reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

reklama
Helo :-)

Kasiu a ty co taka niecierpliwa??? :-)
glupio sie pytam,ja Milenke rodzilam 22lipca to juz od 1 lipca jak mi 38tc.wybil to liczylam ze sie wykluje a tu nic :sorry:
dopiero za 4 wywolaniem na sile jej sie zachcialo urodzic :happy2:

patrze Kasiu na ten twoj suwaczek i czekam z niecierpliwoscia :-)
jak juz kacik maluszka masz urzadzony to poprosimy o foteczke :-)

Agata ja mam pecha chyba do tego epiduralu,bo w PL moja ginka mi nie chciala podac,tyle powodow wymieniala ze moj juz byl nastawiony tak na NIE ze nawet tu w Norwegi jak polozna zaczela swoja spiewke o niekorzystnych reakcjach wymienaic to jak ja wylam o ten epidural to ten mi na ucho szeptal bym odpuscila bo to nie dobre dla dziecka i ze dams obie rade :cool:
dac rade dalam,ale mam anty nastawienie do trzeciego porodu na zywca
co innego jakby miala to byc taka blysk akcja jak u Ciebie Agata :-)
zazdroszcze tak szybkiego porodu...:zawstydzona/y: ja to 14 i 12 h
wiec teraz moze skroci sie do 10godzin :zawstydzona/y:

w kazdym razie moj ma juz powiedziane ze jak znowu bedzie stal po stronie osob trzecich niz po mojej stronie w zwiazku z epiduralem, to ma stanac miedzy moimi nogami i tak mu przygwozdze na porodowce w jajca ze od razu zmieni zdanie :dry:

ten upal mnie dobija...a jeszcze jak na zloche kupilismy wiatrak ze zlymi czesciami i musimy isc wymienic...a tak by sie przydal

hej dziewczyny

ja tez czekalam od 38 tygodnia, a urodzilam w 42. Tak w 41 to juz mi bylo wszystko jedno od tego czekania:tak:

z tym epiduralem to wcale az tak groznie chyba nie jest ze az tak strasza, bo moze moje znajome mialy farta, ale im nic nie bylo. Odczuly duza ulge. Jedna powiedziala tylko ze potem parcie bylo dluzsze bo nie czula az tak skurczy jak na zywca, a znowu druga ktora rodzila w tym tygodniu nie miala zadnych efektow ubocznych. Ta to sie dopiero nameczyla 24 godziny i na koniec vacum:szok: mowi ze siedziec nie moze:-(

my dzisiaj bylismy nad woda 4 godzinki ze znajomymi polakami. Bylo fajnie bo tez maja malutkie dzieci, wiec Sandra miala towarzystwo. Z tym ze ja najbardziej interesowala woda i piasek. Dopiero po 3 godzinach usiadla na kocyku. A wczorajszy zakup pontonu byl strzalem w 10!!! Bardzo jej sie podobalo plywanie a potem nalalam jej wody na brzegu, ktora i tak byla ciepla, ale sie nagrzala jeszcze na sloneczku, to siedziala jak w zupie:-D ona wniebowzieta a ja spokojna ze sie nie przeziebi;-)
mam nadzieje ze po takich atrakcjach to bedzie dobrze spala w nocy.

A ja sie troche opalilam w gornej czesci ciala, na biuscie mnie troche swedzi, ale nie poparzylam sie. Czekam do wieczora bo spac mi sie juz chce. O 20 umyje mala i spanie:-D

to fajnie Wam Dziewczyny :) sama popluskalabym sie w "takiej zupie"! :))) a ja mam jeszcze kilka pudelek do porozkladania, ale takich nieznacznych i z malymi, roznymi pierdølkami i po czesci smieciami ktore nie wiadomo gdzie poupychac ale tak mi sie tego nie chce robic.. no i siedze sama w domu wiec nic tylko jem i spie i po allegro smigam - normalnie juz czuje ze przesadzam bo wynajduje rzeczy, licytuje i kupuje.. oczywiscie nie wszystko ale coraz niebezpieczniej to wyglåda.. a do tego to glownie ubrania så - po ciåzy bo calå reszte wywalilam albo rozdalam - a przeciez ja nawet nie wiem jak ja bede wyglådac przez nastepne dni, tygodnie, miesiåce.. jakkolwiek. to fakt - czekania mam juz dosc, ogarnia mnie apatia, czuje sie troche wyobcowana, kontakt z J. zmienil sie - jestesmy tacy bardziej oddaleni i spieci co latwo wyczuc w naszych rozmowach..smutne mi sie to wydaje, duzo sie nad tym zastanawiam bo przeciez dalej Go bardzo kocham i cieplo o Nim mysle ale nie potrafie Mu tego okazac a jak sie staram to i tak wychodzi inaczej..​

Ostatnia edycja:
oj bo to juz takie ostatnie dni wyczekiwania sa. Ty juz jestes zmeczona i po niekad gotowa na dzidzie (mialas 9 miesiecy zeby sie przyzwyczaic i poczuc malenstwo) a on znowu napewno stres przezywa ze nagle zostanie ojcem. Napewno odbija sie to jakos na zwiazku, u nas przynajmniej tak bylo..... zobaczysz jaka mila i ciepla atmosfera bedzie jak dzidzia w domku zamieszka. Napewno tez bedzie troche stresu, ale to juz nie to samo;-)

a co to takich ostatnich pudelek przy przeprowadzce to sa najgorsze. Ja do tej pory takie mam i nie chce mi sie do nich nawet podchodzic. Zapewne kiedys poprostu wyladuje to wszystko w koszu, ale ten czas jeszcze nie nadszedl:-p

Probuj spac zeby zbierac sily na porod. Za chwile wszystko sie w waszym zyciu zmieni:tak:

..wiem Agatko.. tez tak wlasnie sobie mysle.. ze jak bedzie dzidzia to odetchniemy troszke i choc bedziemy tez pewnie zdenerwowani - to prawdopodobnie inaczej.. dziekuje Ci za cieplutkie slowa.. :))
..i milego wieczorku zycze.. :ø**

ps. patrz..a te Nasze Dziewczyny w Polsce sie wakacjujå!!! i zapomnialy o bozym swiecie!!! :)))

jak sie jest w Polsce to sie uzywa ile sie moze:-) jak przyjada to sie jeszcze wynudza tutaj i regularnie beda zagladac na BB:-D

u mnie znowu impreza w ogrodzie - to sa uroki ladnej pogody:wściekła/y: Niby przeniesli sie do innego stolu zeby mala mogla spac, ale tez mi roznica 5 metrow, nie mowiac ze jak sobie popija i zaczna sie tance to na nic mi to - nocka zarwana:no:

Witajcie wieczorowa pora:-)
dziekujemy za wszystkie gratulacje.
tu mamusia-Istrusia, walczaca z bolem cycoli i zimnym okladem na jednym z nich..
Mala zostala ukolysana przez tate na klacie, na fotelu bujanym, proba odlozenia do lozka - pozytywna:-)

Kasiu czy dzis swietujesz urodziny?
Trzymaj sie dzielnie, te ost.dni sa najgorsze, ale musisz wytrzymac. Mi sie udalo urodzic w 40t1d wiec nie wymeczylam sie oczekiwaniem....ALE za to teraz czasem jest sajgon i czlowiek marzy o chwili spokoju...
Chociaz nie moge narzekac, ost.mala dobrze spi w wozku na dworzu...w nocy troche gorzej, ale daje rade.
MM b.mi pomaga...ufff co ja bym bez niego zrobila...Mowi o malej ze jest taka slodziutka:-)znak ze zakochany na maxa.

u mnie ciag dalszy imprezy w ogordzie i nie widac konca, jak nic sobie nie pospie:wściekła/y:

Istra uwazaj z tymi okladami zimnymi... ja tez sie naczytalam na necie polskim ze to przynosi ulge, ale moze latwo doprowadzic do zapalenia, a to dopiero bol jest i goraczka:szok:

ja mialam tyle mleka ze moglabym wykarmic przynajminej dwojke, wiec wiem co to jest bol w cycolkach bo zawsze mialam nadmiar. Madra pielegniarka na polozniczym mi doradzila cos dzieki czemu sama sobie z tym radzilam. A mianowicie, nie odciagaj przypadkiem bo tylko wiecej ci naplynie zaraz. Co innego gdy sa tak nabrzmiale ze dziecko nie moze zlapac sutka, to wtedy tylko trosze sobie upusc. Jesli bola cie piersi, a szczegolnie w ktoryms miejscu i jest gorace (znam z autopsji) biegnij pod cieply prysznic i polewaj sobie tam lekko masujac tam gdzie cie boli. To pomoze odtamowac tam przeplyw. Postoj sobie potem pod prysznicem bo samo mleko ci troche zleci naturalnie tyle ile trzeba. Nie ma co wyciskac, samo poleci. Ja dzieki tej metodzie nie raz ulzylam sobie oraz uniknelam zapalenia. Zimne oklady naprawde przynosza chwilowa ulge ale moga przyniesc ostry bol pozniej.:dry:

Powodzonka i wypieszczaj swoje szczescie:happy2:

reklama
witam dziewczyny
Nie miela dostepu do netu, a jeszcze z mezulkiem wybralismy sie na pare dni do lasu na biwak wiec nie mialam jak zajrzec co u was. Oczywiscie jeszcze nic nie nadrobilam ale postaram sie byc na bierzaco.
U nas ok, dojechalismy szczesliwie, samochod juz prawie sprzedany. Jeszcze musze z drugim pojsc na serwis, zmienic olej itd.
Do lekarza ide dopiero w srode, pewnie zrobi usg i sprawdzi co tam u malej slychac. Dalej nie mam imienia i jakos natchnienia, zeby go poszukac.

Do góry