reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

ana a dlaczego kleżanka od drzemek, ja nigdy w dzień usnąć nie mogę, a takbym chciała, bo nocki u nas ciężkie :no:
Ale w piżamie paradować do południa to uwielbiam :tak:
Anka znów pomyliła Ciebie ze mną:-D:tak:

Hejka
U nas też pogoda do kitu. Od tygodnia leje i wieje z chwilowymi przerwami. Ada od trzech dni daje popalić z powodu wychodzących ząbków ale oczywiście do buzi zajrzeć nie mogę, bo mi nie pozwala a kupy to wali co godzinę. Muszę kupić coś na biegunkę dla niej:baffled:
Z mężem przez kilka dni się nie odzywałam. Kurde ten to nawet na odległość potrafi mnie wkurzyć:wściekła/y:
Agata ale miałaś wczoraj powera. Ja za okna narazie się nie biorę, bo ciągle pada.
Madzia dobrze, że Niuni się poprawiło. Może już będzie dobrze bez kropelek :tak:
Idę kawkę se walnąć;-)

reklama
HEJ :happy:
Kamilka nie pomyliłam się tym razem:-D , bo nawet nie wiem , że lubisz:-D, ostatnio debatowaliśmy na forum i tak se napisałam dla żartu , bo Daria napisała, że nie może w dzień...
Agata , Daria , wiecie , co ja tez mam takiego ,co jest od razu ginekologiem:tak:, no może to tylko zbieg okoliczności:eek:.
fajnie , ze udało sie chłopakom chociaż do tego lekarza:tak:.
Madzia dobrze , że cosik lepiej:tak:, pewnie musisz się nagimnastykowac cały dzionek z tymi pacynkami, a swoja droga to maleństwo też jest juz ciekawe i chce teroche pozwiedzac:-).
u mnie pogoda taka se , ale nie pada, ubieramy sie i dziemy na spacer i w poszukiwaniu milki , bo rano sie obudzil z takim marzeniem, musze porzadnie wyczyścic małego bo dzisiaj malowaliśmy farbkami i wlosy ma nawet umazane:rofl2:.
pozdrawiam

Hejka
Anaka i jak Ty mowisz zelenia masz skoro juz farbki w ruch poszly a ja dopier sie z loza zwleklam, ale tak to jest jak sie o 2giej spac chodzi :baffled:
Kamila nic nie mow,mnie dzisaj moj z rana wpeinil bo chcialam sobi epolezec do 11 ale nie moglam. Kaszki malej na sniadanko dal dwie lyzki bo stwierdzil ze nie jest gloda :angry: no kurde, musialm wstac i ja nakarmic, pozniej si epyta czegow domu brakuje bo po zakupy samochodemjedzie, a co jaj mam liste w glowie :crazy: niech sie rozejzy po lodowce i szafkach to zobaczy czego nie ma. A najlepsze ze mowi ze on sobie poradzi ehhh....
Dziewczynu z tymi lekarzami to tez niewiem, dziwne ze musi byc ginem, moj pierwszy bylod schorzen jak to sam poiwedzial "starych ludzi":-D a teraz mam polke i jest alergologiem w specjalizacji, no ale samolot to kazdy ma w gabinecie:tak: wiec Daria zapisuje sie poki miejsce masz:tak:
Anka co to jets ta "milka" krowa czy czekolada?
MM i jak Amelka?

Marta ja mam lenie ...no Czarek wariuje:-D
a milka to czekolada, wczoraj widział rekalme ptasiego mleczka bo chodzi mu to po glowie ....cholerna telewizje:angry:.
wiesz co kleżanka u niej byla bo zaszła w ciąże i wyszła z płaczem ...nie przjemna podobno w tej kwestii:no:..juz woli do do Norwga:tak:.Mnie to też dziwi , ze mój lekarz to pediatra , internista a w jakims ciemnym kącie samolocik stoi:szok::baffled:.
co do tych zakupów to widze to samo , ja pierdziele co oni nie widza co jest w lodówce!!!!wczoraj mi przywióżł jabłka , czekoladę i arbuzy na kolacje:wściekła/y:, no oczywiście Czarek zachwycony i kochany tatuś ...:wściekła/y:wogole jakos jestem w odstwce , jak mąż wraca z pracy to jakieś szaleństwo jak cos mówie czy chce sie z nim powyglupiać nie mam szans :-D.....tatuś ten dobry a ja be bo ja więcej zakazuje:crazy:

Marta z moim jest podobnie. Jak go kiedyś poprosiłam, żeby zajął się Małą przez 2 godzinki, bo chora byłam i chciałam pospać to co 15 min mnie budził, bo nie wiedział co gdzie z czym i wogóle :crazy: A dla mnie to nie ma nic gorszego niż pobudka w trakcie drzemki. Miał facet szczęście, że nic ciężkiego pod rękom nie miałam, bo dostał by po łbie! Ehh z tymi naszymi chłopami! Z nimi źle a bez nich jeszcze gorzej;-)
Ania ja tak naprawdę to sesje mam już za sobą, bo jakoś wszystko udało mi się w terminie "0" pozaliczać. W niedziele oddałam ostatnią pracę zaliczeniową i wyniki mamy mieć w przyszłą niedzielę a więc jeśli się do niczego nie doczepi to ok a jeśli się doczepi to nie wiem ... jaja mu poobrywam:rofl2: Zostało mi tylko do napisania dokończenie pracy ale z tym się nie spieszę, bo mam zamiar obronić się we wrześniu. I właśnie po obronie wyjeżdzamy do NO. Mam nadzieje, że uda mi sie w miare szybko znalesc prace tylko jeszcze nie wiem co z Adą zrobie:sorry:

Kamila rozumiem , że w N chcesz pracowac:confused2:, jak wracasz po wrześniu ...mozesz przeciż do przedszkola bo jaka inna opcje?
to ty zdolniacha jestez jak w terminie zerowym i wszytko zaliczone:tak:, gratulacje:tak::happy:.

Hehe dzięki :-) Ania wiesz jak to jest na V roku ;-) Wykładowcy z przymrużeniem oka do wszystkiego podchodzą.
No też myślałam o przedszkolu dla Ady ale coś kiedyś pisałyście, że to trzeba jakoś wiosną się zapisywać. A ja to ogólnie zielona jestem w tych sprawach przedszkolnych i zdrowotnych jeśli chodzi o Norge:baffled: Pójdę na żywioł. Jak już tam będę to zacznę działać:tak:

reklama
Kamila gratulacje:tak: trzymam kciuki na wyniki zeby wszytsko bylo na "tak":tak:
a co do rtezmek to ja mam to samo, wstaje wtedy taka wsciekla ze nie pytaj :wściekła/y:
Aanka a co do Aldy to sa zdania podzielone. tez slyszalam ze dla jednej nie byla mila bo chciala w 7 miesiacu zwolnienie z pracy a alda jej nie dala. ja na razi ejestem zadowolona, jezeli mozna tak to ujac, jeszcz mnei nie wkurzyla a bede u niej spiralke zakaldac (kiedys w koncu jak kasa przyjdzie :zawstydzona/y:) i pytalam si ejej co i jak to nie ma problemu. Moze ona ma jakis uraz do ciazy? jej mezus jest popierdz... n ie lubie go a w dodatku nie mozna u nich karat placic a giro nie przysle bo mowi ze ma z tym problemy(ha nikt pewnie nie chce placic :-D)
KAmial z przedszkolami to do maja trzeba dziecko zapisac w Twojej komunie przez neta ale czasem mozna zalapac sie wlasnie tez na jesien. Moi znajomi zapisali swoja corke w marcu i od 1wszego kwietnia juz poszla do przedszkola :tak:

Do góry