reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

tak moją dwójkę urodziłam tutaj w NO , no i języka nie znam tylko po angielsku ale dawałam rade :tak: , nie ma się czego obawiać , ja miałam fachową opiekę i położne są bardzo miłe , ja nie narzekam, trochę ich podejście do zdrowia jest dziwne np oczy lub pępek przemywać wodą przegotowaną ,no ale to takie szczegóły są ;-)

reklama
Dzieki za wsparcie.Apropo tego pepka to jest cos oprocz tej przegotowanej wody?
Widze ze mieszkasz w Kristiansund?,slyszalam ze tam jest najlepsza pogoda w calej Norwegi czyli najcieplej?
Wybieramy sie tam na wakcje a konkretnie na wyspe Smøla,a do miasta na zwiedzanie moze moglabys cos doradzic co warto zwiedzic?:-)

Dzieki za wsparcie.Apropo tego pepka to jest cos oprocz tej przegotowanej wody?
Widze ze mieszkasz w Kristiansund?,slyszalam ze tam jest najlepsza pogoda w calej Norwegi czyli najcieplej?
Wybieramy sie tam na wakcje a konkretnie na wyspe Smøla,a do miasta na zwiedzanie moze moglabys cos doradzic co warto zwiedzic?:-)
nie mam pojęcia ,bo ja miałam z PL ale nie używałam , myślę że na pewno coś mają
szczerze to nie wiem czy jest najcieplej ale na pewno jest cieplej niż w niejednym miejscu w NO :tak:, tutaj wszędzie jest co zwiedzać , na Averoy droga atlantycka i wiele innych , można też na drogę troli jechać , na pewno sobie dobrze zaplanujecie drogę bo widoki są super :-)
u mnie kolejna kiepska noc ,najlepsze że to mój starszak nie daje pospać :szok::-D

Witam:-)
Elwira witam Cię,tym bardziej miło bo obie jestesmy ze Szczecina:)
Ja oboje rodziłam w PL więc nie pomoge co do szpitali ale dziewczny nie narzekają więc może nie jest tak źle,zwłaszcza ze trochę języka znasz a to duzy plus no chyba ze się mówi po angielsku.
A trójka starszaków to syncie,córki,mieszane i kogo(wiadomo ze dziecko:-D) tam teraz nosisz pod serduszkom,wiesz już.

Witajcie,nie odzywalam sie przez weekend ale to z braku czasu bo przprowadzalam sie do wiekszego pokoju i jak wiecie duzo roboty z tym,malowanie i przenoszenie rzeczy ale juz coraz blizej konca.Troche pomalu mi to idzie bo juz brzuszek widac sporo i ciezko mi tak kuroswac po choodach non stop ale jakos daje rade.Jesli chodzi o starsze to od najstarszego to corka,syn,corka a to pod serduszkiem to tak sie zlozylo ze bylam 3 razy na usg ale niestey nie chcialo sie pokazac i tak czekam na nastepna wizyte,ale o taka tu ciezko po trzeba sporo czekac a prywatnie nie ma z tego co sie orietuje.Milo mi ze nastepna osoba sie odezwala fajnie jest chociazz kims popisac.:-)

elwira jeśli chodzi o prywatne gabinety to po prostu zapytaj lekarza albo położną bo ja myślałam że u mnie też nie ma a okazało się że są :tak: tylko strasznie drogie no ale są
co do usg to ja miałam za pierwszym razem 2 a teraz tylko połówkowe ,ale za to będąc w PL zrobiłam sobie 4d :-)

Dzieki za podpowiedz mam nadzieje ze sobie poradze,jesli chodzi o usg to mialam lekki problem z zamowieniem nastepnego bo tutaj nie bardzo chca robic bez przyczyny,a ja stwiedzilam ze ja niewiem co bedzie i chce wczesniej zobic jakies zakupy no i sie zgodzila wiec czekam na termin kolejnego usg.

reklama
Do góry