Zosia87
Fanka BB :)
W Norwegii ciaza jest uwzgledniana dopiero od 2 trymestru bo pierwszy moze przebiegac roznie i mozna poronic. Nie rozumiem troszke Twojego podejscia jezeli mowia Tobie ze jest dobrze to powinnas byc chyba zadowolona a jak sie martwisz to idz prywanie do lekarza taka masz mozliwosc. Zawsze mozesz poprosic o skierowanie (henvisning) do prywatnego lekarza od swojego fastlege wtedy oplaty beda mniejsze.Dziewczyny ja już nie wiem czy ja mam tak gigantycznego pecha czy to tu norma...byłam skierowana dziś do szpitala na powtórkę z cytologii pobranej w sierpniu, gdy byłam w 6 tygodniu ciąży, bo wyszły jakieś zmiany do sprawdzenia czy trzeba leczyć teraz czy można poczekać na czas po ciąży...lekarka nawet nie wiedziała, że ja jestem w ciąży i musiała odstąpićod badania, które chciała wykonać, zrobiła tylko biopsję, gdy opowiadalam o niepokojących mnie objawach pytała tylko czy dodatkowo przy nich krwawiłam i gdy usłyszała, że nie to stwierdziła, że wszystko jest normalne, a gdy spytałam czy jej zdaniem z dzieckiem jest wszystko dobrze to powiedziała, że dowiem się na wizycie kontrolnej u fastlege ale na pewno jest ok, bo nie krwawiłam. No i powiedziałą, że szyjka jest długa i zamknięta więc to też dobry znak, no jest mocno zaczerwieniona ale to sprawdzi po wyniku. Ja się zastanawiam po co ja chodzę na te durne wizyty, których nie dość, że i tak jak na lekarstwo to jeszcze nic nie wnoszą
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom