reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

ja też miałam nadwage , parówka ......
nie ma co sie przejmowac, ale tłuczyc tez nie ma co
ale jak biega to spadnie waga

reklama
Kasia my spalismy prawie 3 godziny.....
czarek zaśnie pewnie o 23:szok::-D
, teraz siedze sama , bo męża wezwali do pracy , no nie kumam :wściekła/y:, wekend sie zaczął a jakiś norweg przyszedł do na s do domu....

Ja mialam mega nadwage, az sie wylewalo ze mnie. Wiem ze zgubi jak zacznie biegac, ale powinna jesc warzywa, mieso i ryby, nie tylko na owocach i chlebie. Dawalam jej zmiksowane calkowicie, ale juz takich nie chce, teraz miksuje warzywa i dodaje kawalki miesa albo ryby i czasem zje a czasem urzadza akcje. W domu jeszcze jest w miare, najgorzej jak je na miescie i dookola dzieje sie tyle rzeczy, ze nie moze sie skoncentrowac.
Co do bicia, to ja dostawalam pasem i jestem absolutna przeciwniczka bicia, mam nadzieje ze swoich dzieci nie uderze, chociaz rece czasem swierzbia. Zreszta w Norwegii pewnie szybko ktos zadzwonilby i podkablowal, a jeszcze brakuje mi opieki spolecznej:dry:

musze się pochwalic , dziasiaj rano cezary przyniósł mi takiego pieska pluszowego i powiedział piesio, a wczoraj w tym przedszkolu zauważył akwarium i krzyczał ryba ryba , ten facet nie wiedzial co mu jest:-D

Ja mialam mega nadwage, az sie wylewalo ze mnie. Wiem ze zgubi jak zacznie biegac, ale powinna jesc warzywa, mieso i ryby, nie tylko na owocach i chlebie. Dawalam jej zmiksowane calkowicie, ale juz takich nie chce, teraz miksuje warzywa i dodaje kawalki miesa albo ryby i czasem zje a czasem urzadza akcje. W domu jeszcze jest w miare, najgorzej jak je na miescie i dookola dzieje sie tyle rzeczy, ze nie moze sie skoncentrowac.
Co do bicia, to ja dostawalam pasem i jestem absolutna przeciwniczka bicia, mam nadzieje ze swoich dzieci nie uderze, chociaz rece czasem swierzbia. Zreszta w Norwegii pewnie szybko ktos zadzwonilby i podkablowal, a jeszcze brakuje mi opieki spolecznej:dry:
no ja tez nie raz dostalam, ale bez pasa , no i mój starszy brat mnie bił:-:)-(
za to teraz jesteśmy bardzo bliko:-D

Tampeza mam pytanko a jakie dajesz ryby małaj?

ja tu z wami gadu-gadu a mój mały rozrabia w łazience, zmykam na chwilę

moja Mama tez nie szczedzila reki.. Tato za to nie uderzyl nigdy.. tzn.raz - a potem przepraszal.. ja raczej tez nie chce takich metod stosowac na dziecku, a Jorgeir to juz tym bardziej.. to fakt ze Oni tutaj chyba reki na dzieci nie podnoszå, choc moze od czasu do czasu lekkiego klapa przyrznåc trzeba?..niewiem..
..a jesli chodzi o såsiadow. w zeszlym roku do jednego a pracownikow (Litwin) przyjechal nastoletni syn.. bylo lato, okno otwarte a Oni obaj maniacy PlayStation2. grali i krzyczeli w niezrozumialym dla Nikogo jezyku i..zapukala do Nich POLICJA. jakas Pani z naprzeciwka zadzwonila i powiedziala ze Ktos tam chyba zone bije.. dlugo jeszcze potem smiechu mielismy.. ale moze to i dobrze - nie tak jak u Nas w PL - jest tego tak duzo - i ogolny strach i znieczulica..

SWIETNE ZDJECIE!! :-D:-D:-D
..A WY FAJNIE MACIE DZIEWCZYNY Z TYMI POCIECHAMI.. PRZYNAJMNIEJ COS SIE CIÅGLE DZIEJE, DNI PELNE NIESPODZIANEK, WCIÅZ TO NOWE AKCJE - TAKIE DO POWSPOMINANIA ¨"NA STAROSC".. MY NIE MOZEMY JUZ SIE Z j. DOCZEKAC!! DZIECI ZMUSZAJÅ DO KREATYWNOSCI I MYSLENIA!!

no ale sie naśmiałam:-D:-D:-D
a co do tych zjawisk , to rzeczywiscie znieczulica jest ogromna , jezu jak ja tego nie nawidze , w tamty roku jak byłam w PL spotakała mnie nieprzyjemna historia , moze dla mnie nie taka zła jak dla dzidzi....
spacerowałam z cezarkiem ulica w gdyni i po drodze jest pare barów , takich stoczniowych, wszystko byloby oki , ale przed takim jednym stał wózek z płaczącym dzieckiem , serce mi sie ścisneło:-(, chwile postałam , koleżanka ciągnęła mnie za rękaw , ale ja tego nie mogłam tak zostawic i nagle wyskoczyła matka tego dziecka , chyba nie zasługuje na to miano , totalna szmata i mówi dp mnie -co sie kurw... patrzysz, ja do niej , ze zaraz zadzwonie na policje jak nie zajmnie sie dzieckiem a ona znowu zajefajna wiązanke słowna puściła , jak zwykle bunt sie we mnie odezwal i postanowilam stac i zobaczyc co ona zrobi a on sie cofa do baru więc ja za telefon ale miałam mętlik czy dobrze robie , troche grałam na zwłokę:tak:, ona to widziała, cofnęła sie i z taka nienawiścia , szarpnęła za wózek i poszła w inna stronę.....

Swietne zdjecie ana, narozrabial cos?
Kasia fajna historia z tym Litwinem
Ja malej najczesciej daje lososia, czasem dorsza albo cos innego.
No wspomnienia zostaja, dzis gadalam z dziewczynami jak bylo na poczatku ciezko, ja prawie zostawilam mala na ulicy jak miala 2 miesiace, a kolezanka pojechala do szpitala i chciala swojego syna im oddac:-D. Teraz sie mozna z tego smiac, ale nie bylo latwo

reklama
Ana wspolczuje temu dziecku, na drugi raz nie wahaj sie tylko dzwon, jeszcze krzywde zrobi maluszkowi. Nie wyobrazam sobie isc na balety i zapomniec o wlasnym dziecku. Wiem, ze to margines, ale jakie dziecinstwo maja takie maluszki?

Do góry