reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Niestety moja mama mieszka w Irlandii :)
a z tymi suwaczkami to cos mi nie wychodzi... ostatnio jak chcialam jeden zalaczyc to dostalam informacje ze jest za duzy wiec sie poddalam. Moze cos zle robie ...
ja jestem teraz w 30tyg
te nakladki to na piersi? jakies ochronne?

reklama
Tak ochronne.Wiesz na początku boli jak dzidzia do cyca sie dossie ja miałam az strupki na sutkach(pózniej sie przyzwyczajasz i jest dobrze) a te kapturki ratowały mi zycie a raczej cycki.Najlepiej zakładac je juz od pierwszego karmienia zeby dzidzia sie przyzwyczaiła i wtedy unikniesz takiej sytuacji.Z reszta zobaczysz jak to tam u Was bedzie.Wygląda to tak
http://www.bajka.istore.pl/sklep,3202,,,03,,pl-pln,567114,0.html
A jak bedziesz chciała to moge Ci je przysłac z Polski

Ostatnia edycja:
hejka...jestem dzisiaj taka zakrecona ze nawet nie wiem kiedy dzien mi zlecial:tak:
BEFATKO-ee tam z nocnikem,przyjdzie pora ze sie nauczy,zreszta z toja pomoca,moj Olek przed 2 rokiem zaczal dopiero siadac i bez pieluszki latac,takze sie nie martw,moi rodzice tez mi gadaliz e to wstydze taki duzy a jeszcze w pieluszcze,a teraz sa dumni z wnuka,moja kolezanka tez jej corcia na 2 tyg przed 2 urodiznkami zaczela,sa przypadki ze dziecko 8 miesieczne juz siusia do nocniczka ale czy jest tego swiadome:no:
ADA-to super,najwazniejsze ze jest prac,a co u ciebie jak Kondrad?jak sobie radzisz?
SYLWIO-to mama w Irlandii...dlugo juz?jak tam jej sie zyje?zawsze bylam ciekawa tego kraju:tak:a ty ile w londynie siedzisz?to juz niedlugo dzidiza na swiat przyjdzie,wiesz juz co bedzie?

A tak wogole to dziewczyny ktore mysla o zostaniu tutaj,jak to jest z kupnem mieszkania tzn,kredytem,ile wkladu wlasnego trzba miec i wogole,zna sie ktos na tym co by mi mogl przyblizyc:tak:

Ala- tak rodzice tam juz jakies 10 lat sa a ja tutaj ponad 6. oj jak to zlecialo.
ja musze sie przyznac ze od 2.5 lat jestem wlascicielka mieszkania. wszystko sami z mezem zalatwialismy. wtedy to troche inaczej wygladalo. my mielismy 10% wlasnego wkladu plus oplaty za prawnikow i tzw. survey. od ktorego tez wiele zalezy. My zlozylismy ofetre na jedno mieszkanie, juz wszystko ruszylo, oplaty tez juz poszly i wycenili mieszkanie na mniej niz babka chciala. wiec bank pozycza tyle ile uwaza a ty jesli sie godzis to doplacasz roznice. na koniec babka sie wycofala a my wtopilismy kase, brrr. koniec koncow znalezlismy inne mieszkanie i wszytsko poszlo sprawnie. tzn trwa to ok 2miesiecy od papierow po kluczyki.
Kolejna sprawa to czy bierzesz pozyczke przez brokera (ktoremu trzeba dodatkowo zaplacic ok 500), ale on tez szuka dla ciebie najlepszych bankowych ofert badz bezposrednio przez bank ale tu juz sama musisz szukac ktory bank daje ci najlepsze waruki. musisz miec swojego adwokata ktory sie tym zajmuje oni prowadza juz cala sprawe, my placilismy za jego uslugi ok 1000.
potrzebujesz zaswiadczenia o zarobkach z ostanich 3 mies. i na tej tez podstawie bank stwierdza ile moze wam pozyczyc. to wyglada na skomplikowane ale nie jest tak strasznie. wiecej czasu zajmuje znalezienie tego wlasciwego mieszkania.
Jak cos to pytaj, ja chetnie pomoge choc nie wiem jak to teraz dokladnie jest z tymi depozytami.

Sylwia wysle Ci na PW swoje gg.Jak bedziesz chciała cos z PL to mi sie poprostu przypomnij za 2 tyg;-)

Wkurzył mnie mój ortodonta:wściekła/y::wściekła/y: :-(jak dzwoniłam do niego w czerwcu to powiedział ze on na wakacje jezdzi w zimie a teraz dzwonie a on ma urlop do 24 wrzesnia załamka:sorry2:Musiałm umówic sie gdzie indziej,.Wiecie juz mi sie nie chce jechac do Polski.Na samą mysl mi sie słabo robi.:sorry2::dry:Ide spac co tak smęcić bede

Czesc,
I znowy w pracy po krotkim urlopie. Moja mama przyjechal na 4 dni i pomogla mi w zakupach na maluszka bo juz mi zostalo 8tyg.
Mam juz prawie wszystko teraz tylko luzeczko i gotowe.
Beatka - kupilam tutaj te nakladki ktore mi polecalas, kosztowaly ok £4 wiec chyba nie tak zle.
Jeszcze raz wielkie dzieki za oferte ale chyba mam juz wszystko :) tzn wszystko sie okaze w praniu.
Gdybym sie tu szybko nie pokazala to zycze udanego pobytu w polsce i powodzenia z ortodonta. Mozliwe ze jak wrocisz ( jak sie tam zasiedzisz) to bede mama :)
Ala- tak moja mama mieszka w Irlandii jakies 10 lat, pracuje jako polozna :) i jest bardzo zadowolona. kupila sobie tam domek i chyba nie planuje szybkiego powrotu do domu i w cale sie jej nie dziwie.
Juz piatek i znowu wolne :)

Zycze wam kochane milego weekendu.
x

reklama
Befatka, wielkie dzieki za linki :-) No prosze i w PL jest cos fajnego dla maluchow (i nie tylko!! :-D). Postaramy sie wpasc bo pewnie bedziemy w tych okolicach we wrzesniu moze.

tak, wybywamy na ok 3-4 miesiace. fajnie bedzie troche sie pobyczyc a potem popracowac w warszawie no a w marcu juz mnie chca z powrotem tutaj :baffled:

Ala_oli, juz gdzies na watkach UK pisalam dosyc doglebnie na temat zakupu domow tutaj etc. my mielismy kilka doswiadczen i dosyc latwo i szybko wszystko idzie. w skrocie - im wiekszy depozyt tym mniejsza mortgage ;-) I zaprzyjaznij sie z jakimis lokalnymi prawnikami to napewno bedzie taniej :-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.