reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Wiecie ja się nieraz zastanawiam gdzie ja się wyprowadziłam przecież miało być zimno, a to się okazujeże w PL jest zimniej. Chociaż wczoraj napadał śnieg i wreszcie mogę się cieszyć zima. Zobaczymy na jak długo. :rolleyes2:Dla wyjaśnienia uwielbiam zimę. :-p

reklama
Witajcie,ja sie przeprowadzilam bo moj maz mial tu prace juz od 4 lat i tak postanowilismy ale zimy to ja nie lubie,ale fakt zimniej w PL z tego co slucham i ogladam.U nas wczoraj tez caly dzien padl snieg a dzis mroz.:-)

Iwi ja nawet tez lubie zime...juz teraz to nie moglam sie doczekac az snieg spadnie zeby Szymek mial troche frajdy. mnie najbardziej wkurza taka pogoda deszczowo-wichurowa...a tego na potego niestety ostatnio...

u nas w nocy jakos sniegu napadalo i dzis sanki zaliczone,nawet mini balwanek :) ale co z tego skoro teraz juz deszcz pada i jutro bedzie glimzia jakas tylko..ma byc 5 stopni jutro...wrrr

Elwira,pewnie jak wiekszosc z nas...j tak samo za mezem,on tu juz pracowal kilka lat,pozniej wrocil do polski za moja namowa,dalo sie zyc,ale bylo tak srednio na jeza. zaszlam w ciaze w koncu,ale wydatki zaczelu wzrastac.zdecydowalismy,ze maz bedzie jezdzil 'na kontrakty' ale jak sie malu urodzil,to doszlam do wniosku,ze wole mieszkac w norwegii razem,w koncu po to sie rodzine zaklada,zeby byc razem. i tak juz tu siedze 2 lata :)

Witajcie,pewnie masz racje GUGULA ,moj tez pracowal wczeniej a ja w PL i takie zycie bez sensu na odleglosc a widywalismy sie 2-3 razy do roku po 2 tyg.i tak zdecydowalismy jak mamy zyc PL i liczyc kazdy grosz to lepiej w Norge gdzie juz praca byla i jakies wieksze prerspektywy finansowe i tak juz siedze tu ponad 4 lata.:-)

Elwira no my też do męża przyjechałyśmy, bo pracował tutaj już 3 lat. Sama nie chciałam ale jak się Franek pojawił to zdecydowaliśmy się wyjechać

Gugula to fakt pogody deszczowo-wichrowej jest dużo, chociaż mój maż mówił że ta jesień wyjątkowo była pogodna. Też dzisiaj była już chlapa +2,a wczoraj tak pięknie śnieg troszkę mrozu.

ja nie do meza. pracowalam w 97 w norwegii jako au pair i wiedzialam ze tu wroce. jak tylko skonczylam studia to przyjechalam:-):-)

to chyba tampeza jedyna jestes :) ja jak tu przyjechaam pierwszy raz,to sie zarzeklam,ze nie bede tu mieszkac :D ale roznica taka,ze ja na wsi zabitej dechami mieszkam (i teraz to sobie to chwale nawet,polubilam spokoj,ale brakuje mi jakichs mozliwosci spedzania czasu z dzicmi). pewnie jakbym pierwszy raz przyjechala do miasta duzego :jak stavanger :p to pierwsze wrazenie na bank inne by bylo :)

Elwira ja jak karmiłam torobiłam sobie inhalacje z rumianku tzn. zaparzony rumianek ręcznikna głowę. No i paracetamol i niestety nic więcej nie mogłam,polecam jeszcze wodę morską taką dla dzieci do nosa na katar bozwykłe krople odpadają w ciąży. Życzę zdrówka.

reklama
elwira herbata z cytryną i miodem (tylko herbata nie może być wrząca ) , syrop z cebuli , mleko z miodem i czosnkiem , ja sobie zawsze z PL przywożę tantum verde w sprayu i maść majerankową , bo dzieciom też można to podawać :tak:

Do góry