reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

jaka tam pogoda dzis u was??
ja wczoraj opalalam swoje biale nogi:rofl2:
dzis zapowiada sie mniej upalnie niz wczoraj
ide po kawe

reklama
u mnie piknie , piknie:-Dupał....
mam troche luzu , czarek zasnął:szok:

zazdroszcze ci Lilka tych brwi, u mnie masakra , i na dodatek jedna krótsza od drugiej , tak mam:-D. troche przetrzymam tego" dzika" a pote zrobią nie na bustwo:-D.

Agathe jak sie czeszesz na weselicho, bo ja n ie mam pomysła?

wiesz Lilka, najsmiesznijesze jest o ze w Warszawie ceny i tak sa kosmiczne wszedzie ze jak sie wybierzesz do naprawde dobrego fryzjera (ja nazywam specjalisty) to nie zaplacisz duzo wiecej. Wiec chodzilam juz do niego juz znim przyjechalam tutaj. A najsmieszniejsze ze jest ze jak chcialam zeby mi zrobili to samo w malym salonie tutaj to chcieli taka kase, ze jak kupie sobie bilet wczesniej lotniczy to mi sie oplaca leciec do PL i jeszcze mi zostanie:-)

bylam u fryzjera nie dawno wiec mam przyciete wlosy tak, ze poprostu je umyje dzien wczesniej i wyprostuje, a na drugi dzien bede poprawiac jak bedzie trzeba. Bo moje wlosy jednak wygladaja najlepiej na drugi dzien po myciu a nawet na 3. Bo juz roznych szamponow uzywalam i odzywek i zawsze zaraz po umyciu mam bardzo puszyste, az za bardzo. Za to potem tak ladnie troche opadna i mozna cos z nimi fajne robic. A ja bedzie goraco to poprostu sobie je podepne bo bedzie mi wygodniej.

Poza tym mam ostatnio wrazenie ze jak podepne to mi twarz jakos mniej puszycie wyglada:-) - moj maz mowi ze jak ja cos wymysle to nie wie czy ma plakac czy sie smiac:tak:

Cześć Babeczki :-)!!!

Ale się wyspałam :-D leżałam do 11!!!! Natalce zrobiłam śniadanko i spowrotem do wyrka. Przyszła mnie wywalić o 11, że już starczy i że już nie jest ciemno:tak:.
Ale już po śniadanku i do sklepu jedziemy. Żadnych planów nie mam, chłopaki mają mecza wieczorkiem i zimną wódeczkę:tak:. A teraz jest w pracy i nie wie o której wróci żeby obiad nawet przygotować albo żeby sobie coś zaplanować:sorry2:.
Zostaje niedziela ale on jest wtedy zadowolony że może osiąść w fotelu.
Chyba zostaje że sama muszę coś zaplanować a Tomka po prostu wrzucę do samochodu.
Mam pytanko do Was :-).
Kiedy dostałyście zwrot z podatku w zeszłym roku ??
Bo ja słyszałam że w czerwcu. Feriepenge na pewno będzie u nas 19\20 czerwca.

Ja w Polsce na pewno pójdę do fryzjera, do Męża kuzynki. Drogo ma ale zawsze mi zrobi fajnie a w dodatku jakiś drogich farb używa i tych wszystkich dodatków, pewnie teraz zabulę 200.
A co do kosmetyczki to ja bym sobie poszła na oczyszczanie "ultradzwiękami",
widziałam program o tym, podobno suuper i na długo, tylko że ciężarne nie mogą tego zabiegu ozywać, bo np tak jak ja mam teraz przez hormony te wszystkie pryszcze i wągry więc niepotrzebnie kasa wywalona skoro za 2 tyg będę tak samo wyglądać, nie?
Ja teraz korzystam ze słonka w całej okazałości, opalam sie a jak Maya zaczyna "wariować"to przykrywam brzuch pieluszką i już spokój :-D.
:-DPozdrawiam i udanego Dzionka Babeczki :-D

my w zeszlym roku dostalismy zwrot na przelomie czerwca i lipca, ale to zalezy bo moi znajomi dostali pozniej.

Ciagle w telewizji mowia o jakis strajkach i groza ze jak oni tez beda strajkowac to wyplaty moga byc na jeseni, ale nie ma co przejmowac sie na zapas, bo ciagle kto inny straszy ze bedzie strajkowal;-)

jakos sie rozbestwili ci norwedzy, bo wczesniej nie spotkalam sie z takim nawalem strajkow, ale moze zauwazyli ze tym sposobem jest mozliwosc cos zwalczyc:tak:

marta!! Ty kochana lepiej uwazaj z tym sloncem bo z tego co mi wiadomo kobietom ciezarnym za bardzo nie wskazane.. w trakcie ciåzy wzrasta wspolczynnik produkcji melaniny (zwiåzanej z pomaranczowym barwnikiem w skorze) i jak sie wystawiasz na slonce barwnik ten wychodzi na powierzchnie skory tyle ze w bardzo nierownomiernie efektem czego så plamy na ciele ktore nawet zostajå juz na stale... tak jakby ci skora schodzila po opaleniu!! nie wiem ile w tym prawdy ale ja jestem ostrozna.. a jesli chodzi o ultradzwieki u kosmetyczki.. czy to aby zdrowe dla plodu jest? ja i tak nie mam takiej potrzeby bo zarowno wczesniej jak i teraz nie mam problemow skørnych.. moze od czasu do czasu gdzies tam taki pojedynczy wabik.. :))

pieniådze wakacyjne dostaje sie roznie - kazda firma ma swoj wlasny system, ale najczesciej to zalezy jak sie sobie wybiera urlop, wtedy dostaje sie je zamiast wyplaty. zas zwrot podatku - jak pracowalam sezonowo - przychodzil mi w maju, teraz zas zawsze w pazdzierniku - podobnie jak J. i wiekszosci moim znajomym..
..z tymi strajkami to rzeczywiscie nowosc.. tutaj raczej sie to nie czesto zdarzalo wczesniej..

witajcie ponownie
,wypuściłam sie z Czarkiem na spacer, ale u mnie słonko powoli ucieka, jest strasznie duszno i jakaś zawiesina wisi w powietrzu, strasznie mi sie oddych bo mnie jeszcze pyłki atakują:crazy:, Czarkowi nic nie przeszkadza w brojeniu:-D
a to mój mały żeglarz
m8zlw7.jpg

reklama
RYBA..
ten wpis zamieszczam dla Ciebie (ale moze ktos jeszcze skorzysta..?)

5/6 m-c.
  • przychodzi pora na gotowe kaszki dla niemowlåt - zacznij od podawania ryzowej, nastepnie wyprøbuj kukurydzianå..nie ma przeszkød zeby do takiej kaszki na mleku modyfikowanym dodac np.swiezo starte jabluszko..
  • dozwolone-ulubione (5mc) podawane w formie zupek,przecierow i kaszek: jablka,jagody,porzeczki, marchewka,ziemniaki,dynia,pietruszka,por, kleik ryzowy i kaszka kukurydziana (produkty bezglutenowe), maslo, oliwka z oliwek
  • dozwolone ulubione (6mc, w przypadku alergikow na mc7) : pierwsze posilki miesne - indyk,krølik (zrezygnuj z cieleciny - udowodniono ze ma ona dzialanie alergizujåce), maliny,winogrona i owoc dzikiej rozy (wszystkie tylko w gotowych przetworach), cukinia i kabaczek - jako dodatek do zupek lub pod postaciå papki
Uwaga!
nowe danie najlepiej proponuj dziecku w godzine po nakarmieniu mlekiem. nie bedzie bardzo glodne, wiec spokojniej przyjmie ten eksperyment. nowe dania podawaj z lyzeczki a nie z butelki przez smoczek. dzieki temu malec o wiele szybciej nauczy sie zuc i przelykac.

7/8 m-c
  • warto juz urozmaicac mleczne potrawy.mozesz przygotowac mu np. kisiel mleczny z zøltkiem lub musem owocowym.
  • mozna tez wprowadzac desery ktore majå w skladzie naturalny jogurt (to juz przetworzone mleko) .poczåtkowo niewielkie ilosci - 3lyzeczki zeby obserwowac ewentualne zmiany. wplyw: bardzo korzystny na sklad flory jelitowej, zapobiega zaparciom.
  • na tym etapie wprowadza sie do diety zøltko (bialko jest silnym alergenem ktore podaje sie dopiero po 11m-cu zycia!) znakomite zrodlo tluszczow, witamin, zelaza. pøl zøltka podaje sie maluchowi co 2-gi dzien do zupki albo papki (wymiennie z miesem)
  • dozwolone-ulubione: zoltko jajka, buraki, zielony groszek, fasolka szparagowa, gruszki, chrupki kukurydziane
To wazne!!
jajko umyj wodå z delikatnym srodkiem myjåcym i sparz wrzåtkiem. ugotuj na twardo, wyjmij zoltko, i polowe przetrzyj przez sitko.dodaj do zupek,papek.. mozesz takze uzyc polowy surowego zøltka - pamietaj tylko o tym by po podaniu do dania calosc jeszcze raz zagotowac..

ps. kopie powyzszego zamieszczam w "nasze kulinarne wyczyny" zeby bylo latwiej o dostep. :))

Do góry