reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Wszystko w porządku tylko chyba większość się urlopuje w Pl, a ja dopiero w połowie wrzesnia pojadę, ale byłam ostatnio pod koniec czerwca, więc wcale nie tak dawno.
U nas pogoda deszczowa, no weekend był w miare, Alan już chodzi na dobre, sprawia mu to coraz większą frajdę.
A dzisiaj mama zrobiła mu przykrość, zabiłam jego zaprzyjaźnioną muchę i wyrzuciłam do kosza :cool2:, normalnie czarna rozpacz, wył wołając mu mu i rozkładał rączki :tak:, mały wrażliwiec ;-)

AsiaMoss a ty jak się czujesz, dobrze znosisz ciąże, chcesz długo pracować? Brzuszek juz trochę wystaje?

reklama
czesc

no powoli zaczyna wystawac ze tak powien, spodenki na gumeczke juz kupione i w uzyciu:)

a czuje sie dobrze, mdlosci minely , teraz nastepuje ten lepszy okres, bynajmiej mam nadzieje:)

u nas w moss tez pada non stop, nei pamietam dnia w ktorym by nie padalo, mam dosyc tej pogody...

pozdrwionka

Witam wszystkie mamy!

Mam na imię Beata i jestem nowa na tym forum, w Norwegii mieszkam od roku z mężem ( mąż przyjechał do pracy 3 miesiące wcześniej) i 3 letnim synkiem. Mieszkamy godzinę drogi samochodem od Bergen, miejscowość nazywa się Manger. Mój synek nie chodzi do przedszkola a ja nie pracuję ze względu na język norweski a raczej jego brak...:tak:.

Pozdrawiamy

czesc Beata, witamy w gronie mamusiek.

a jezyk przyjdzie z czasem, zobaczysz.

Odpowiadajac na pyt. zamierzam pracowac jak najdluzej, ale tak sobie mysle moze od pazdziernika czy listopada na 50 % zwolnienie pojde. to zalezey. ale mialam rk temu powazny wypadek samochodowy i nei wiem jak orgaznizm zareaguje na Groszka w brzuszku, narazie jest dobrze, a co bedzie to wielka niewiadoma

za 2 dni urlop!!!!!!

:) superrrr

Hej
ja jeszcze w PL ale do niedzieli, wymiana z Asia :-D
Marta i ajka tam z praca dla meza no i wyjazdem :confused:
Witam Beatke :-), mieszkasz dokladnie 41 km ode mnie :-D
Asiu zycze aby ciaza byla bezproblemowa :tak::happy2:

dziekuje, ja juz zaraz doslownie wyjezdzam, i rzeczywiscie bedzie wymianka na promie. mam nadzieje ze urlop ci sie udal i uda mnei sie tez,odezwe sie po powrocie.buziaki

Witam wszystkie przyszle i obecne mamy w Norwegii. Mieszkamy od pol roku w Sandnes wraz z mezem i 20-miesiecznym synkiem.Niestety nie mam zadnych znajomych, siedze calymi dniami sama z synkiem w domu, gdyz maz pracuje od wczesnego rana do poznego wieczora.Jesli jest jakas mamuska z sandnes prosze niech sie odezwie. Brak znajomosci jezyka jest dla mnie straszna bariera czuje sie tu samotna i jest mi strasznie zle,potrzebuje kontaktu z ludzmi,porozmawiac po polsku,samotne spacery z synkiem juz mnie nie bawia.Zwiedzilismy juz cale Sandnes i prawde mowiac nic nas albo w sumie mnie nie cieszy.Ludziska pomocy bo chyba tutaj zwariuje:wściekła/y::wściekła/y:

Hej hej :-)
Kaska pierwszy rok jest najgorszy jak to mowia...a z sandes jest Agata ale ostatnio nie ma jej na BB ...
Aska baluje w PL :happy:
MArta zniknela tez :confused:
pozdrawiam

Witam:-)
Od wtorku jestem juz na stałe w Norwegi a dokładnie koło Alesund w małej wsi Gursken ,przyjechałam do męża który pracuje tu już od 3 lat,mam dwójkę dzieciaków syna 8 lat a propo w środę idzie pierwszy dzień do szkoły boję się jak to będzie i córcię 5 miesięcy.Pozdrawiam i licze na przyjęcie mnie do waszego grona i pomoc w przełamaniu strachu przed życiem tutaj

reklama
Witam
Ferie, ferie i po feriach, ale za to miło i aktywnie spędzone w naszych Karkonoszach. :-)
Co do szkoły nie ma co się przejmować, norweska jest dość bezstresowa, więc przenosząc się z pl syn ma napewno zapas wiedzy na 1 rok :-D. Nasz mały też sobie poradził z 1 szym rokiem i z norweską szkołą (poszedł do 4 klasy). Musicie jedynie powalczyć o nauczyciela wspomagającego, co prawda to chyba tylko 3h w tygodniu ale zawsze coś. :-D Jeśli miałabyś jakieś pytania służę pomocą.

A tak ogólnie wstąpiłem również z zapytaniem do oczekujących mamuś, czy ktoś byłby zainteresowany kilkoma rzeczami. Nasz Bartuś ma już 7 miesięcy i przesiedliśmy się już przed wakacjami na spacerówkę, a teraz na większe siedzenie samochodowe.
Mamy więc do odsprzedania:
- fotelik samochodowy Maxi Cosi - CabrioFix w kolorze chyba lemon (jaskrawy zielony z ciemniejszym zielonym) wraz z bazą (easybase / bez isofixa).
Do fotelika mamy osłonę przeciwdeszczową, pokrowiec frote i adaptery do wózka X-lander
- Gondolę X-lander, model 2008 w kolorze czerwonym. (gondola była urzywana 5 misięcy. Gondola byłaby bez podstawy, bo używamy teraz spacerówki, więc dla kogoś kto myśli o tym wózku. Do gondoli mamy osłonę przeciwdeszczową i przeciw owadą jeśli dobrze pamiętam :tak:
Mieszkamy w Bergen, więc zawsze to mniej do przywiezienia z pl na wyprakę :-D.
Pozdrawiam

Do góry