reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Czesc Ala-Oli ja na codzien narazie strasznie sie nudze, tzn siedze w domku z moim malutkim niedawno urodzonym syneczkiem:-D Noi chodzimy sobie na spacerki, pluskamy sie w baseniku na ogrodzie i jezdzimy na zakupki. Ale za dwa miesiace powinnam wrcic do pracy i sama nie wiem co zrobic z jednej strony bardzo bym chciala juz wyjsc miedzy ludzi przynajmniej na te 4 godzinki dziennie, ale nei wiem czy wytrzymam bez mojego Oskarka. Bylam ogladac nursery, nidaleko mnie zrobili nowe, wydaje mi sie , ze barszo fajne, ale nie wie, czy on nie jest za maly? I ciekawe jak to bedzie wygladac od strony finansowej. Ile dolozy panstwo? Bo oni tam biora ok 300 funtow na tydzien, wiec jak sama mam placic to nie ma sensu wracac do pracy. Wiem, ze moge sie starac o dofinansowanie do 80% kosztow, ale nie wiem jak to wyglada w praktyce. Moze ktoras z Was juz to przechodzila?? Jesli tak podzielcie sie doswiadczeniami:tak::tak: A tak poaztym mam na imie Natalia, mam 22 lata, a moj dziubek Oskarek, 6 miesiecy. A Wy co porabiacie i skad jestescie z p
Polski?

reklama
NATALKO-ja mam 25 lat,z Polski pochodze z samej granicy polsko niemieckiej-GUBIN,kolo Zielonej Gory:happy2:mam synka 2letniego Aleksander ma na imie(Olek)ja te zjeszcze w domku sidze,jak pojdzie do przedszkola to planuje dopiero isc do pracy:tak:ale juz bym bardzo chciala:happy2:nie wiem jak to jest z tymi prywtnymi przedszkolami,ale z t ego co wiem to jesli masz dofinansowanie to pokrywaja ci wlasnie te 80 %,ale nie jestem pewna,moze lepiej ksiegowej popytaj:tak::happy2:

bozz tak goraco ze nic sie nie chce:no: ja jeszcze posciele zaczelam zmieniac,prac,prasowac,ze mi sie odechciewa,juz w sumie po obiadku,posprzatane,w chwilach wolnych ukladam z Olkiem klocki:tak::happy2:

A gdzie wy dziewczyny wybylyscie ze taka dluga nie obecnosc???

Eee to Olus ma fajnie mamusie caly czas dla siebie:tak:Ja dzwonilam tam do tax office i mowili, ze do 80%, ale to zalezy od sytuacji kazdego ile to bedzie wiec powiedza mi dopiero po rozpatrzeniu aplikacji:tak:Dlatego ciekawa jestem jak to u innych wyglada. A Ty Olusia rodzilas tu w Londynie, w ktorym szpitalu? Teraz musicie mu machnac siostrzyczke, zeby mu sie nie nudzilo :))) My tez dzisiaj wymeczeni goracem, wczoraj pojechalam z malym na caly dzien na Ealing, strasznie sie umeczylismy, wiec dzisiaj nigdzie nie wychodzilismy tylko pluskalismy sie na ogrodzie w baseniku. A Wy co porabiacie calymi dniami?

witam w koncu:)
ostatnio nie mam czasu na bb bo maz w domku siedzi z chorym kolanem i staramy sie spedzac wiecej czasu ze soba:tak: jest tak duszno ze ja mam normalnie dosyc a dziecko to mi tak marudzi w dzien przez ta duchote ze szok:szok:za to w nocy dobrze spi bo 6-8 godzin wiec w koncu wyspana jestem:-) maly wczoraj wazyl 6700 a jak go sama zmierzylam to ok 65 cm wiec rosnie jak na drozdzach:-D
natalka witaj na naszym forum :-) a ty w ktorym szpitalu rodzilas?
dobranoc kobitki;-)

Ostatnia edycja:
czesc,dzisiaj caly dzien jezdzilismy za mieszkankami,to co pokazuja to porazka...az nie chce sie wchodzic:no:takze nie wiem czy sie przerowadzimy w tym roku:confused:
ADA-no to zdrowka dla meza,a co mu sie stalo w kolanko?a syneczek ladnie ci wazy,kawal chlopa bedzie:tak:
NATALKO-a ja nie rodzilam w londynie,olek mial 3 miesiace jak tu przybylam:happy2:tez calymi dniami siedze w domku,chodze z kolezanka i jej coreczka do bibliorteki z dzieciaczkami na rytmike,czytanie itp.na spacery,w nie dziele zawsze z mezem gdzies wybywamy,chyba ze pogoda nie pozawla,a tak to tez ogorod basen:cool2:a co do siostrzyczki to narazie mi sie nie spieszy:no:moze kiedys:tak:a ty gdzie rodzilas?jak porod ok bylo?planujesz drugiego bobaska?

Ada, synus super, duzy chlopak, a ile wazyl jak sie urodzil?? A gdzie wogole mieszkasz tu i skad jestes zPl jesli mozna wiedziec?

Ala ja rodzilam na Ealing Hospital, jestem super zadowolona z opieki, choc przed porodem slyszalam rozne opinie, wiec chyba jak wszedzie, zalezy glownie na jakie polozne trafisz. My rodzilismy z mezem, chwile tez z mama i koleznka, ogolnie przetwierali sie u mnie na porodowce i nikt nic nie mowil, a pozniej 5 min po porodzie zostawili nas samych z dzidziusiem do rana, przyciemnili swiatlo i spalismy sobie we 3 jak w domku, moj M podawal mi dzidziusia do piersi, przewijal itd. Drugiego ogolnie planujemy, ale mysle ze tak jak maly bedzie mial chociaz z 3-4 latka, zeby poszedl do przedszkola i zebym miala tyroche czasu dla siebie. Pierwsza ciaze na poczatku bardzo zle znosilam A Ciebie podziwiam, ze przyjechalas tu z takim malenstwem, nie balas sie?? A gdzie szukacie mieszkanka i jakiego domku calego??

My dzis pospacerowalismy, a teraz wrozilismy i leniu****emy, maz robi obiadko-kolacje:tak: Do jutra dziewczynki:-)

NATALKO-no to super opieke mialas w szpitalu:tak:az zazdroszcze:-pja nie balam sie mialam tu brata,wiec mielismy wszystko przygotowane:happy2:szukamy w okolicy edgware,moze hendon,ale jak tak dalej pojdzie to chyba jeszcze rok tu pomieszkamy:tak:bo straszne rudery pokazuja,szukamy duzego domku 4 bedroom bo jeszcze moj brat ze swja narzeczona,szwagier:tak:a mezus widze ci pomaga,kolacyjke szykuje,pozazdroscic:-p

reklama
Ala to nie zazdroszcze szukania domku, bo wiem jakie to stresujace, ale napewno cos znajdziecie, trzymam kciuki :) A czemu nie chcecie juz mieszkac tam, gdzie do tej pory?? A Wy jak tam planujecie druga dzidzie?? A powiedz mi, jak Twoj Olus, mowi juz duzo? A jesli z nim chodzisz na te swietlice dogaduje sie z dzieciaczkami po angielsku? Ja mowie caly czas do malego po Polsku, i nie ma prawie wcale kontaktu z angielskim, boje sie jak pojdzie gdzies do przedszkola, czy nie bedzie z tylu za innymi dziecmi:confused: A tak pozatym spoko, bo sie troche ochlodzilo, mezczyly mnie juz te upaly:no: Wybralabym sie z malym na basen wiesz moze gdzie jest jakis w okolicy czysty, z cieplejsza woda dla maluszka?? Ja jezdze az na Ealing, to troche daleko:dry:Buziaczki dzieczynki i chlopcy dobranoc :tak::tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.