reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Tak jest , pieniążki można otrzymać jeszcze przed porodem, jak dołączasz kartę ciąży to musi być ostatnia wizyta w lub po 26 tygodniu ciąży.
Pieniążki dostałam bardzo szybko w przeciągu tygodnia czy dwóch. Jest to jednorazowe "becikowe" nazwijmy to tak i otrzymuje je osoba która nie pracowała i nie ma prawa do macierzyńskiego. Jeśli ktoś pracował i ma prawo do rocznego macierzyńskiego no to już "becikowego" nie otrzyma. Ja jednak wolałabym pracować i otrzymywać co miesiąc przez rok równowartość pensji niż jednorazowe "becikowe", nie trzeba porównywać co się bardziej opłaca, ale dobre i to :) :) jak maluch ma przyjść na świat to faktycznie jest masa wydatków. Ja mam sporo rzeczy po starszym synku bo różnica wieku prawie równo 2 lata. Wózek mi się uchował , łóżeczko, trochę ubranek itd. :)

Dziękuje, zobaczymy jutro... mogłabym już rodzić, czuje się jak wieloryb co najmniej albo inna orka :-D:-D

reklama
Witam
Już po wizycie, już nie chcą wywoływać zmienili zdanie, dziś mówili, że reszta parametrów ok więc może mały bo taki jego urok, podłączyli mnie pod ktg na 40 minut, obejrzałam oddział, wypełniłam papiery, ogólnie bardzo bardzo miło :) położna na pierwszy rzut oka mega sympatyczna ale słyszałam że tam same takie babeczki do rany przyłóż. Za tydzień jak dotrwam kolejne usg i ktg. :) Ach potwierdzone jeszcze raz napewno będzie chłop :)
pozdrawiam
A jak u ciebie Anastazi i Edyta ??

a ja dzisiaj po badaniach......dostałam wskazania do wizyty w szpitalu bo jest krew w moczu...ale jak powiedziałam ze w pn. mam polowkowe w szpoitalu to ona wyslala tam jakies wiadomości do nich i maja mnie dodatkowo badac.....no i znowu antybiotyk mam......ja nie wiem...niby norwegia jest krajem gdzie mało co się przepisuje takie leki...ze lecza naturalnymi sposobami i wogole....a ja z każdej wizyty wychodzę z recepta....:(
no nic....zobaczymy co w poniedziałek się dowiem......
dzisiaj bobas się buntowal i nic nie chciał pokazac na usg.....jak tylko wlaczyla monitor to było widać jak się przekrecil i już się więcej nie ruszyl....nic nie chciał uparciuch pokazac....a myslalam ze może potwierdzi ze chłopak...albo powie ze jednak dziewucha będzie....może w poniedziałek będzie bardziej skory/ra do pokazania co tam ma:):):):))::):):):)

kolola to fajnie że w szpitalu sympatyczna atmosfera i miłe położne, a daleko masz od siebie do szpitala? usg masz robione ze względu na to że mały chłopak? chyba nie masz się czym martwić, na pewno wyrośnie na dużego mężczyznę w przyszłości hihi;-)

anastazi a ty na co ten antybiotyk masz brać? to w poniedziałek kolejne podglądanie, mam nadzieję że twoje dziecko będzie się uśmiechać do kamery ;-) a jak było na kursie norweskiego?

u mnie narazie spokój, z objawów ciążowych to tylko ból piersi, wczoraj dosyć często też mnie bolało w prawej pachwinie i oczywiście miałam dużo czarnych myśli.... ale dzisiaj spokój, dzisiaj też byłam w pracy, miałam dosyć dużo sprzątania ale poprosiłam koleżankę żeby mi pomagała i jakoś dałam radę, nie wiem jeszcze czy jutro będę mogła mieć wolne czy nie... w niedzielę wyprawiam swoje urodziny, zaprosiłam kilku znajomych i pasowałaby mi być w domu, przyszykować coś do jedzenia i posprzątać..... a wizytę u położnej mam w końcu na poniedziałek, wczoraj musiałam odwołać bo też praca mnie wezwała
także narazie trzeba jakoś przeżyć ten weekend i zobaczymy co się będzie działo na tej rozmowie, liczę na zrozumienie, ale może też liczę na zbyt wiele ;-)

Edyta ; mam tak z 5 km może w każdym razie w mieście :) wcześniej tak ,ze względu że coś im tam się nie podobało teraz stwierdzili że ja też nie wysoka, mąż też nie gigant, wszystko inne ok , więc usg chyba dlatego żeby przed porodem jeszcze wszystko skontrolować, pozycje dziecka itd. ale dobrze, jak dotrwam oczywiście bo wizyta 30 a 31 termin porodu, to od razu porozmawiam z położnymi o znieczuleniu, planie porodu itd. telefon na położniczy już mam , na w razie jak zaczne rodzic to mam dzwonić że jadę :)
Anastazi: na pewno się pokaże , pogadaj z brzuszkiem wcześniej ,może posłucha mamy :)

antybiotyk bo mam infekcje i krew w moczu......

a po dzisiejszym badaniu..........DZIEWCZYNKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):):):):):):)
HAHA......no to jest 1:1.......bo w 12 tc mi powiedziała ze chłopak....a teraz jak jej po USG powiedziałam ze ostatnio wyszlo ze chłopak a teraz mowi ze dziewczyna.....i ze trochę zdezorientowana jestem.....to wziela mnie jeszcze raz na lozko ....sprawdzila...no i powiedziała ze fifulca wogole nie widzi.....wiec raczej będzie dziewucha:):):):) a ostatnio to ze moglo zdarzyć się tak ze to pepowina tak się ulozyla i dlatego tak jej wyszlo....

anastazi no to gratuluję niech więc będzie DZIEWCZYNKA :tak::-) to znaczy masz infekcję pęcherza tak? zdrówka życzę &&&&

a ja dzisiaj byłam na spotkaniu z położną i jednak ...jadę do szpitala na usg 7 lutego w piątek :-) mam nadzieję że do tego czasu nic szczególnego się nie wydarzy a na kontroli zobaczymy serduszko :tak:

tak mam zapalenie pęcherza.....buuu:/
ja swoja pierwsza wizyte tez miałam w 7 albo 8 tc:):)) dobrze ze udało ci się zalatwic wizyte w szpitalu:):):)no i trzymam kciuki za udana wizyte oby wszystko było dobrze:):):):)

kolola jak tam maluch?????????postanowil już wyjść czy jeszcze mu dobrze w brzuszku????????:):):):):):):):):):):):już się nie mogę doczekać az napiszesz ze maleństwo już w lozeczku :):)

anastazi, jeszcze w brzuchu .... termin za 3 dni :) starszy syn byl idealnie terminowy, nie mialam kiedy pisac bo maly sie przeziebil i nie chodzi do przedszkola, wiec medzi w domu :) juz nie moge sie doczekac kiedy urodze .... ciezko juz brzuch nisko skurcze przepowiadajace cale dnie...

reklama
Mialem napisac co w tych barne pakkach. A Wien wczoraj przyszedl kupon Poczta z Rimi w ksztalcie butelki i wieczorem odebralam paczke. A w paczce bylo : podklad pod Materac, 2 opakowania Chusteczek higienicznych, 2 smoczki : 1 advent i 1 mam, podpaski , husteczki nawilzone, 72 szt. Rimi, 12 pampers, 24 libero, i 24 natusen, 5 pampersow rozm. 1 , sliniaczek, opaska odblaskowa, probka proszku, oliwka 50 ml, probki past do zebow, i balsamu, kupon na pampersy do Rimi : 3 paczki 4 gratis, pudelko na chsteczki nawilzone Od natusen, 3 plastikowe lyzeczki hippa, to chyba wszystko czyli mobil zdaniem bardzo duzo, odebralam Tez paczke z goboken, 2 ksiazeczki, plika miekka, dla Dzieci, materialowa ksiazeczka , i 3 ksiazeczki o dzieciach, jedzenie, dorastaniie tid. Z tym Ze z goboken to sie zapisujesz do Klubu i nastepna paczka jest platna, mozna odmowic przez Mail lub na ich stronie, Ale mi sie podoba ta nastepna Wiec wezme napewno, jest plata z prosenkami dla Dzieci materialowa ksiazeczka , i 1 ksiazeczka dla Dzieci. Za 180 kr. :-):-)

Do góry