reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

czesc mateczki :biggrin2:

my dzis caly dzien poza domem spedzilismy
rano sie obudzilismy i przypomnialo mi sie ze jest piatek a to oznacza ze jest przedszkole w Helsestasjon
wiec zjedlismy sniadanko i pojechalismy
bylo bardzo kameralnie bo myslalam ze tam duzo rodzicow bedzie a bylo malo(bylismy pierwszy raz)
Milenka od razu poleciala do dzieci
byly zabawy na macie,malowanie farbkami,no i wieleeeee zabawek :biggrin2:
Hania tez sie wybawila nowymi zabawkami i strasznie sie zmeczyla tymi wszystkimi wrazeniami,ze nawet drzemke sobie zafundowala
nastepnym razem jedziemy za 2 tygodnie :biggrin2: bo K.bedzie mial wolny piatek
zapraszali abym sama przyjechala,ale naprawde czulabym sie glupio bo malo mwoie po norwesku :sorry2:

oczywiscie od razu Milena zaczela łapac slowka,i juz nam nie odpowiadala np.tak po polsku tylko po norwesku
panie przedszkolanki byly w Polsce w Krakowie wiec sobie milo rozmawialismy
potem byly owoce do jedzenia...fajniutko :biggrin2:
ciesze sie ze miala kontakt z innymi dziecmi...oczywiscie wyszlismy ostatni :-D
fakt po dwoch godzinach mialam ochote juz wyjsc ale wytrwalam:-p

dzięki dobra kobieto:tak:, musze TAM zajrzec , jestem tam zalogowana, ale nie ma jak na BB:-D:-D:-D

ja tez tam jestem zalogowana,ale zagladam tylko jak cos potrzebuje sie dowiedziec,czyli juz baardzo zadko
BB najlepsze :-)

reklama
no to milo , dobrze , ze sobie zorganizowałaś wieczór:tak:, mój też wybył , pojechał na rybki. ale jeszcze zdążyłam go wyciągnąc na zakupy i spacer , byliśmy za Bergen na Asane rozejrzec sie za tymi monitorkami do autka, ale nic ciekawego, może w pl kupimy, no i za kanapą , ale w ikei jakies takie:no:.i w sumie wróciliśmy z niczym , ale najważniesze , że byliśmy jeszcze na spacerze na sąsiedniej wyspie o nazwie SOTRA , naprawde piekne widoki.

czesc mateczki :biggrin2:.......

oczywiscie od razu Milena zaczela łapac slowka,i juz nam nie odpowiadala np.tak po polsku tylko po norwesku
panie przedszkolanki byly w Polsce w Krakowie wiec sobie milo rozmawialismy
potem byly owoce do jedzenia...fajniutko :biggrin2:
ciesze sie ze miala kontakt z innymi dziecmi...oczywiscie wyszlismy ostatni :-D
fakt po dwoch godzinach mialam ochote juz wyjsc ale wytrwalam:-p

ja tez tam jestem zalogowana,ale zagladam tylko jak cos potrzebuje sie dowiedziec,czyli juz baardzo zadko
BB najlepsze :-)

cosik mi sie wydaje , ze nasza Agn ieszka też .
ja ci powiem LILKA , że ja sie tam nie mogę osnaleźc i nie wiem co i jak.
a co do przedszkola to fajowo , ja też sie ciesze , że Czarek ma kontakt z innymi dzieciakami

jesli chodzi o monitorki i wszystko co z elektronika zwiazane to ceny sa takie same jak w Pl albo czasem i tansze, a wiadomo elektronika sie psuje, wiec ja na Twoim miejscu wiedzac ze bedziecie tutaj przez jakis czas to kupilabym jednak tutaj, jak sie zepsuje to zawsze macie gwarancje, a tak z Polski to kiepsko:tak:

wiem bo z aparatem juz chodzilam po gwaracjach i chyba znowu sie wybiore, jesli okaze sie ze znowu jest cos nie tak, to powiem ze chce nowy albo kase. Gdy dochodzi do drugiej naprawy to w Norwegii mozna zazyczyc sobie tak.

jesli chodzi o monitorki i wszystko co z elektronika zwiazane to ceny sa takie same jak w Pl albo czasem i tansze, a wiadomo elektronika sie psuje, wiec ja na Twoim miejscu wiedzac ze bedziecie tutaj przez jakis czas to kupilabym jednak tutaj, jak sie zepsuje to zawsze macie gwarancje, a tak z Polski to kiepsko:tak:

wiem bo z aparatem juz chodzilam po gwaracjach i chyba znowu sie wybiore, jesli okaze sie ze znowu jest cos nie tak, to powiem ze chce nowy albo kase. Gdy dochodzi do drugiej naprawy to w Norwegii mozna zazyczyc sobie tak.
to racja , fakt jak sie zepsuje to co zrobie???!!!!
ale dzisiaj widzielismy takie za 400 kr, no nie wiem , musimy zwiedzic pare innych sklepów.
no i przy okazji filowałam na machinerie chlebowe:)

cosik mi sie wydaje , ze nasza Agn ieszka też .
ja ci powiem LILKA , że ja sie tam nie mogę osnaleźc i nie wiem co i jak.
a co do przedszkola to fajowo , ja też sie ciesze , że Czarek ma kontakt z innymi dzieciakami

na tym forum norwegi to az strach czasmai o cos zapytac
ja w sumie tam czytam,czasem cos odpisze by komus pomoc w czyms co juz przechodzilam
ale ogolnie kto o cos zapyta to czesto czyta ''poszukaj na forum bo juz o tym bylo'' :baffled::dry:
z jednej strony racja,ale...troche tam nie przyjemnie przez to
dlatego szukam tam tylko info jak cos potzrebuje
wole juz z K.pojezdzic i popytac niz liczyc na tamte odp. bo np. raz ktos podal mi zle info i dlugo sie tym kierowalismy,a potem sie okazalo tot otalna bzdura :baffled:

a no widzisz nawet nie wiedziałam , jeszcze nie zamieściłam tam żadnego posta , nawet nie wiem gdzie sie ujawnic:-D, nie wiem , po prostu lepiej mi tu z wami, tak samo jest na innych wątkach na BB , tu jest zajebiś...co tu duzo pisac, nawet mozna sie pokłócic , ale między swojakami :-D

ajak tam plany wakacyjne , podjełaś dec:-Dzion?
352.gif

400 - 500 koron to normalna cena w Norwegii, nie wiem jak w PL bo sie nie intersowalam. Jak bylam w ciazy z Sandra to mi wybili z glowy kupowanie rzeczy ktore moga sie popsuc, bo upatrzylam sobie wozek w PL taki fajny, a ktos mi madrze powiedzial ze co ja zrobie jak sie popsuje, samolotem na gwarancje bedziesz leciec? to napewno wyszloby drozej, i kupialm tutaj:-)

reklama
Do góry