reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
czesc dziewczyny, co slychac?
niunisia witaj :)
z tymi benefitami wierka ma racje, co innego jak ktos tu mieszka i chce sie czegos na ten temat dowiedziec,a co innego, jak ktos dowiaduje sie, mieszkajac w pl i wyliczajac, ile to by dalo rade wyciagnac... i przyjezdza tylko po to, zeby siedziec na zasilkach... w takim wypadku szybko mi cisnienie skacze ;) niedawno nawet piala jakas dziewczyna ktora nie zna jezyka, jest w ciazy no i sobie wymyslila, ze przyjedzie, bo tu wiecej dostanie. no rece opadaja. a tacy ludzie jeszcze bardzo czesto narzekaja, jak to tu jest zle i ze nie ma to jak pl. to kurcze wracaj, jak sie nie podoba.

u nas w tym tygodniu urodzinowo, oba maluchy swietowaly, wiec juz nam sie tydzien ciagna imprezki, wreszcie koniec :) tydzien temu bylismy na rewii na lodzie Disneya, goraco polecam, dzieciaki zachwycone. nawet moj roczniak siedzial, jak zaczarowany przez bite 2 godziny. o MArcelu nie wspominajac, bo ten to jeszcze w nocy krzyczal- Mickey, tu jesteeemmm!!! wczoraj miali imprezke dla dzieciakow na romford w kidspace, wyszaleli sie, a dzisiaj od rana zachwycaja sie prezentami.
poza tym pogoda do bani, nie mozna sie za bardzo z chaty ruszyc, bo ciagle pada, ahhhhhh uwielbiam jesien i zime :wściekła/y:

reklama
Witam.
Kilka dni temu dopiero odkrylam ten watek:happy:.Chcialabym was sie drogie mamusie o cos zapytac.Jezeli ktos zechce mi odpisac to bede wdzieczna.

Mieszkam w PL ale planuje wyjechac do Londynu.I teraz moje pytanie.Czy jest jakas szansa na znalezienie tam jakiejkolwiek pracy typu sprzatanie lub opieka do dziecka itp.Czy sytuacja jest tragiczna?
nie mysle o braniu jakichkolwiek zasilkow,chce tylko tam pracowac.Angielski znam w stopniu "dogadania sie",nie mam tam kompletnie znajomych.Czy mam jakies szanse w znalezieniu pracy i mieszkania????Czy to poprostu chory pomysl?

Pozdrawiam.

cześć kobitki

coś się zimno w Londynie robi brrrrrr. U mnie wszystko ok,byliśmy przed wczoraj w konsulacie składać wniosek o paszport dla małego i o dziwo wszystko szybko i sprawnie poszło.Skończyły się te czasy kiedy trzeba było w kolejce na chodniku stać:-):-) Co mnie dziwi/irytuje to fakt ze teraz dzieci do 5tego roku życia dostają paszporty tylko na rok i weź tu sie melduj co roku w Konsulacie:crazy:

summersun wszystkiego naj naj dla chłopaków,właśnie wypatrzyłam w Twoim suwaczku ze oni maja urodziny prawie dzień po dniu:happy: i fajnie,dwie imprezy za jednym zamachem:-):-)
rosi jeśli chodzi o prace,to jak to się mówi,kto szuka ten znajdzie,wiec prędzej czy później na pewno byś coś znalazła,tylko teraz pojawia się pytanie czy z tej pracy będziesz w stanie godnie żyć??Bo z tego co rozumiem,to chyba planujesz przyjechać tu sama z niunia??Wynajęcie mieszkania to nie problem,jednak musiałabyś sobie wykalkulować czy Ci się będzie ten wyjazd opłacał,bo nianie kokosów nie zarabiają a niestety mieszkanie i życie jest tu drogie.

Witajcie Drogie Mamy!
Znalazłam to forum i pomyślałam, że spróbuję tu. Byłam jakiś czas na innym forum ale niestety, uwagi innych Mam i pokazywanie jaka to każda jest lepsza od drugiej zniechęciło mnie.
Mieszkam w Londynie od kwietnia z mężem i dwuletnim Tymkiem. Powód wyjazdu to oszczędności, które są niezbędne do powrotu do Polski.
Szukam Mam, z którymi mogła bym sobie porozmawiać, doradzić, pośmiać się i popłakać :)
Po krótce o mnie :) mam 24 lata, myślę, że jestem optymistką. nie będę pisała, że nie piję, palę i zdrowo się odżywiam :) wszystko w umiarze i kiedy dziecie moje śpi lub jest u niani.
to chyba tyle na początke. od dziś zaczynam śledzić forum babyboom ;)

Cześć mamusie
ciepło dziś w Londynie,prawda?:-) A mnie od rana trzaska głowa:crazy: Bez tabletki się nie obeszło,do tego prysznic i czuje się jak nowo narodzona:happy:Obiad już gotowy,Jamie za chwile zje i śmigamy po starszego
annasu
witaj,co u Ciebie??

Witaj!

To prawda piękny dzień. JA czekam, aż Tymek się obudzi ptem obiadek, potem jadę z małym do Pawła (męża) do pracy zostawiam chłpaków i sama idę pracować i tak cały weekend. No ale całe szczęście nie mam tak codziennie :) po prostu urodziny pubu i dużo roboty!:-)

Wierka
długo już w Londynie mieszkasz? Jak sobie radzisz? Pracujesz?

AnnaSu mieszkam w Londynie ponad 8lat i powoli zapuszczam tu korzenie:-D

Ostatnia edycja:
Wierka to rzeczywiście kawał życia. Podziwiam Cie. Nie wiem czy umiała bym żyć bez rodziny tyle. Chociaż pewnie z czasem się przyzwyczaję i ja :-)

Ja lecąc tu miałam 'nagraną' pracę i bardzo się z niej cieszyłam, bo to było to co w Polsce robiłam ale jak tu już przyleciałam i zobaczyłam ile tu za przedszkole to ze stołka spadłam. I też w domku siedzę, czasem tylko znajomym pomagam w pbuie ale to nawet nie pól etatu tylko, że tak powiem na 'telefon'.
Ale nie ukrywam ciężko czasem jak się samej siedzi w domu z małym. Ja nie mam zbyt wiele koleżanek tu gdyż jestem dopiero od kwietnia. Nie narzekam ale Polskie koleżanki to jednak polskie :-)

AnnaSu rzeczywiście czasem są cięższe dni,kiedy się tęskni za rodzina lub czuje się samotnie. Ja w sumie stopniowo zawierałam nowe znajomości,najpierw zaczęłam chodzić z moim synkiem (Sammym) na playgroupy,tam poznałam jedna Polkę i tak co jakiś czas się grupa poszerzała :happy: Potem kiedy zaczął przedszkole i szkole to miałam okazje poznać tez Angielskie mamy.Także myślę ze z czasem i Ty się nie będziesz nudzić,a poza tym od czego my tu na bb jesteśmy???:happy:
Tak nawiasem mówiąc poznałam niedawno jedna polska mamę,która mieszka na mojej ulicy,mieszka tu kilka miesięcy a zna więcej Polek w okolicy niż ja:-D

reklama
Od nie dawna też zaczęłam chodzić na play grupy :-) i tam właśnie powoli nawiązuję kontakt.

A dzisiaj super pogoda! byłyście na spacerze? u nas nowy plac zabaw budują i już nie mogę się doczekać aż go zrobią, bo tak to nie ma co robi. Na hujalnodze troche pojeździ, potem chce piłkę kopać a potem to już szajba mu odbija!

właśnie go położyłam. teraz jakiś obiad i sprzątanko.:-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.