis specjalista wymasowal bo spieta jestem i nerwowa..normalnie jak wszyscy pojadå to odsapne z ulgå i odespie (na ile Mala pozwoli)..

ciesze sie dziewczyny ze u Was ok. Agacie i Lili zycze stoickiego spokoju ducha :), Izie sily i zdrowych czlonkøw rodziny :) i najlepszego w opiece przy Karolince!! milego wekendu Dziewczyny!! buzka!

Witam Mamuśki :-D,
Kasiu Sliczne zdjątka:-D. Emma śliczniutka, i te duże oczka:-D!!!

Kaśiu Emma może nie miec apetytu przez pogodę również. Nie wiem jak z pogodą u Ciebie, u mnie sa upały. A maleństwa lubią dużo spac:tak:, (no może nie wszystkie) a jak dziecko śpi to rośnie :tak:. Póki się nie przyzwyczai do codziennych rytuałów to będzie tak właśnie wyglądało, że ty chcesz Ją kąpac a Ona sobie smacznie śpi :-).
Natalka budziła mi się na początku na karmenie i kąpiel. A Teściówka też już panikowała bo co przyszła do pokoju to Nati sobie spała:tak:.
A z piersią to dlatego że dokarmiasz butelką, Niemowlęta lubią butelki bo szybciej z niech leci i szybciej się najadają. A pokarm możesz zamrażac na długo długo.
Przyda sie później, jka będziesz chciała przestac karmic piersią, tylko sobie podpisuj pojemniczki datami :-).
Ale zrobisz jak uważasz:tak:.

Agata współczuję meksyku w domku :-(. To naprawdę ciężko tam masz...

Lilka chociaż Teściowa się na coś przydaje, nie? he he :-D

Iza Mamusie najlepiej radzą sobie same, bez niczyjej pomocy:-D.

A ja dzisiaj byłam na lodowcu, było zajefajnie:-D. Pogoda super, upały po 30 st C u mnie. Uwielbiam taką pogodę, chociaż wtedy szybciej się męczę i musze zaluczyc drzemkę:-(. Tomek się śmieje że potzrebuję teraz conajmniej 14 godz snu na dobę;-).
Pozdrawiam :-D!!!

AA bym zapomniała: Noworodki maja to do siebie że potrafią ignorowac dzwięki:tak:, ja przy Natalcę mogłam odkurzac, serio serio!!! także goścmi się nie przejmujcie nie szkodzą Maleństwom tylko Wam Mamuśki bo nie dają odpocząc kiedy teraz to takie ważne. Bo oby dwie łatwo nie miałyście przy porodach:-(.
Buziaki dla Was!!!!

Ostatnia edycja:
dziewczyny dzisiaj zauwazylam powaznå roznice w wielkosci pomiedzy obiema piersiami.. mam pytanie. to ktorå ja mam Jej (Emmie) teraz dawac czesciej zeby choc troszke wyrownac?

a zdarza sie tak ze dostaje z ktorejs wiecej? jesli tak to musisz to wyrownac, ale moja znajoma miala mleko tylko w jednej piersi, ale pociesze sie ze po odstawieniu wszystko wrocilo do normy.

Kasiu nie wiem jak karmisz ale ja karmilam raz z jednej piersi potem z drugiej
w spiztalu polozna mi mwoila ze mam karmic z obu ale mialam to w d...
na 3 dzien po porodzie wszystko u mnie sie unormowalo i mialam tyle pokarmu ile male potrzebowaly,piersi miekkie i zadnych problemow z zastojami itp.

na twoim miejscu bym karmila wieksza piersia,ale przy nastepnym karmieniu druga
napewno sie wyrowna w szybkim czasie
powodzenia

reklama
Hej wszystkie mamuski!
Ale sie pozmienialo.Kasia gratulacje!:-) Emma jest przesliczna!
Witam wszystkie nowe dziewczyny.Nie bylo mnie ponad 2 miesiace, ale sobie zrobilismy wakacje...W polsce bylam tylko 2 tygodnie i 1,5 miesiaca we wloszech.Tesciowa nie chciala wypuscic.Ale ciesze sie,ze juz wrocilismy.Nie ma jak u siebie.W italli bylo strasznie goraco,po raz pierwszy w zyciu spuchly mi stopy,w dzien po 40 stopni a w nocy 30. Nawet w morzu woda jak zupa. Nigdy nie narzekalam na upaly,ale w ciazy daje w kosc.
Przytylam juz 18 kilo,to te makarony tak tucza.A tu jeszcze 1,5 miesiaca...Mam nadzije,ze szybko pozniej zgubie... Przykleilabym jakies zdjecie ale nie wiem jak to zrobic...pozdrawiam wszystkich !

Do góry