reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
wierka, ze starszym synkiem pewnie masz racje, moj Marcel tez sie nie lapie na paszport jeszcze, bedzie mogl jak skonczy 5 lat, ale wlasnie chodzi o to, ze sie cos zmienilo (to cos ma wspolnego z tym ze minelo 5 lat odkad pl weszla do unii) i w tej chwili dla dzieci urodzonych po tych wlasnie magicznych 5 latach- czyli twoj maluch sie lapie, tak samo jak moj- mozna wyslac wniosek paszportowy bez niczego i w ciagu niecalych 2 tygodni przysylaja paszport! wiem to na 100% bo juz kilkoro znajomych sie za to wzielo i dzieciaki juz angole ;-) ja sie zbieram i zebrac sie nie moge, teraz swieta wiec juz dam spokoj, ale od nowego roku pierwsze postanowienie noworoczne, to wyslac dokumenty Vincentowi.
a z rezydentura tez sie musimy wziac, moj maz mial tymczasowa, juz dawno te 5 lat minelo i juz chyba niewazna jest :dry: chcemy wyslac o stala wlasnie.

reklama
summersun czy ja dobrze czytam??? Czyli dziec tu urodzone i mieszkające bez przerwy tak jak mój Sammy już ponad 6 la mogą dostać teraz paszport ot tak???Bez naszej rezydentury??
Kurcze ale by był numer:happy: My jedziemy w środę do polskiej ambasady odebrać paszport młodszego i mieliśmy składać wniosek Sammiemu bo mu się w lutym kończy,ale teraz to nie wiem co robić?? Jesli to prawda to wysyłam formę o angielski

Ostatnia edycja:
wierka, wlasnie nie wiem, jak Twoj Sammy- chociaz mysle ze juz tak bo ma 6 lat. ale na 100% Jamie sie lapie. ja na twoim miejscu wyslalabym formy dla obu, Jamie dostanie na 100% a dla Sammy'go najwyzej ci powiedza, co trzeba doslac. ja mam zamiar dla obu wyslac, chociaz moj MArcel mozliwe, ze nie dostanie- ale bedziemy probowali. Vincent dostanie na 100%. i nie potrzeba rezydentury. warto zrobic, bo nie wiadomo, czy czegos nie pozmieniaja, jak juz dzieci beda mialy paszporty, to sie nas tak latwo nie pozbeda :-p

Marcel wczoraj skonczyl brac antybioty po ciezkim zapaleniu oskrzeli, a dzisiaj zaczyna brac Vincent, rowniez z zapaleniem oskrzeli. no powiesze sie w tym roku :wściekła/y:

wesolych swiat dla wszystkich :-)

Czesc Dziewczyny :)
Jestem tu nowa i fajnie by bylo gdybyscie mnie przyjely do swojego grona.Mieszkam w Londynie od prawie 5 lat jesli dobrze licze i jestem mama dwuch dziewczynek 3 latka i 2,5miesiaca.Ta mlodsza daje popalic ;)Siedze w domku chyba potrzebuje czasem z kims pogadac a przyznam ze nie mam tu za wiele znajomych chyba przez czeste przeprowadzki :(
Pozdrawiam

Cześć Mamusie
Jak Wam Święta minęły???
summersun
dzwoniłam do immigration department i miałaś racje:-) Jamiemu na 100% się należy bryt. paszport,tylko do formy trzeba dołączyć dokumenty(pay slipy,lub coroczne rozliczenia podatkowe) za ostatnie 5 lat przepracowane tutaj.Co do Sammiego,to niestety ale mu się jeszcze nie należy,bo urodzil sie przed 2006r i dopiero jak uzyskamy rezydenturę(czyli za 5 lat) to możemy się starać.Także śmiało składaj dla swoich chłopaków,bo obaj się kwalifikują:tak: Ja po Nowym Roku wysyłam dla Jamiego,bo nie uśmiecha mi się jeździć do konsulatu co roku,kiedy tutaj mogę dostać dla niego pięcioletni
Jak się Vincent czuje??
sylwia witaj w naszym londyńskim gronie :happy2: Jak tam dziewczynki?? W której części Londynu jesteś??

wierka, o widzisz, to nawet nie myslalam, ze moj MArcel sie juz lapie :-) tez bede wysylala po nowym roku, bo z pl konsulatem nie zyje za pan brat i co roku dostaje choroby nerwowej, jak a tam jechac. chociaz teraz i tak jest lepiej, jak kilka lat temu.
byliscie w winter wonderland? my sie wybieramy jutro, albo w sobote :tak:
Vincent niby juz ok, ale dzisiaj skonczyl antybiotyk, a wczoraj i dzisiaj mial lekka temperature... juz sama nie wiem, co z nim... tym razem to moze zeby :confused:
Marcel sobie zrobil wakacje u dziadkow- bylismy u moich rodzicow cale swieta (tu mieszkaja) i mlody zostal- twierdzi, ze zostaje do sylwestra. Nie ma go drugi dzien, a czuje sie jak bez reki.

witaj sylwia :-)

SZCZESLIWEGO NOWEGO 2012 ROKU !!!!!!!
Jak udaly sie Wam Sylwestry?? Bo my to w lozeczku od 22 i spanko bo malutka lubi czesto na jedzonko sie budzic wiec trzeba spac zeby troszke sily miec na kolejny dzien.I jak na zlosc mala Zosia zroila pobudke o 4.30 a starsza obudzila sie o 5.45 jak nigdy bo zawsze spi tak do 8.szalenstwo normalnie.
Ja mieszkam w poludniowo wschodnim Londynie.

Szczęśliwego Nowego Roku :happy::happy::happy:

My świętowaliśmy sylwestra w domu z dzieciaczkami grając do 23ciej ze starszym w monopol a tuz przed północą obudził się mały i wszyscy razem przywitaliśmy Nowy Roku,po czym 15min później już wszyscy poszliśmy spać:-D

summersun my byliśmy na Winterwonderland w tamtym roku i bardzo się Sammiemu podobało a tym razem jakoś nie udało się pojechać

czesc:) a gdzie dokladniej bo ja mieszkam na Wandsworth i mam 2 letnia coreczke to moze gdzies sie mijamy a tak to y bylo z kim pogadac a dzieci pobawic:) pozdrawiam

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.