reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

reklama
Narazie nie jest latwo, nie chce ssac cycka- bardzo sie denerwuje i strasznie gryzie, a ja umieram wtedy z bolu, dlatego postanowilismy dawac jej odciagniete mleko przez butelke, ale tez ma problem ze ssaniem narazie. Sonde bedzie sciagnieta jak zacznie samodzielnie jesc tyle ile potrzebuje... - ale narazie jest bardzo leniwa... :)

Oj wspólczuję poranionych sutków ale i tak nic nie przebije ugryzienia przez pełna paszcze zebów,karmiłam moją Martychę 14 miesięcy i tak pod koniec dała czadu ze miałam dość:szok::szok::szok:u was ewidentnie problem ssania skoro i z butelka jest problem,kurcze szkoda ze tak bo jak będziesz podawac cały czas butlę to mała juz piersi nie zechce pewnie a trudno jest utrzymac laktacje tak bez karmienia.Na bolące i poranione brodawki najlepszy bephanten i własne mleczko.

Iwi co tam u was??????????

Nakladki nie sprawdzaja sie w naszym przypadku, mala za slabo ssie i max. potrafi wyciagnac 5 ml... i zasypia.
Ja mam zamiar odciagac laktatorem (mam elektryczny- fajnie ciagnie) i podawac moje mleko z butelki, mam nadzieje ze sobie poradze, mala juz lepiej ssie z butelki (25ml) tym razem :) , zero placzu, bez nerwow.

kasiar, u nas na sutki pomagala taka masc purelan....nie trzeba bylo tego zmywac nawet do karmienia, bo to w 100% naturalna lanolina i nie szkodliwe dla dzidzi....do tej pory uzywam tego czasem jako balsamu do ust :-D

ale tak jak maniulka mowi,ponos jak dziecko zalapie butle,to pozniej nie chce ciagnac cyca wcale,bo sie rozleniwia (z butli latwiej i szybciej idzie a z cycem musi sie pomeczyc)...ponoc butle tomee tippe pomagaja przy karmieniu na przemian,bo ksztalt maja podobny do sutka i taki sam mechanizm ssania jest,ale moj mimo ze cyca ssal perfekcyjnie,toz butli nie chcial i tak..wiec pewnie wszystko zalezy od dzidzi....

ale najwazniejsze,ze je sama,juz tam pal licho czy z butli czy cyca :-)

u nas bepanthen dzialal super , no fajnie ,ze zalapala cyca...wczesniakom ciexko zalapac bo nie maja odruchu ssania ..ale jak skumala bedzie ciagna cjak dzika:-D

reklama
he he ale mamy godziny do wstawania ...mój od 5 jęczy to sie podniosłam ...
a nie stresuj sie niczym nie załapała to trudno , fajnie , że w domku , a jak wszystko ok , z jaka wagą was wypuścili_-?

Do góry