reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

wiecie co ja to sie zdziwilam na poczatku tutaj, bo 4 kilogramowe noworodki to tuaj norma:szok: u nas w PL tez sie zdarzaja ale raczej nie czesto. Prawie kazda moja znajoma urodzila tutaj okol 4 kilo.
Moja sie urodzila 3028 i 47 cm to mowili ze to takie malenstwo,,, ale ja uwazam ze na dziewczynke to moze byc. Poza tym do tej pory nie dorownuje tym rodowitym norwegom, ale ja jestem tez niska i uwazam ze male kobitki sa fajne:-)

ciekawe co teraz siedzi mi w brzuchu;-)

cos chyba jest dzisiaj z tym sprzataniem bo ja tez sie wzielam i nawet wyprasowalam zalegle ciuszki malej,,, wszystkie sukieneczki ladnie teraz wisza na wieszaczkach:tak:

wiesz co AGATHE W PL non stop słyszę jak dzieciaki sie rodza ostatnio z waga 4 i więcej, kiedyś po 3,5 , ale jak ja byłam na porodówce to się zaczęło:-D:-D:-D
wszystkie rodziły po 4 , 4, 600 nawet a moja to taka kruszyna , no , ale wcześniak.
a co do malutkich dziewczyn witaj w klubie:tak:

reklama
Kochane a jakie te dzieciaczki majå sie tu rodzic jak Oni (Norwedzy) kilogramami slodycze i te zupy kremy!! sosy tez!! wszystko na måce a to nigdzie indziej tylko w dupsko idzie no i w noworodki chyba tez!! ja sama w Norwegii przytylam choc na szczescie nie az tak bardzo jak moja znajoma ktora w ciågu roku az 13kg!! MASAKRA!! jakkolwiek..

..iza ja szpitala w Kr.sand jeszcze nie sprawdzalam (bylam 2razy na USG ale tylko przechodzilam przez korytarz do gabinetu) choc opinie slyszalam bardzo dobre (od kolezanki Polki - mowila ze opieka jest naprawde dobra, chodzå kolo Ciebie, nie ma stresu ze måz, ze w butach, dziecko w nocy placze to zabierajå, pobudka o normalnej porze bo o8-mej a nie jak w PL o 6-tej i wogole czesto pielegniarki zachodzå i sprawdzajå czy wszystko o.k).. ja 10czerwca wybieram sie do jordmor - tym razem z J. - bedzie go przygotowywac i informowac na tematy dotyczåce obecnosci ojca przy porodzie.. wiec moze wtedy dowiem sie jak to jest z tymi odwiedzinami w szpitalu..co do specjalnych zyczen to chce oddzielny pokoj rodzinny zeby nie musiec z innymi mamami i dziecmi - roznie to bywa - moze inne albo moje bedzie bardzo plakac wiec to malo komfortowe bedzie dla reszty, pozatym cenie sobie prywatnosc.. no chyba ze z jakis powodow tak sie nieda (tfu,tfu przez lewe ramie).. akupunktura? hmm.. no moze i poprosze.. a to tak mozna? sobie zazyczyc? bez niczego? a jak nie zadziala? mozna wtedy te dodatkowe, rutynowe znieczulenie czy moze juz limity zyczen bedå wyczerpane? a jest jeszcze cos wiecej do wyboru? :-D a jesli chodzi o Twojego meza iza - rzeczywiscie cos w tym jest ze taki z urody troche jak Skandynaw :tak:!! pozdrawiam Was! :)) ..i dobrze ze na ten spacer idziesz no bo dzisiaj to juz by mogly pierwsze odlezyny wylezc!! :-D:-D:-D

..ja kuz posprzåtalam te mieszkanie, potem tylko jeszcze musze dowiezc pare brakujåcych rzeczy.. wiec teraz sobie pohaftuje.. :)

2na1n5c.jpg

na dwa miesiące jak sie uda:-)

chce jakos wynagrodzic Czarkowi to siedzenie w domu tutaj i planuje grube akcje:-D wycieczki , zwiedzanie , zoo, jakis wypad na wieś . mam nadzieje , że nie osaczy mnie rodzinka , ale wiesz jak to jest:-D. bardzo sie ciesze , że jadę , strasznie tęsknie:-:)-:)-(. szkoda , ze w lipcu będę musiała sie wyprowdzic z gdyni , przenosimy sie do teściowej:rofl2:.

o mój łobuz sie obudził , ide mu podac obiadek , na szczęście apetyt wrócił , wczoraj mi zjadł zupę i drugie danie(ziemniaki , szpinak i mioęch:)

..no tak! Ty maniaczka szpinaku jestes!! :rofl2: ciesze sie ze Cezarutki je - znaczy sie polepsza sie..! :tak: ja tez ruszam gebå. nie wiem o ktorej piekny wroci wiec zajadam chalke (upieklam sobie wczoraj w tej chlebowej maszynie!!) z dzemem i mlekiem..:-p ..a co do wyjazdu to super! napewno wystarczy Ci czasu na wiele rzeczy!! :tak: i mieszkanie u tesciowej tez chyba nie bedzie takie zle - pisalas przeciez wczoraj ze masz z Niå spoko kontakt.. odciåzy Cie od czasu do czasu od Cezarego.. i moze nawet na impreze ze znajomymi pøjdziesz!! ;-)

reklama
..no tak! Ty maniaczka szpinaku jestes!! :rofl2: ciesze sie ze Cezarutki je - znaczy sie polepsza sie..! :tak: ja tez ruszam gebå. nie wiem o ktorej piekny wroci wiec zajadam chalke (upieklam sobie wczoraj w tej chlebowej maszynie!!) z dzemem i mlekiem..:-p ..a co do wyjazdu to super! napewno wystarczy Ci czasu na wiele rzeczy!! :tak: i mieszkanie u tesciowej tez chyba nie bedzie takie zle - pisalas przeciez wczoraj ze masz z Niå spoko kontakt.. odciåzy Cie od czasu do czasu od Cezarego.. i moze nawet na impreze ze znajomymi pøjdziesz!! ;-)
to racja , ale nie ma to jak własne mieszkanie, mozesz robic co chcesz, moze ci tam smierdziec:-D, możesz potykac sie o swoe skarpetki, wracac o jakiej chcesz godzinie, a u kogos , no nie wiem , moze dostane jakąs godzine policyjną, bo jeszcze mam teścia:-D:-D:-D.
a wiesz nakręcam męża na tą maszyne do pieczenia chlebka , ja osobiście nie narzekam na wybór pieczywa w moim sklepie, ale fajnie est coś zrobic samemu. az mi slinka leci na myśl o zapachu tej chałwy:-p

wiesz co ja sie chyba wykończe, po co a czyszczę ten zafajdany dywan jak teraz jest groszek wgnieciony , nie mam juz siły
141uq28.jpg

Do góry