reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Magda - Tak chodzę na car boot na Hounslow :) Mam około 10 minut pieszko na niego także jak jest pogoda to często się wybieram :) Możemy iść razem kiedyś, a potem do mnie na kawkę :):)
Blok czekoladowy -pół kostki masła,niepełna szklanka cukru,ćwierć szklanki wody,3 łyżki kakao,25dag mleka w proszku( ja kupuję z pl sklepu łaciate w proszku) , w zależności z czym się chce mieć ja dodałam dzisiaj herbatniki, migdały i orzechy , można również rodzynki, wiórki kokosowe , cokolwiek. Masło,cukier,kakao i wodę mieszać podgrzewając na gazie ( w garnku) .Gdy zacznie się gotować odstawić i zmieszać z mlekiem w proszku do jednolitej masy.Następnie dodać herbatniki,orzechy itp i odstawić do lodówki , po ok 2/3 godzinach jest super blok czekoladowy do krojenia. Ja się już uzależniłam od niego hehehe

Hej mamuski, dzieki za blok czekoladowy, moze wkoncu zrobie cos pierwszy raz ;-).
Alkalin zdrowka kobito i uwazaj na siebie, a czapek ja tez nie nosze :no:.
Magada ja mam Fb moge ci wyslac namiar na priv, fajnie tak sie zobaczyc :tak:.
Ja dzis zaliczylam zakupy, musialam mlodemu buty kupic i do szkoly i do domu. 4 godz lazenia i jeszcze autobusem :crazy:, dobrze ze mala przespala wszystko i wmiare na spokojnie to poszlo.
A ja dzis mialam bezsenna nocke masakra, dopiero ok 6 rano dobrze zasnelam ale zaraz dzieciaki wstaly :confused2:.

Jusia- zazdroszcze ze masz tak blisko:p przepis na blok super. Musze sobie przepisac go.
Mamcia- a ty co tak na bezsennosc cierpisz?? W sumie ja w ciazy to samo mialam.. Rekord to o 4 bylo. Wyslij wiadm z linkiem do fejsa;)

Nudziachy takie. Dzis zarzadzilam przemeblowanie hehe;) w sumie lozeczko mamy przestawione tak jak na poczatku ale Maja nie spala na poczatku w lozeczku i pozniej inaczej przestawilam i dzis tak jak poprzednio i bardziej mi sie podoba;)
Mysle o kawce ale juz troche pozno wiec ide zrobic sobie goraca czekolade i ciacho wciagnac;))

Co do tego bloku czekoladowego ..zapomniałam napisać,że po dodaniu wszystkiego przełożyć do innego naczynia i uformować łyżką np, ja robię w pojemniku plastikowym prostokątnym :)
Magda - ale córcia śliczna hihi !!!

No madzia sliczna malutka ;).
Jusia ale masz fajnie ze masz tak blisko na ten targ, u nas nie ma :( ,znaczy sa ale daleko i trzeba.miec auto.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.