reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

I tak podziwiam :)
A jak wiesz ze sie zaczyna to gdzie dzwonisz/jedziesz? U mnie szpital 120km, wiec jak to wyglada?;)

reklama
dzwonisz na oddział i mówisz o skurczach , ja miałam blisko więc się nie stresowałam że nie zdąrze ale możesz po prostu jechać i podłączą cię pod ktg to albo cię odeślą do domu albo zostawią na oddziale
kilka dni wcześniej powinien ci odejść czop to akurat da się zauważyć , no i powinny ci odejść wody płodowe ,mi za pierwszym razem przebijali pęcherz z wodami a za drugim odeszły dopiero na porodówce
możesz też mieć skurcze przepowiadające ale one z reguły przechodzą przy kąpieli więc jeśli coś poczujesz to po kąpieli będziesz pewna ;-)

Jeszcze do tego biore parlodel na obniżenie prolakryny i nie eiem do kiedy mam brac i sie zastanawiam czy rodzinny bedxie tyle wiedział...

ja w pl tez bez znieczulenia bo w pl nie daja , tu w no tez bez znieczulenia ale dlatego ze szybki porod i juz nie zdazylam :) zalapalam sie tylko na gaz rozweselajacy, polecam. u mnie w miescie info o kursach itd. jest na sciance informacyjnej w helsestasjon. nie widzialam szkoly rodzenia ale sa np. zajecia dla ciezarnych na basenie , chodzilam na takie w pl i bardzo polecam , mam nadzieje ze udalo sie i wszystko bedzie dobrze
edyta... jestes jeszcze czy lilka juz postanowila wyjsc ?

Kolola A ja w Pl rodziłam ze znieczuleniem i dostałam nawet 2 dawki. Niestety podobno przez nie wlasnie skonczyly mi sie skurcze - tzn byly, ale trwaly zbyt krotko bym mogla urodzic naturalnie. :confused: I teraz jesli mialam juz cc to w No przy drugiej ciazy bede znowu mogla miec, czy raczej tylko sn??? Wolalabym cc, bo drugiego takiego ciezkiego porodu nie chce przezywac:baffled: Ale to jeszcze jeszcze....;-)
Emenems Trzymam kciuki, daj znac jak bedziesz miala juz wyniki bety :-)
Edytka Właśnie. Tulisz juz Liluszke, czy dalej grzeje sie w Twoim brzuszku???:-D

Bete robie bo sie Umowilam ale dostałam miesiaczke rano w terminie wiec niestety nic nie wyszło w tym miesiącu, następna próba w nastepnym cyklu bo swieta teraz ida

reklama
Emenems trzymam &&&&& za następny cykl:):):):):):):):):):):):):)

ja bylam na wizycie u gin...i wyjazd do polski na swieta całkowicie się już oddalil....zakaz bezwzględny.....ech...szkoda.....no ale coz....:)trzeba się poswiecic....:):):) gin zajrzała jeszcze raz przy okazji czy chłopak czy dziewczyna:):):) no i po raz kolejny potwierdzila ze jednak dziewczyna:):) i będzie mala Nadia........jedyne imie na jakie maz się zgodzil ze mna.....bo cala reszte skutecznie odrzucal.........:):):):):)

Do góry