reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Magda - Tak chodzę na car boot na Hounslow :) Mam około 10 minut pieszko na niego także jak jest pogoda to często się wybieram :) Możemy iść razem kiedyś, a potem do mnie na kawkę :):)
Blok czekoladowy -pół kostki masła,niepełna szklanka cukru,ćwierć szklanki wody,3 łyżki kakao,25dag mleka w proszku( ja kupuję z pl sklepu łaciate w proszku) , w zależności z czym się chce mieć ja dodałam dzisiaj herbatniki, migdały i orzechy , można również rodzynki, wiórki kokosowe , cokolwiek. Masło,cukier,kakao i wodę mieszać podgrzewając na gazie ( w garnku) .Gdy zacznie się gotować odstawić i zmieszać z mlekiem w proszku do jednolitej masy.Następnie dodać herbatniki,orzechy itp i odstawić do lodówki , po ok 2/3 godzinach jest super blok czekoladowy do krojenia. Ja się już uzależniłam od niego hehehe

Hej mamuski, dzieki za blok czekoladowy, moze wkoncu zrobie cos pierwszy raz ;-).
Alkalin zdrowka kobito i uwazaj na siebie, a czapek ja tez nie nosze :no:.
Magada ja mam Fb moge ci wyslac namiar na priv, fajnie tak sie zobaczyc :tak:.
Ja dzis zaliczylam zakupy, musialam mlodemu buty kupic i do szkoly i do domu. 4 godz lazenia i jeszcze autobusem :crazy:, dobrze ze mala przespala wszystko i wmiare na spokojnie to poszlo.
A ja dzis mialam bezsenna nocke masakra, dopiero ok 6 rano dobrze zasnelam ale zaraz dzieciaki wstaly :confused2:.

Jusia- zazdroszcze ze masz tak blisko:p przepis na blok super. Musze sobie przepisac go.
Mamcia- a ty co tak na bezsennosc cierpisz?? W sumie ja w ciazy to samo mialam.. Rekord to o 4 bylo. Wyslij wiadm z linkiem do fejsa;)

Nudziachy takie. Dzis zarzadzilam przemeblowanie hehe;) w sumie lozeczko mamy przestawione tak jak na poczatku ale Maja nie spala na poczatku w lozeczku i pozniej inaczej przestawilam i dzis tak jak poprzednio i bardziej mi sie podoba;)
Mysle o kawce ale juz troche pozno wiec ide zrobic sobie goraca czekolade i ciacho wciagnac;))

Co do tego bloku czekoladowego ..zapomniałam napisać,że po dodaniu wszystkiego przełożyć do innego naczynia i uformować łyżką np, ja robię w pojemniku plastikowym prostokątnym :)
Magda - ale córcia śliczna hihi !!!

No madzia sliczna malutka ;).
Jusia ale masz fajnie ze masz tak blisko na ten targ, u nas nie ma :( ,znaczy sa ale daleko i trzeba.miec auto.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.