reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

no ja tez jestem uzalezniona od BB;-)

jesli chodzi o Lidla to u nas juz te wyprzedaze po 20% sie skonczyly bo nawet polek po lidlu nie ma:-( a takie dobre jogurty mieli:-(
ale ja macie okazje isc na wyprzedaz to warto bo da sie naprawde cos kupic i to niedrogo.

Ja dzisiaj kupilam malej z wielkim wysilkiem kalosze, bo biedaczka ma taka malutka noge ze 19 nawet jest spora, ale nie maja za czesto takich malych. Ale nie wiem co zrobie bo o spodniach i kurtce przeciwdeszczowej to moge zapomniec. Moja jeszcze nosci niektore 74/80 rozmiar, a te zaczynaja sie od 86 i to w dodatku takie wielkie to 86 ze moze za rok jak jej podwine nogawki to przejdzie:baffled: nie wiem w czym ja ja na dwor w deszczowa pogode wypuszcze, bo w domu siedziec nie chce, a jak sie trafi taka deszczowa pogoda przez dluzszy czas, to mam przechlapane:confused:

reklama
no to rzeczywiście Agata masz problem :-(. Może na razie wystarczy taki płaszczyk dłuższy i te kaloszki :-) .
Moja nie chciała dzisiaj z samochodu wyjść bo pada i jest mokro...
Ja tez jestem uzależniona, jak staje rano to pierwsze włączam kompa i patrze co napisałyście z samego rana :tak:, mój się ze mnie śmieje. Ale nie mam tutaj nikogo innego :-D.
Kasiu biedna, jeszcze troszkę musisz się pomęczyć :-(. życzę Ci żeby ta przeprowadzka sie ruszyła, żebyś mogła spokojnie sie przygotowywać i czekać:-D.

bede musiala cos wymyslic, ale plaszczyk bylby dobry na chodzenie, ale jak gdzies usiadzie na mokrym to juz tylek jej przemoknie,,,, sprobuje jeszcze poszukac, moze cos sie uda w innych sklepach..

te norweskie dzieciaki to sa takie duze, ze nosza takie ubrania co moja jak maja 9 miesiecy, a moja ma rok i 4 miesiace:szok: i dlatego jak zaczynaja chodzic to te ubranka przeciw deszczowe na 86 to pasuja:szok:

no mój nie ciekawie wygląda w tych buksach gumowych , niby jego rozmiar , ale jak sierotka:-D, kurteczka tez wielgachna , ale nie było mniejszych rozmiarów.jest nadzieja , że we wrześniu trochę podrośnie, bo je tu zostawiam w przedszkolu. a tak na dwór to kupiłam mu przeciw deszczową , impregnowaną, w jego rozmiarze w CUBUSIE, myslę , że Agata znajdziesz cos tam na deszcz dla małej.
Marta a masz juz liste z przedszkola co kupic?

No racja :tak:, a moze cos we freteksach bedzie??
Mam liste, mam. Wszystko tutaj kupię,jezeli chodzi np o przeciwdeszczowe bo te plskie to takie dziadowskie a jak juz jakis pozadny to kupe kasy kosztuje wiec po co ma wozic z soba jak na miejscu kupie.
Bede z nia chodzila razem do przedszkola kolo miesiacą, chyba ze szybko przelamie lody
Ja uciekam bo m i oczy same na dół lecą:laugh2:.
DOBRANOC BABECZKI !!! SPOKOJNEJ NOCKI !!!

ps
trzeba się wyspac zeby jutro z rana byc na forum BB, hi hi
:-D

Ostatnia edycja:
miesiąc ?tak ci powiedzieli? z jednej strony fajnie , poznasz ich plan , specyfikę przedszkola , z drugiej to długo, co nie?

Czesc dziewczyny wieczorem, dopiero nadrobilam co naskrobalyscie.
U nas ok, rano jak zwykle do przedszkola, pozniej ostatnie zakupy i przygotowania do wyjazdu. Pakowanie mnie przeraza, nie wiem jak zapakowac te wszystkie graty, a poza tym nie mam czasu nawet. Codziennie wracamy do domu wieczorem i juz mi sie nic nie chce.
Dzis mnie wkurzyli norwegowie. Mieszkamy w dzielnicy, gdzie jest oboz dla uchodzcow i bylismy rano zarejestrowac samochod. Od razu norweg przyjmujacy papiery stwierdzil ze my uchodzcy i musimy miec kogos odpowiedzialnego za nas zeby zalatwic papiery:crazy:. Pozniej bylam na pogotowiu i to samo, jak baba uslyszla gdzie mieszkamy to zaraz sie niemila zrobila:wściekła/y:. Poza tym mialam zly dzien, bo Grubachu obudzila sie o 1 w nocy i godzine wyla zanim zasnela znowu, a pozniej wstala o 5, wiec troche bojowy nastroj mialam.
Malej zrobila sie rana na poliku i za uchem, dostalismy masc z antybiotykiem i mam nadzieje ze cos pomoze.
Dzieki ana za adres z wozkami, jutro tam podejde bo widzialam jeden fajny. Szczesliwej podrozy i mam nadzieje ze do zobaczenia w PL. My prawdopodobnie w sobote z rana, jak tylko mala wstanie, czyli gdzies o 5:-D.
Ide tez spac, bo jutro musze z rana sprzatnac chate, pozniej do przedszkola, obejrzec wozki i zaczac chyba cos pakowac

Ana ja tu wpadlam na szybcika zyczyc ci spokojnej podrozy,wspanialej pogody w Polszy i zeby z Czarusiem sobie nasi medycy poradzili :-):-)
kidy wracasz??

dziekuje za zaproszenie :-);-)

Marta a to obowiazek byc z dzieckiem jakis czas w przedszkolu??:confused:

reklama
Lidla to mi juz brakuje :-(

uwielbialam bulkowy chleb od nich,mieli fajne deserki a'la danonki,wiedzialam gdzie co jest,a teraz na nowo musze znalezc jakis market,poznac produkty,znow testowac co nie co by poznac co jest dobre
echh:-(

Do góry