reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mamy z norwegii

reklama
dzięki tampeza, a co do przyjazdu do norwegii, to po świętach jadę , ale nie chce mi się, ta pogoda , siedzenie w domu. podziwiam te zieciaki, od urodzenia zahartowane , biegaja bez czapek , pada nie pada wylane maja na pogode , :confused::confused: a my zmarźluch, chrychamy , smarkamy,wiem że muszę tam pojechac bo cezary będzie znał tata ze zdjęcia i kojarzył go z talefonem:-), ale tam nie mam nikogo znajomego , rodziny obok mieszkaja norwedzy, a języka nic, jedynie angol jako taki

kobitko ja mam to samo
samych Norwegow sasiadow,angielskiego nigdy nie mialamw szkole,umiem co nie co pwoiedziec ale nie ejstem zbyt dobra w tym jezyku
a norweskiego nie mam czasu sie teraz uczyc i jednym slowem czuje sie jak pojebka ktora nie umie sie dogadac :wściekła/y::wściekła/y:
ale jeszcze sobie odbije bo chce szprechac po norwesku bo mi sie ten jezyk podoba :happy2::happy2:

w folkeregister dostaniesz fødselattest i to potrzebuja w ambasadziewiec musisz to wyrobic. daja kwity i chyba dopiero tu nadaja imiona i nazwisko.
na policji dawalam zdjecie, ale nie wiem po co bo przyslali tylko pozwolenie dlamnie, bez zdjecia i powiedzieli ze dziecko do staje automatycznie pozwolenie jak ja zloze wniosek

czarna magia...musze sie dowiedziec gdzie jest to folkerregister
no to wychodzi ze jak mam pozwolenie to nie musze niby skladac na małą ale przy okazji jak bedziemy na meiscie skoczymy do UDI sie dowiedziec to wam powiem co powiedzieli

ale ty jestą fajna:-):-):-):-)

no zgadzam sie :-):-)

pa, dobranoc, karaluchy pod poduch;-)y

dobranoc Aniu

acha...Tampeza..Mia slicznie!!!!!!!! :-):-):-):-):-):tak:

dbnoc ana! spokojnej nocy...:-)

tak!! znalazlam tå strone!! ale jazda!! i ludzi tez!! i moja najlepciejsza pciapciolke!!

a serwis w Polsce.. tak tez tak robie.. tylko ze tym tazem pewnosci nie mam czy nie bedzie padalo!! :-D:-D a na prom zdåzyc trzeba!!

a ceny???? KOSMOS!!!!!!!!!!! pewnie wyjdzie prawie aktualna wartosc rynkowa auta!! :-D:-D:-D:-D hehe.. szlagbyto........................

dzieki Lilka, Mia bo mialo byc latwe do wymowienia i raczej miedzynarodowe, bo tez nie planujemy przyszlosci w PL.
wydaje mi sie ze jak masz pozwolenie to powinnas z nim podejsc na policje i wziasc zdjecie i wtedy chyba automatycznie wystawia. z moim pozwoleniem jest cos porypane, nie wkleili mojego zdjecia i wystawione jest tylko na mnie, a jak bylam sie pytac to powiedzieli ze odnosi sie tez do dziecka.

hmm to ciekawe co mi powiedza..napisze wam
Karol ma czwartek wolny to pojedziemy do Drammen pozalatwiac te formalnosci i akurat UDI jest czynne to wlecimy

zastanawia mnie to zdjecie jak zrobic dziecku...czy mzoe byc z automatu :confused::confused::-p

ja tez ze dwa tygodnie w naszej-klasie. tam mnie znalazl brat. pare dni temu niespodziewanie dostalam od niego wiadomosc na portalu, ale sie zdziwilam:szok:

reklama
mo ze byc z automatu, ale dziecko ma miec otwarte oczy i zamknieta buzie. te polskie wzory zdjec (licza mm). ja poszlam do forografa, zrobil szybko i tylko 200 za 6 zdjec

Do góry