a z tymi imionami to ciezka sprawa, tym bardziej ze zarowno ja i Jorgeir chcielibysmy cos takiego nietuzinkowego..
tylko sie nie smiejcie!!
dziewczynka: ja lubie Maja, Kaja, Larysa, Milena (LILA? czy nie tak wlasnie ma na imie Twoja starsza corcia?). Jorgeir pomyslu na dziewczynke chyba nie ma..moze Ronia?- corka zlodzieja
- znacie te opowiesc? astrid lindgen.
moze Regina, Inga, Ina..
chlopcy: znalezlismy Balder (to z mitologii skandynawskiej, jeden z Bogow - pozytywna postac - bóg dobra, piękna, światła dnia, czystości, sprawiedliwości i wiosny, nieprześcigniony w mądrości). ja lubie tez imiona typu Ivo, Igor, Vigo - dla J. så to imiona przestepcow
.nawet Sigurd! - moja mama mnie wysmieje - chociaz lubi Sigurda Pettersena - bo skoki oglåda!!
synowi gotowa jestem dac jakies staro-norweskie imie!! na punkcie typowo slowianskich tez mam bzika (wiecie - po tej HISTORII tak mi zostalo, bo ja w historii fascynuje sie okresem sredniowiecza). bardzo lubie Roch,nawet Jurand (tak mialam nadzieje ze dla mojego to zabrzmi po norwesku!
-niestety..
) czy np. Milosz, Jeremi, ale to nie przejdze..
..i nie wiem czemu ale ruskie imiona tez lunie.. Tamara, Natasza - J. sie smieje ze z tego jakas latwych obyczajow wyrosnie (nie urågajåc oczywiscie nikomu!!) - naogladal sie jakis glupich filmow..
i wspomniane wczesniej dla chlopcow..
w rodzinie J. så np Vegard (brat), Vilde (malutka siostrzenica).. ZAJEFAJNE!! - ale zajete..:-(
..aaaaaaaaa..wogole to ja mam MILIONY pomyslow.. a to powazna sprawa jest!!!!!!!!!!!
i ciezka tez..