reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Ana ale ty masz inna piaskownice chyba...bo ja nie mam takich elementow :-)

Aga a ty masz to usg polowkowe??
kurka ja musze cos wykombinowac bo mi tez sie zbliza jak powinnam sie wybrac...ostatnio mi polozna mowila ze mamy latac po urzedach i prosic o szybkie wydanie pozwolenia i potem nr personalnego po to bym zdazyla na to usg polowkowe
ale wierzycie ze w 2 tygodnie tu by sie ogarneli?? bo ja NIE
taką samą sytuacje mialam z Hnaia w ciazy i najdluzej czekalam na ten nr personalny :dry:
wiec teraz chyba zadzownie do tej Polki poloznej i pogadam z nią........

reklama
mozliwe , że jakaś inna, ale kupilismy w brio, i za 199 kr, no i w ońcu doczekałam się krzesełkA , PISZĘ W KOŃCU BO MOJĘGO MĘŻA TRZEBA SIŁĄ CIĄGNĄC NA ZAKUPY:-D:-D:-D
mam nadzieje , że uda się i zdążysz na te usg
a Tampeeza jutro czekamy na relację:tak:

Zdam relacje z usg, mam nadzieje ze sie ujawni. Tak Lilka to polowkowe bedzie. Wiecie, ze mam polowe ciazy w tym tygodniu a dopiero 2 razy bylam u lekarza, teraz to usg i nastepnym razem kazali mi sie umowic na poczatek czerwca?:szok:
Ana jakie krzeselko kupiliscie?

Aga jestem ciekawa czy sie ujawni :-)
czymam kciuki

a jakies przeczucia??

Ana to masz inną piaskownice :-)
ciesze sie ze synek zadowolony

no wlasnie jakie krzeselko kupiliscie ??

Przeczuc nie mam zadnych, mam wielka nadzieje ze sie ujawni, jak nie to na pewno jeszcze pojde w PL w czerwcu.
A u Ciebie nie ma innej mozliwosci, bez tego nr nie mozesz isc na usg? Troche przekichane, powinni wszystkie kobiety w ciazy objac opieka:angry:

no wlasnie dziwne o wszystko...
kobiety sa tu przyjmowane w ciazy czy maja pozwolenie na pobyt czy nie....a w praktyce sa klopoty
mnie przyjeli bo mialam bole,ale w sumie wiecej sciemnialam :-p

teraz nie wiem do konca co robic...bo zas mi powiedza ze mam przyniesc skierowanie od mojego lekarza na usg :baffled:
zadzwonie do tej poloznej polki i mam nadzieje ze mi powie ze mam przyjsc do niej i juz :happy:

Powodzenia Lilka, najlepiej zadzwon juz, zeby bylo troche czasu na ewentualne kombinowanie:dry:. Pamietam ze jak bylam z mala na poczatku ciazy to tez mialam ten tymczasowy nr i nie moglam isc do poloznej, bo mowili ze nie przysluguje i w koncu cala ciaze chodzilam prywatnie, bo jak juz dostalam nr to nie chcialam zmieniac poloznej.
Dobra ide spac, dobrej nocy

dobranoc :-)

P.S.myslisz ze moge jakas polozna prywatnie zalatwic??
pytam bo slyszalam ze prywaty tu nie ma,i kiedys w ciazy z Hnaia chcialam sie dostac i mi lekarka odmowila....a chcialam zaplacic za wizyte

W stavanger sa 3 polozne, ktore otworzyly wlasny gabinet "Mama strøk" i ja do nich chodzilam, robia tez akupunkture itd, a oprocz tego pracuja w szpitalu bo jedna spotkalam w czasie porodu. Jest tez jakas mini klinika (czy jak zwal) i tam przyjmuje prywatnie ginekolog. Mysle ze i u was powinno byc.
A my dzis po usg, maluszek ujawnil plec, bedzie dziewczynka:szok:. Fajnie z ciuchami bo w sumie nic nie musze kupowac, ale szkoda ze nie parka. Poza tym wszystko w porzadku, dziecko duze, termin wypada dzien wczesniej niz z @

reklama
wow Aga gratulacje drugiej coreczki!!!:-):-):-):-)
powiem ci ze ja uwazam ze jak jest tak mala roznica to dobrze jak sa dwie siostrzyczki lub dwoch braciszkow :tak:
zdaje mi sie ze jest duza szansa na silna wiez w takim przypadku

choc ja teraz licze na synka :-p tak dla odmiany,ale nastawiamy sie z emzulem na nastepna corcie :-D

Do góry