reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

MM - nic mi nie mow o brzuchu:angry: tak schudlam i tak ladnie wygladalam jakies 3 miesiace po porodzie, a potem jak weszlo mleko modyfikowane bo moje juz nie dalo rady to sobie popuscilo zaczelam jesc wszystko i teraz wychodzi:baffled: jak rano wstaje i wciskam sie w spodnie to mysle ze mozeby biegac zaczac albo jakies brzuszki i ze obiecuje sobie nie jest slodyczy a normalnie w ciagu dnia uzaleznienie wychodzi:zawstydzona/y: na zakupach wrabalismy z mezem i Sandra czekolade potem pojechalam raz jeszcze do sklepu z Sandra i wciagnelysmy po drodze znowu bounty:baffled:

mobilizacji mi brak, nie mowiac juz o zacieciu:-(

Kasia - ja tez do tych w kwiaty sie przymierzam bo wiesz jednak te jasne to nawet bedzie ciezko jakkolwiek wykorzytac i beda lezec jak slubne a ktore sie nie mieszcze bo troche stopa mi sie poszerzyla, a byly idealnie przy nodze,, no coz juz sie tych 50 kg nie ma:zawstydzona/y:

a z tym mieszkaniem u tesciow to nic wykorzystaj moze ci sie troche zajma Emma to bedziesz mogla troche spedzic czasu ze swoim sama jesli on da rade przy tym nowym biznesie. No i znowu masz organizowanie domu od nowa... nie wiem czy ci gratulowac czy wspolczuc, bo ja po przeprowadzce rok po roku to juz dziekuje i jakbym sie dowiedziala teraz ze mam sie przeprowadzac to zalamka.. narazie mam dosc tych atrakcji:dry:

reklama
Agata te kwiatowe fajne :tak: no nie mowie wogole o tych pierwszych bo sa sliczne :rolleyes:
no mnie w przyszlym roku takie zakupowe szalenstwo dopadnei bo szwagierka sie hajta :tak:
Kasiu z Anka nie udalo sie mi jeszcze skontaktowac, nie wqiem czy ma tamten stary nr kom i wogole ja nie lubie si e"narzucac" niech tez ma spokoju troche bez tesciowej i szwagierki ;-) a pogoda wogole nie sprzyjajaca bo wieje jak nie wiem :shocked2:
a co do mieszkania to Agata ma racje, a to tylko miesiac mialby byc wiec krociutko.
co do brzuszkow hmmm,,,, wiec najlepiej robic cwieczenia wzmacniajace calego gorsetu gornego czyli miesnie grzbietowe i wtedy brzuszki :tak:no i cwiczenia na cycki jak najbardziej ;-) no i duuuuzo spacerkow wozkiem i nawet pod gorki jak dajecie rade bo ja wymiekam a mam u mnie taaaka stroma ze zawsze mnie lydki bola :-D

Marta - ja mialam taka gorke na pierwszym mieszkaniu ze jak myslalam ze bede tam wozkiem jezdzic to bylam zalamana:szok: normalnie trzeba bylo sie zaprzec pchac w takiej pozycji jak duzy kamien:szok: no ale dalo rade, tylko na dwa razy ja bralam i na gorze obowiazkowo rozciagalam miesnie lydek bo normalnie robily mi sie takie lydy wielkie ze wstyd bylo wyjsc w spodnicy:baffled:

a co do cwiczen to wiesz ja mam w domu faceta ktory cwiczy od 10 lat, zna wszystkie cwiczenia itp.. ale nie dosc ze nie mam wogole zaciecia, a jesli on by to narzucal to jestem taka wredne bestia ze sie zapieram jeszcze bardziej i tyle... ahhh to mi sie ciagnie od dziecinstwa:baffled: no i nie wiem czemu cos mnie trzyma... rano mysle lub wieczorem ze zaczne, ze nie bede sie obzerac i potem w ciagu dnia dupa.. jakas czekoladka itp.. dzisiaj sernik bedzie bo przychodza znajomi i tak sie kreci... a patrzec na slodkosci i nie jest to ja nie potrafie.. trzeba by wszystko schowac przede mna:zawstydzona/y: dobrze ze nie mamy juz tak blisko do sklepu jak kiedys bo by mnie to ubilo przy kazdym wyjsciu na dwor:baffled:

a co do butow, to jak zobaczylam te jasne w sklepie to mnie powalilo bo na zdjeciu nie wygladaja az tak fajnie,, poprostu szok.. az mnie wcielo... tylko kurcze nie wiem czy bede miala gdzie je zakladac i stad moze te w kwiatki... sama nie wiem.. zrobilam sie jak stara baba w tej norwegii - takie kluchy z rosolem.. kiedys poszlabym kupila bez zastanowienia.. a teraz sie wacham. Maz sie sklania wlasnie do tych jasny bo sa zajebiste........ ale co zaloze raz i wloze do pudelka? sami wiecie jak tu jest z takimi butami:baffled:

aaaaaaaaaaaaaaaa i chcialam pochwalic mojego synka ze druga lub trzecia noc spi od 19:30 do 6-7 rano bez mleka:-) wypija troche mleka i potem jeszcze z godzinke dosypia:-)

zebym tylko ja zaczela chodzic wczesniej spac to bym sie wysypiala i nie wygladala rano tak jak wygladam.. ahh potem caly dzien czekam do wieczora zeby pojsc spac bo taka zmeczona jestem, a wieczorem mam motorek w dupie i spac mi sie nie chce:baffled:

Witam wekendowo
u nas beznadzieja pada...znaczy leje z malymi przerwami...a rano sie obudzilam i slonko swiecilo i juz mialam nadzieje na sloneczny dzien :sorry2: ...
wiesz Agata ja tez wiem jak cwiczyc bo trenpowalam kosza przez 7 lat ale tez nie mam samozaparcia, a wiesz najtrudniej jest zaczac bo pozniej juz z gorki...ja chchialam biegac ale najpierw musze sobie dresik kupic i adidasy do biegania :-D wiec znowu wydatki ...
a najlepsza metoda jest niejedzenie kolacji a ja wlasnie wtedy siedze i potrafie zjesc pol kartona lodow do filmu :sorry2::zawstydzona/y: a pozniej sie wsciekam na siebie ze glupia jestem:wściekła/y:
a Danielek slicznie spi :-) , moja pozniej zasypia bo kolo 21/22 i tez do rana :happy2:

Cześć dziewczyny
Nie udzielałam się ostatnio, bo najpierw kompa miałam w naprawie a później jakoś wgryźć w temat się nie mogłam:dry:
Co do wagi to też bym chciała schudnąć, bo przytyło mi się oj przytyło! Niby nie dużo, bo tylko 2kg więcej niż przed ciążą ważę ale wszystko w brzuch i biodra poszło i spodnie ledwo na tyłek wciskam. Ja może mam ochotę i silna wolę pobiegać ale niestety nie mam z kim Ady zostawiać na ten czas:-( A w domu to mi się nie chce ćwiczyć:baffled:
Agata mojej tez się poprzestawiało ostatnio ale na gorsze. Budzi się ze dwa razy w nocy ale mleka nie daje tylko picie. Zasypia tak 20ta/21a ale obowiązkowa pobudka już o 6ej. Co do bucików to obydwie pary śliczne ... ja osobiście zdecydowałbym się na te w kwiatki. A tak wogóle to jak jest ich cena jeśli można spytać:confused:
Marta współczuje pogody. Wiem co to znaczy siedzieć z dzieckiem w domu i nie móc wyjść. U nas od wczoraj jest ładnie i my całymi dniami na dworzu.
Kasiu moja tez się wierci i odwraca przy przewijaniu ale znalazłam sposób na nią. Za każdym razem daję jej mój telefon albo jakiś kremik w tubce i mam spokój;-)

Kamila - nawet myslalam ze tam jest cena, te jasne za 349 a w kwiatki za 299.

u nas taka pogoda w kratke ze tez nie wiadomo czy mozna wyjsc czy nie. Wychodze bo pieknie a za 15 minut grad mnie do domu pedzi i tak w kolko:wściekła/y: nie mowiac o tym ze ja jestem bardzo wrazliwa na takie zmiany pogodowe z moim niskim cisnieniem i od razu mam nerwa:baffled:

u nas prawie wszystko gotowe dla gosci a jeszcze poltorej godziny mamy;-) ale to zasluga meza jakos go tak tknelo ze zaczal sprzatac jak burza, mi tylko podlogi zostaly;-) Daniel spi w kolysce, Sandra na sofie zasnela przed telewizorem, maz w kuchni pichci, sernik sie chyba uda, bo sztywny jest.. normalnie juz dawno tak wszystko nie bylo gotowe..hmm choc teraz zauwazylam ze jeszcze tylko stol trzeba przetrzec:tak:

dziewczyny. czy ta sukienka nadaje sie na slub?? dodam tylko ze jest wykonana w calosci z jedwabiu a slub odbedzie sie w lipcu.

623613933

reklama
Kasia - a czemu nie, po pierwsze teraz wszystko jest dozwolone w modzie, a poza tym kolory fajne letnie i bardzo mi sie podoba w tej sukience ze jest w stanie zakryc tu i owdzie:-)

ja stawiam na tak

u mnie byli goscie i bylo bardzo milo i przyjemnie:-)

dzieci spia, tzn. nie wiem czy Sandra sie juz polozyla ale jest u siebie no i luzik:happy2:

Do góry