reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

reklama
widze że temat tętni życiem ;) heheh
gugula ja robiłam serek podobnie z tym że dodaję odrobinę soku z cytryny żeby mleko szybko zkwaśniało a jak gotuje to później to dodaje jeszcze litr normalnego mleka ;) i też jest super , a serniczek robiłam z kubeczków tzn 3 szt przepuściłam przez praskę i wystarczyło :)
maniulka u mnie obiad z wczoraj zrobiłam buraczki na ciepło ,ziemniaki i upiekłam mięsko :) pyszniutkie wyszło aż się samo rozpływa w ustach :)

U mnie na razie swieci słonce wiec jak bedzie tak do 15 to idziemy na spacerek. A na obiadek dzisiaj spagetti carbonara wymysliłam. Zjemy razem z Maya bo moj mąż dzisiaj w /stavanger pracuje cały dzien :(.

Ania, a z jakich kubeczkow robilas? z tego cottage? j nie wpadlam na to,ze sie da i z tego :D kiedys znalazlam przepis na sernik z philadelphii, ale nie wiem czy chodzila na pewno o ta sama, ktora u nas w sklepach mozna kupic, bo jakies takie slone to wyszlo i niedobre, wiec wyrzucilam :/
My tez mamy buraczki dzisiaj, do tego mielone usmaze dla meza i bedzie dobrze :)
maniulka, masz racje, pogoda paskudna, nic sie nie chce...nawet moj mlody dzis o 12 poszedl spac juz na drzemke,a wstal po 8 :) wczoraj to mi pod drzwiami zrobil histerie,ze chce wyjsc,nawet spodnie od kombinezonu sobie wyjal,wiec nie mialam serca mu odmowic i poszlismy na chwile chociaz :) ale akurat wstzrelilismy sie moment jak nie padalo :D dzsi na szczescie go tak nie ciagnie na dwor :)

dokładnie ten cottege i serniczek wyszedł może nie taki pyszny jak z PL serka ale jak na tutejsze warunki to rewelacja
u mnie też leje już chyba 4 dzień i mam dość ,żeby chociaż trochę przestało to wyjde z Kubą na spacer

Zrobiłam sobie własnie popołudniową kawusię a wy mi tutaj o serniczku no nie
:rofl2::rofl2::rofl2:a ja w domu nie mam nic słodkiego,zawsze jak cos jest to Maciej wyszpera a ze ostatnio nie chce nam jesc obiadów i innych rzeczy to ma szlaban na słodycze,naprawdę ze mną źle bo az sobie kawe posłodziłam:-D:-D:-D
wyjęłąm piersi z kurczaka tylko nie wiem jeszcze co z nich zrobię :-DMaciej oczywiscie tylko kotlety więc pewnie ala schabowe będą.
O 16 mam klienta na strzyżenie chyba za jednym zamachem ostrzygę męża i Martyni końcówki dziabne :-p
Własnie słysze autobus,syn do domu jedzie ze szkoły:-)

maniula, powodzenia w obcinaniu Martyni wloskow :) jak ja obcinalam Szymkowi, to dwa dni mi to zajelo, bo tak sie wiercil i nie chcial usiedziec, ze na raty musialam ciac :-) a teraz zapuszcamy na zime, troche z lenistwa, a troche bo chcce zobaczyc jak bardzo sie mu pokreca :-D

reklama
ehhh....i po weekendzie......
Fiatuszek, ja pewnie gdybym miala dziewczynke to bym tez nie obcinanala,ale chlopakowi to wypada :)
Bylismy na weekend u znajomych, i wlasnie kolezanka obcila synkowi grzywe, ale tak smiesznie,ze wyglada jak tomasz kot w reklamie netii :) taka grzywkana 1cm :-D
A w ogole to sniegu nam nasypalo,a nie mamy sanek nawet....ponoc tu wcale nie maja sanek takich z oparciem dla dzieci? wiecie cos na ten temat? Maniula, widzialas gdzies u nas moze? ja myslalam,ze moze w pekasie,jak myslisz?

Do góry