reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Kasiu bardziej dzidzia się układa.
Jest sposób na szybszy poród (ja osobiście nie testowałam) ale podobno "chłopaków żołnierzyki" pomagają.
Z moim to nie da rady bo jak będę już taaka dużżża to on "nie ma mowy!!!"

reklama
marta?
nie rozumiem.. szybszy porød? "chlopakøw zolnierzyki"? to znaczy SEX? przeciez nie bede sobie wywolywala.. jestem w 34tc.. ???? moglabys uscislic?? :baffled:

Kasia mialam takie bole dlugo przed porodem
ze chodzic mi sie nie chcialo
maluch uciska ci poprostu i nei stresuj sie porodem pzredwczesnym ;-)

Ana dzieki za podpowiedz
zajumałysmy z Milena pierwsza porcje piasku do naszej piaskownicy :ninja2::ninja2:

hej

a my bylysmy w otwartym przedszkolu dzisiaj i bylo bardzo fajnie. Mala byla wniebowzieta i na poczatku pod takim wrazeniem ze nie wiedziala gdzie sie bawic najpierw.,,, chodzila z miejsca na miejsce:-):-):-)

ale oczywiscie jak wrocilam do domu to maz mial focha i niestety wojny ciag dalszy,,,, tym razem ostro bylo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

czlowiek czysci ta atmosfere i czysci a one sie oczyscic nie moze:no:

Agata bywa tak bywa z tymi mezczyznami
ja czasami juz normalnie olewam jak mnie wkurzy bo by piura lecialy,i czasami nei mam juz ochoty ani sil bo wiem ze nic nie wskuram za duzo,bo moj to mega uparciuch :dry:

moj bardzo uparty nie jest, to ja raczej jestem bardziej:zawstydzona/y: ale tym razem to sie nazbieralo sporo malych spiec w ostatnich dniach, ktore byly lagodzone i w koncu wybuchly z hukiem:wściekła/y:

no ale nic, narazie cisza po wielkiej burzy, zobaczymy jak bedzie dalej.

Marta najnowsze badania naukowe dowodza ze sperma meza dziala zbawiennie na podtrzymanie ciazy!!
zas jak kobieta w ciazy by poszlala na boku z innym facetem niz jest w ciazy,to jego sperma moze zaszkodzic i wywolac np.porod czy poronienie :tak:

ja to pzrerabialam na wlasnej skorze
z Milena mialam 4 wywolanki i nic!!
nawet do domu mnei puszczali na przepustki bym sie bzykala na maxa i NIC :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
w koncu poszli na maxa i za 4 razem Milena sie urodzila...nie wspomne jakie to bylo dlugie i meczace:dry:

ja tez nie wiem jak to jest z tym nasieniem, bo pisza ze jakis hormon dziala tak ze moze przyspieszyc porod, ale ja rodzilam 11 dni po terminie i probowalismy juz przed terminem i potem po terminie,,, dalismy sobie spokoj po jakims czasie i mala sie urodzila wtedy kiedy ona chciala:-) zdecydowana dziewczyna od samego poczatku:tak:

reklama
oj Babeczki,Babeczki!! to mam sie bzykac czy nie? :-D bo juz sama nie wiem.. :-D choc dzisiaj to na pewno odpada bo tez dopiero 1h temu zakonczyla sie kløtnia.. poszlo oczywiscie o to samo - kiedy ta przeprowadzka!! On sie mnie czepia ze ja slowa nie dotrzymuje, ze panikuje zamiast czekac bo przeciez obiecal ze wszystko bedzie na czas.. wiem ze go popycham, popedzam ale On normalnie robi ze mnie potwora!! czekam od stycznia!! kazda normalna osoba juz dawno wyszlaby z siebie a On mi mowi ze moje zachowanie jest nienormalne.. bedzie na czas!! qrwa!! jest tylko 6 tygodni do terminu, ja tu zaczynam coraz to dziwniejsze rzeczy czuc!! nic nie rozpakowane,nic nie poprane, løzeczko powinno skrecone stac i sie wietrzyc bo przeciez smierdzi okrutnie lakierem i grykå.. On mysli ze ja nie wiem ze On jest zajety, ze zestresowany, ja mam zal ze On nie rozumie moich obaw.. normalnie wariactwo.. mowie Wam przechodze ostatnio pieklo!! stanelo na tym ze mam sie uspokoic i wstrzymac swoje nalegania na 2tyg. wiem ze On niewiele tez tutaj moze i zle sie z tym czuje ze wszczynam te akcje ale ja moge jeszcze mniej i chce zeby w koncu chociaz zaczål sie dopytywac, naciskac bo to jest tak samo wazne jak cala reszta rzeczy ktore Jemu i Jego Wspolnikowi wciåz w coraz to nowych tygodniach wypadajå...

Do góry