reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
wierka, ze starszym synkiem pewnie masz racje, moj Marcel tez sie nie lapie na paszport jeszcze, bedzie mogl jak skonczy 5 lat, ale wlasnie chodzi o to, ze sie cos zmienilo (to cos ma wspolnego z tym ze minelo 5 lat odkad pl weszla do unii) i w tej chwili dla dzieci urodzonych po tych wlasnie magicznych 5 latach- czyli twoj maluch sie lapie, tak samo jak moj- mozna wyslac wniosek paszportowy bez niczego i w ciagu niecalych 2 tygodni przysylaja paszport! wiem to na 100% bo juz kilkoro znajomych sie za to wzielo i dzieciaki juz angole ;-) ja sie zbieram i zebrac sie nie moge, teraz swieta wiec juz dam spokoj, ale od nowego roku pierwsze postanowienie noworoczne, to wyslac dokumenty Vincentowi.
a z rezydentura tez sie musimy wziac, moj maz mial tymczasowa, juz dawno te 5 lat minelo i juz chyba niewazna jest :dry: chcemy wyslac o stala wlasnie.

reklama
summersun czy ja dobrze czytam??? Czyli dziec tu urodzone i mieszkające bez przerwy tak jak mój Sammy już ponad 6 la mogą dostać teraz paszport ot tak???Bez naszej rezydentury??
Kurcze ale by był numer:happy: My jedziemy w środę do polskiej ambasady odebrać paszport młodszego i mieliśmy składać wniosek Sammiemu bo mu się w lutym kończy,ale teraz to nie wiem co robić?? Jesli to prawda to wysyłam formę o angielski

Ostatnia edycja:
wierka, wlasnie nie wiem, jak Twoj Sammy- chociaz mysle ze juz tak bo ma 6 lat. ale na 100% Jamie sie lapie. ja na twoim miejscu wyslalabym formy dla obu, Jamie dostanie na 100% a dla Sammy'go najwyzej ci powiedza, co trzeba doslac. ja mam zamiar dla obu wyslac, chociaz moj MArcel mozliwe, ze nie dostanie- ale bedziemy probowali. Vincent dostanie na 100%. i nie potrzeba rezydentury. warto zrobic, bo nie wiadomo, czy czegos nie pozmieniaja, jak juz dzieci beda mialy paszporty, to sie nas tak latwo nie pozbeda :-p

Marcel wczoraj skonczyl brac antybioty po ciezkim zapaleniu oskrzeli, a dzisiaj zaczyna brac Vincent, rowniez z zapaleniem oskrzeli. no powiesze sie w tym roku :wściekła/y:

wesolych swiat dla wszystkich :-)

Czesc Dziewczyny :)
Jestem tu nowa i fajnie by bylo gdybyscie mnie przyjely do swojego grona.Mieszkam w Londynie od prawie 5 lat jesli dobrze licze i jestem mama dwuch dziewczynek 3 latka i 2,5miesiaca.Ta mlodsza daje popalic ;)Siedze w domku chyba potrzebuje czasem z kims pogadac a przyznam ze nie mam tu za wiele znajomych chyba przez czeste przeprowadzki :(
Pozdrawiam

Cześć Mamusie
Jak Wam Święta minęły???
summersun
dzwoniłam do immigration department i miałaś racje:-) Jamiemu na 100% się należy bryt. paszport,tylko do formy trzeba dołączyć dokumenty(pay slipy,lub coroczne rozliczenia podatkowe) za ostatnie 5 lat przepracowane tutaj.Co do Sammiego,to niestety ale mu się jeszcze nie należy,bo urodzil sie przed 2006r i dopiero jak uzyskamy rezydenturę(czyli za 5 lat) to możemy się starać.Także śmiało składaj dla swoich chłopaków,bo obaj się kwalifikują:tak: Ja po Nowym Roku wysyłam dla Jamiego,bo nie uśmiecha mi się jeździć do konsulatu co roku,kiedy tutaj mogę dostać dla niego pięcioletni
Jak się Vincent czuje??
sylwia witaj w naszym londyńskim gronie :happy2: Jak tam dziewczynki?? W której części Londynu jesteś??

wierka, o widzisz, to nawet nie myslalam, ze moj MArcel sie juz lapie :-) tez bede wysylala po nowym roku, bo z pl konsulatem nie zyje za pan brat i co roku dostaje choroby nerwowej, jak a tam jechac. chociaz teraz i tak jest lepiej, jak kilka lat temu.
byliscie w winter wonderland? my sie wybieramy jutro, albo w sobote :tak:
Vincent niby juz ok, ale dzisiaj skonczyl antybiotyk, a wczoraj i dzisiaj mial lekka temperature... juz sama nie wiem, co z nim... tym razem to moze zeby :confused:
Marcel sobie zrobil wakacje u dziadkow- bylismy u moich rodzicow cale swieta (tu mieszkaja) i mlody zostal- twierdzi, ze zostaje do sylwestra. Nie ma go drugi dzien, a czuje sie jak bez reki.

witaj sylwia :-)

SZCZESLIWEGO NOWEGO 2012 ROKU !!!!!!!
Jak udaly sie Wam Sylwestry?? Bo my to w lozeczku od 22 i spanko bo malutka lubi czesto na jedzonko sie budzic wiec trzeba spac zeby troszke sily miec na kolejny dzien.I jak na zlosc mala Zosia zroila pobudke o 4.30 a starsza obudzila sie o 5.45 jak nigdy bo zawsze spi tak do 8.szalenstwo normalnie.
Ja mieszkam w poludniowo wschodnim Londynie.

Szczęśliwego Nowego Roku :happy::happy::happy:

My świętowaliśmy sylwestra w domu z dzieciaczkami grając do 23ciej ze starszym w monopol a tuz przed północą obudził się mały i wszyscy razem przywitaliśmy Nowy Roku,po czym 15min później już wszyscy poszliśmy spać:-D

summersun my byliśmy na Winterwonderland w tamtym roku i bardzo się Sammiemu podobało a tym razem jakoś nie udało się pojechać

czesc:) a gdzie dokladniej bo ja mieszkam na Wandsworth i mam 2 letnia coreczke to moze gdzies sie mijamy a tak to y bylo z kim pogadac a dzieci pobawic:) pozdrawiam

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.