reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

reklama
Czesc dziewczyny :) jasne, ze sobie zrobie zlotko..nie dam 300 f. za bialego..to jest 6 wiec nie powinno byc widac ...a w PL sobie zrobie raz jeszcze, jak bedzie to wygladac nieciekawie..
Jak tak slucham o tym szpitalu to chyba tez bede sie starac o porod i opieke tam wlasnie jak tylko nam sie uda zajsc w ciaze..ja nie specjalnie bylam zadowolona z opieki na porodowce w Huddersfield.Moze w Man. bedzie lepiej..
Ja mam dzis lenia i nie chce mi sie nic..pewnie spedze caly dzien w domku z Szymkiem.Nawet obiad zrobie na szybko..pomidorowka z wczoraj do tego rybka i frytki..jakas suroweczka i ok :-DJakos wiecej energii mialam jak pracowalam...ale wole juz miec lenia niz tak jak wczesniej ciezko pracowac 42 godz. tygodniowo i nie widziec praktycznie swojego dziecka.Wiec nie ma co narzekac ;-)
Ach..juz bym chciala sie spakowac i miec ten domek tam bo takie siedzenie tu bez sensu..jeszcze swieta za pasem..i nie wiadomo co i jak nadal....
Biszkopcik..Ty to sie melduj codziennie nam tutaj..jak sie nie zameldujesz tzn. , ze juz cie wzielo :-)

Ty to sie melduj codziennie nam tutaj..jak sie nie zameldujesz tzn. , ze juz cie wzielo :-)
Dobrze bede sie meldowac! Obiecuje :) Na razie caly czas jestem podwojna osoba. Brzuchol mam przeogromny, w ogole czuje sie jak piłka, ale ta z tych lekarkich :-) Tez lenio mnie dopadl, zapewne przez pogode i calymi dniami spie i spie, aktywnosc mi wzrasta dopiero na wieczor....
Jak sie udaly poszukiwania domku? Zwienczone sukcesem?

Niestety nic z tego..ogladalismy 4 domy..i po prostu jestem w szoku, ze agencje biora w ogole takie domy...zagrzybione...do tego bardzo male a na zdjeciach rewelacja...stracilam juz nadzieje na ta wyprowadzke...pewnie jeszcze z pol roku bedziemy szukac i szukac :-( Musimy przedluzyc teraz tu umowe bo nic nie znalezlismy..cholera.

Niestety nic z tego..ogladalismy 4 domy..i po prostu jestem w szoku, ze agencje biora w ogole takie domy...zagrzybione...do tego bardzo male a na zdjeciach rewelacja...stracilam juz nadzieje na ta wyprowadzke...pewnie jeszcze z pol roku bedziemy szukac i szukac :-( Musimy przedluzyc teraz tu umowe bo nic nie znalezlismy..cholera.
Oh to faktycznie slabo :szok: myslalam, ze Wam sie poszczesci i niebawem sie przeprowadzicie, ale glowa do gory! Musicie wierzyc, ze cos sie uda znalezc! Na ile przedluzacie umowe? Moze warto ponegocjowac w tym temacie, ze jesli cos znajdziecie to bedziecie mogli sie w miare szybko wyprowadzic? A u mnie bz. Czekam i czekam....i sie doczekac nie moge :-)

witam,
wiem że kobietą nie jestem, ale nie ma zbyt wielu facetów na forum, a mieszkam również w Manchesterze więc pomyślałem że tutaj do was popiszę ;-)
Ja wam powiem że moja R będzie rodzić w Hope Hospital i puki co to również jesteśmy zadowoleni. Wielu moich znajomych tam właśnie rodziło i chętnie wracają. A Hope jest w Eccels więc dla niektórych może być bliżej niż St. Marrys i łatwiejszy może być dojazd.
My jeszcze do porodu mamy jakieś 13 tygodni ale już się nie mogę doczekać :tak:
Ps. Ja z moją R mieszkamy w Prestwich ( koło Heaton Parku)
Pozdrawiam

Witam was w ten pochmurny i deszczowy dzien...pogode mamy fataaaalną wiec nic dziwnego, ze i nastroje nieciekawe.Ja mam straaasznego lenia...gdybym tylko mogla to przespala bym ta jesien i zime do wiosny i sloneczka:)
Witam serdecznie rodzyneczka w naszym gronie babskim:)..Milo poznac męza Pandorki :) Ogladalam w zeszla sobote domek przy samym Heaton Parku (apropos tego parku..jest przeogromny) wlasnie ten domek
3 bedroom semi-detached house to rent in Eastleigh Road, Prestwich, Manchester, M25, M25
ale byl strasznie zagracony i landlord nie chce zabrac swoich mebli a my mamy swoich mnostwo i niestety :( nadal szukamy...a polozenie tego domu fajne bo przy samym parku..spokojna ulica. Jakbyscie gdzies na swojej dzielnicy widzieli domek do wynajecia z ogrodem to dajcie mi znac prosze.
A ja dzis chyba wybiore sie na sale zabaw z synkiem..w ta pogode to oszalec mozna w tym domu. Wczoraj tez bylismy bo ilez Szymi moze przed telewizorem siedziec a to jego ulubione zajecie BAJE w domku :tak:. A wy co robicie w taka wstretna pogode?

Tez mam lenia, co z przyjemnoscia wykorzystuje poki jeszcze moge ...spie ile sie da, bo wiem, ze pozniej nie bede miec zbyt wiele czasu na sen. A poza tym robie to co zwykle, takie tam prace domowe... zastanawiam sie nad dzisiejszym obiadkiem, co by tu zaserwowac i chyba postawie na rybke. Yowka, ten domek wyglada calkiem przyzwoicie i przy tej cenie- tanio, ale skoro nie ma dokad wywalic mebli landlorda...znajdziecie cos na pewno w koncu!
Jesli chodzi o wybor szpitala, to ciezko jest cokolwiek oceniac jak sie nie ma doswiadczen. O szpitalu Hope slyszalam kilka dosc srednich opinii, dlatego bym pewnie nie zdecydowala sie tam na porod.. Najwazniejsze jednak, ze jestescie zadowoleni i mam nadzieje, ze wszystko pojdzie super! Poza tym witamy na forum!

reklama
Czesc dziewczyny i panowie :) lub jeden pan:) Ja tez mieszkam w Manchesterze a dokladniej w Hazel Grove (niedaleko Stockportu). 3 tygodnie temu urodzila mi sie moja kochana Zuzia. Pisalam juz wczesniej kilka razy na innych forach ale dopiero teraz znalazlam forum dla mam z Manchesteru. Przy malej sa pelne rece roboty ale chyab zaczyna mi brakowac rozmow z ludzmi wiec postanowilam tu zajzec.

Biszkopcik- zycze udanego rozwiazania :) ja rodzialam w Stepping Hill Hospital tu w Hazel Grove, musze przyznac ze szpital zaopatrzony jest bardzo dobrze, maja 4 baseny jezeli ktos moze i chce rodzic naturalnie, nie mialam problemu z dostawaniem srodkow przeciwbolowych i do porodu opiekowano sie mna super. Po samym porodzie niestety troche nawalili (albo po prostu mialam pecha) poniewaz rodzilam poprzez uzycie kleszczy i juz jak mnie pani doktor miala zszywac zadzwonil jakis emergency dzwonek i pani doktor wybiegla i zostawila mnie nie zszyta przez prawie pol godziny. Potem mialam pare perypetii z transfuzja krwi (bo odziwo duzo jej stracilam podczas produ lub po ale tego nikt nie chcial potwierdzic) i ogolnie czasem jak polozne mowily ze zaraz przyjda to czasem zjawialy sie godzine potem lub czasem gdybym nie przypomniala o sobie moze i wcale by nie przyszly :) ogolnie nie moge narzekac na personel bo wszyscy byli przemili i gdy faktycznie czegos potrzebowalam to nie bylo problemu. Tak czy siak mysle ze szpital calkiem niezle wypada jezeli porod odbywa sie bez komplikacji.

Yowka- przegladalas stronke rightmove.co.uk? tam maja ogloszenia domow z prawie wszystkich agencji wiec wybor jest bardzo duzy wiec jezeli jeszcze z niej nie kozystalas to polecam.

Do góry