reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamy z norwegii

w folkeregister dostaniesz fødselattest i to potrzebuja w ambasadziewiec musisz to wyrobic. daja kwity i chyba dopiero tu nadaja imiona i nazwisko.
na policji dawalam zdjecie, ale nie wiem po co bo przyslali tylko pozwolenie dlamnie, bez zdjecia i powiedzieli ze dziecko do staje automatycznie pozwolenie jak ja zloze wniosek

reklama
hej Dziewczynki! hej Norge!

czytam tutaj o tych paszportach..no to niezle schody!! z tego co sie orientuje to wasi malzonkowie (partnerzy) så Polakami. ? . zastanawiam sie jak to ze mnå i dzieciaczkiem bedzie skoro ojciec jest Norwegiem..mam nadzieje ze latwiej. nawet jesli nie jestesmy malzenstwem.. podejzewam ze dzieciaczek powinien dostac paszport i obywatelstwo norweskie (Wy staralyscie sie dla Waszych dzieciaczkow o polski?)..

..ana79? jak Cezarutki? bylas u lekarza? nic powaznego mam nadzieje.. i ze lepiej juz.. :tak:

..lila a u mnie dzisiaj w druga strone.. najadlam sie pompowanego chleba i mnie wyczyscilo....:sorry2: troche meczace to ze nie mozna jesc wszystkiego (a jeszcze w sytuacji kiedy nie masz ochoty na wiele rzeczy..), i i jeszcze kontynuacja pozniej - w trakcie karmienia.. a wiecie ze ja tych przyslowiowych "zachcianek ciåzowych" nie mam.. moze na poczåtku potrzebe jedzenia owocow odczowalam.. nie wynajduje tez jakis nowych smakow typu ketchup jak to majå inne i potem zajadajå sie ze hej!! niewiem, moze jeszcze nie moj czas.. :-D
a jak bylo z Wami? a moze zajadalyscie sie jakimis szczegolnymi dziwactwami typu sledzie z lodami..? :-D

a z tymi imionami to ciezka sprawa, tym bardziej ze zarowno ja i Jorgeir chcielibysmy cos takiego nietuzinkowego..
tylko sie nie smiejcie!! :-D:-D:-D

dziewczynka: ja lubie Maja, Kaja, Larysa, Milena (LILA? czy nie tak wlasnie ma na imie Twoja starsza corcia?). Jorgeir pomyslu na dziewczynke chyba nie ma..moze Ronia?- corka zlodzieja :-D- znacie te opowiesc? astrid lindgen.
moze Regina, Inga, Ina..

chlopcy: znalezlismy Balder (to z mitologii skandynawskiej, jeden z Bogow - pozytywna postac - bóg dobra, piękna, światła dnia, czystości, sprawiedliwości i wiosny, nieprześcigniony w mądrości). ja lubie tez imiona typu Ivo, Igor, Vigo - dla J. så to imiona przestepcow:-D:-D .nawet Sigurd! - moja mama mnie wysmieje - chociaz lubi Sigurda Pettersena - bo skoki oglåda!! :-D synowi gotowa jestem dac jakies staro-norweskie imie!! na punkcie typowo slowianskich tez mam bzika (wiecie - po tej HISTORII tak mi zostalo, bo ja w historii fascynuje sie okresem sredniowiecza). bardzo lubie Roch,nawet Jurand (tak mialam nadzieje ze dla mojego to zabrzmi po norwesku!:-D-niestety..:-D) czy np. Milosz, Jeremi, ale to nie przejdze..

..i nie wiem czemu ale ruskie imiona tez lunie.. Tamara, Natasza - J. sie smieje ze z tego jakas latwych obyczajow wyrosnie (nie urågajåc oczywiscie nikomu!!) - naogladal sie jakis glupich filmow..:-D:-D i wspomniane wczesniej dla chlopcow..

w rodzinie J. så np Vegard (brat), Vilde (malutka siostrzenica).. ZAJEFAJNE!! - ale zajete..:-(

..aaaaaaaaa..wogole to ja mam MILIONY pomyslow.. a to powazna sprawa jest!!!!!!!!!!!
i ciezka tez..

witajcie dziewczyny i norge:)
z cezarym bez zmian bylam u lekarza ogólnego , po anginie nie ma powikłań, poszlam do laryng żeby sprawdzil uszka, też oki, jutro idziemy na pobranie krwi, i z moczem ...więc okaże sie w środę jak odbiore wyniki, mniejmy nadzieje że to zęby, dzisiaj w ogóle nie chciał smoka, a co za tym idzie nic nie pił i wyrzucał butelkę, wieczorem podałam mu herbatkę łyżeczką , to była masakra. jestem bezradna, zmęczona i zmartwiona:no::no::no: jeśli byłyby to zeby to dziwne , bo to nie jego pierwsze i nie przechodził ,,,

co do imion to bardzo ładne ivo, w polsce mam znajomą z dzidzią O tym imieniu,
ja chciałam krzesimir, ale wszyscy mnie wyśmiali, potem maksymilian podziadku ale teraz to modne w pl i pełno jest maxów. plonkasia a czujesz czy chłopak czy landrynka?ja od początku czułam cezarka, nie wiem tak jakoś:tak:, i kupowałam niebieskie ciuszki albo żółte, adowiedziałam się 2 przed porodem, bo droczyli się ze mną w szpitalu:-) i nie powiedzieli,aż w końcu zobaczłam ogonek na usg:-)

o!!! Krzesimir tez fajne!! ale oni sobie jezyki polamiå!! :-D:-D albo odwiedzac dzieciaczka nie bedå!! :-D:-D

niewiem ana79 co czuje.. ja mysle ze chlopak, bo tak bym chciala..a potem mlodsza siostrzyczke.. a wogole to oboje mamy nadzieje na BLIZNIAKI!! :-D naprawde..

pozatym jak tak czytam to przydalby sie tu w tym wåtku jeszcze jeden chlopiec!! :-D:-D

ana79. przykro mi bardzo ze takie przeboje z Malutkim przechodzisz. mam nadzieje ze mu przejdzie. postaraj nie denerwowac sie tak bardzo dopuki pewnosci miec nie bedziesz.. 3mam kciuki za dzisiejsza noc i za leprzy poranek!! :tak:

reklama
ale już bez cukrowania, podziwiam, jakby mi dwa takie cezarki laty nie dałabym rady;-);-)
;-)
a ty bliziaki, ho ho, ale jesli tak sprawa stoi, to od dzis trzymam kciuki za bliźniaki:tak:

Do góry