reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Czesc dziewczyny
Lilka mozesz mi przyblizyc co za 3300, komu sie naleza, bo cos slyszalam ale nie jestem pewna czy tez moge sie upominac;-)
Agatha gdzie w przedszkolu bylas w Sandnes, my bylismy na Gausel dzis
Kasia rozumiem, ze denerwujesz sie, bo czasu rzeczywiscie malo, a jeszcze trzeba tam sie rozpakowac itd.:zawstydzona/y:

reklama
Ojojoj:sorry2: Kasiu ja też bym już q...rzucała na Twoim miejscu.Ale widocznie nie da się tej przeprowadzki przyspieszyć:-(.
A masz jeszcze ochotę na bzuku bzyku? Bo ja jakoś statnio mam ogromnie zmniejszony popęd ze szook. A jak najdzie mnie w końcu ochota to ma Męża tak chrapie, że boję się go obudzic:sorry2:.
a Anka chyba jeszcze ze spaceru nie wróciła?:-)

te 3300 miesięcznie to dla dzieci od 1 do 3 roku

czas w przedszkolu ||godz/tydz|| % '||kaska
0 || 100|| 3303
1-8 || 80 || 2 640
9-16 || 60|| 1982
17-24 || 40 || 1321
25-32 || 20|| 661
33 i więcej ||0|| 0

mam nadzieje z sie rozczytaacie o co biega, w zależnosci ile dziecko godzin w tyg przebywa w przedszkolu, ale tego 970 nok/mies nie moga zabrac
A te 3000 nadpłacaja tylko 3 pełne miesiące wstecz, a 970 pół roku wstecz

Ja już znikam, muszę się wyspac na jutro.
Dobranoc Babeczki :-D, napiszę jutro co mi powiedzieli i czy chłopiec czy dziewczynka:-).

tampeza - bylam u siebie w Sola bo mam prawie po drugiej stronie ulicy;-)

oj dziewczyny dobrze wiedziec, ze to nie tylko ja z mezem koty dre,,,, moze to nie za dobrze,,, ale przynajmniej pocieszam sie ze to nie tylko u mnie:-(

ale nic jakos sie ulozy, chociaz juz nie gotuje sie we mnie, to do konca mi jeszcze nie przeszlo:crazy:,,, trzeba poczekac i niech mi nie podchodzi pod reke:no:

a wogole to czemu to przedszkole takie drogie?? tak ceny podskoczyly od lata 2006? bo ja pracowalam w Sandnes i placili max okolo 2000 za 100%. Aczkolwiek nie bylo tam nic szczegolnego do jedzenia i trzeba bylo miec swoje sniadanko i podwieczorek. Dawali tylko lunch miedzy 11 a 12 w dzien. Nic szczegolnego, kanapki, mleko. Obiad dzieci jadly po powrocie do domu.

Tampeza,jak pisala Marta

3300 nalezy sie dzieciom od 1-3 lat nie uczeszczajacym do przedszkola
aczkolwiek ostatnio wyczytalam gdzies ze zalezy od przedszkola czy odbiora te pieniadze czy nie...

ja znikam na film
bede pozniej

Kasiu ja cie rozumiem zlotko,pzrerabialam to w pazdzierniku z mieszkaniem....cierpliwosci zycze

Marta, Lilka dzieki bardzo, czyli musze isc sie upomniec, fajnie, jeszcze z wyrownaniem:-D

no tak 3300 to kontantstøte tak sie to nazywa. Z tego co mowia w telewizji to kazde dziecko ktore nie chodzi do przedszkola to sie nalezy i ze to obowiazuje wszystkie przedszkola. Na stronie nav nawet juz jest informacja i podanie po polsku. Podobno jak sie nie zglosi ze dziecko chodzi do przedszkola i pobiera sie te pieniadze to moga sie pozniej o nie upomniec..... ale jak to jest do konca to nie wiem. Moja nie chodzi do przedszkola to dostaje.

Ja zaraz bede klasc mala spac i mam ochote na cos dobrego,,,, hmmm... moze cieple kako;-)

wróciłam ze spaceru już dawno, ale trochę roboty w domu , jutro goście prawdopodobnie wpadną , i mam pole do dzialania.
ale nie odzywałam sie bo co dopiero ze szpitala wróciłam:-(
boże jak ja sie czuje, wylał sie na mnie kubek gorącej kawy, mam oparzona ręke i brzuchol, myślałam , że umrę z bólu jak to sie stało , łzy mi popłynęły ciurkiem ale musiałam sie opanowac bo Czarek od razu jak widzi jak ja płacze wpada w jakiś szał. NA pogotowiu siedziałam z ręka w misce przez pół godziny :szok:mówili , że tak trzeba:baffled:, najgorsze jest to , że brzuch też oparzony ale nie było jak tego schłodzic:-(,potem zrobili mi opatrunek i po wszystkim , jestem w domku, włączam BB a tu tyle juz stronek.

Marta przepraszam , że nie odpisywałam na PM, TYLE zmieszania z mojej strony, jeszcze raz wielkie sorki, zreszta mój mąż mi kręci afery , że chce Czarka leczyc na własna ręke i mamy poczekac , najwyżej jak sie pogorszy.więc odpuszczam na razie z moja prośbą:zawstydzona/y:

reklama
Do góry