reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej dziewczyny, co u Was?
Piekna pogoda!!!!! Normalnie nas rozpieszcza :-D, pranie sie suszy na ogrodku, nie trzeba grzac ;-).
JA czuje sie dobrze chociaz dzis mnie dopal jakis kryzys, plakac mi sie chce :baffled:. Mam nadzieje ze to chwilowe....

reklama
mamcia10 ach te kryzysy :) mam tak samo, nie raz dopada mnie dziwna potrzeba wypłakania się.

Mam do Was pytanie Dziewczyny, macie swoje ulubione wózki? Ja się muszę przyznać, że nie mam jeszcze kupionego powozu dla małej i nie wiem na jaki się zdecydować.

Borkosia ja mialam bugaboo cameleona z drugiej reki, ale bylam z niego mega zadowolona :tak:. Teraz sie zastanawiam na Phil and teds vibe, ale jeszcze nie jestem pewna.

Hej.
Nie mam ani czasu ani sily pisac. Podczytuje co u was.
Mamcia- tez mialam takie momenty jak sobie przypomne to smiac mi sie chce;)
Borkosia- ja mialam przez 3 msc wozek chicco. Ale on taki wielgachny, malutka gondola, ciezki;/ dala go siostra mojego. Oddalismy jej go, a teraz mam Hauck Manhattan i nie zamienilabym go na zaden inny. Nie musisz osobno spacerowki, bo z gondoli robi sie spacerowka, jest lekki, latwo sie sklada itp. Zobacz sobie na necie. Tymabrdziej ze ty jak urodzisz to juz zimno bedzie wiec ja bym na twoim miejscu szukala takiego z pozadna gondola wlasnie;)

A u nas.. Masakraa..
Chyba zabkowanie.. Od paru dbi jest nie do zniesienia;(( nie wiem juz co mam robic zeby jej pomoc.. Zele, camilie daje. Chwila ok i za jakis czas od nowa.. Nawet czasem na rekach jej zle. Dzis to w nocy kilka razy z placzem sie obudzila;( i teraz pytanie do ciebie MAMCIA- jakos doswiadczona mamuska dwojki dzieci. Jak dlugo taki proces trwa?;) jak to u was wygladalo? W dzien tez spi po 15-20min;/

Sorka za bledy ale pisze z tel.. Aa no i lapka poraz 4 oddalismy bo znowu sie "gotowal" prawie;/ ale niech daja nowego i tyle..

Magda u mnie syn tak zle znosil zeby, od 3 do 6 miesiaca mialam taka masakre ze szok ale uwaga, pierwszy zab mu wyszedl w wieku 4,5mies a 6 zab w wieku 6 mies. Czyli 6 zebow w 1,5 miesiaca!!!!!!! Koszmar, zero snu, caly dzien na rekach i tez nic nie pomagalo. A z corka zero objaw poprostu wyszy zeby i tyle ;-). Trzymaj sie i glowa do gory.

Hej, moje dzieci jak zabkowaly to nie bylo problemu, zeby wyszly I nie bylo placzu. Wiec nie Wiem co ci doradzic, chyba, ze musicie przez to przejsc. Gryzaki, bonjela zel I jest jeszcze taki proszek Na zabkowanie w boots, niestety nie uzywalam ale jedna z mam mowila ze dobry. Moj synek przerobil caly tydzien w przedszkolu, panie go chwala, ze juz nie placze, obu tak Dalej.
Macie jakies rady Na odzwyczjenie od Piersi 20 mies dziecko? Ja juz nie wyrabiam. Nia. Jeszcze zauwazylam, ze ma nalot zloty Na zebach, to chyba przez to nocne karmienie.

O masakraaaaaaaaaa;(((
Na dole dziasla to takie bialutkie juz ale nic nie czuc i nic nie widac;///
Ze te dzieci musza sie tak meczyc;//

A kiedy mozna dawac dziecku rybe? Tzn dzis robie filety rybne na obiad w piekarniku i sie zastanawiam czy moge jej tez zrobic i z ryzem i marchewka zblenderowac?

Magda ryby stopniowo od 6 mies. jesli karmisz butelka, od 7 jesli naturalnie. Ja jestem z tych co szybko dawaly dziecia jesc, moje bable przed 4 mies juz podjadaly i poznawaly smaki. W wieku 6,7 mies. jadly juz bardzo duzo, wiekszosc obiadow z nami.
Akalin 20 mies. i karmisz piersia w nocy :szok:, szok.. To ty kobito sie nic nie wysypiasz :sorry2:. Wiem ze karmienie piersia jest bardzo zdrowe ale w tym wieku dziecko juz wszystko je i chyba nie potrzebuje piersi. Nie wiem co poradzic bo ja z tych butlkowych mam, dzici karmilam bardzo krotko piersia.

Mamcia- dzieki;) ja juz jak skonczyla 3,5 msc to zaczelam dawac marchew jablko kaszke bo cyc byl malo;) zrobie jej ta rybke, maly kawalek.
Akalin- ten nalot to prochnica;/

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.