reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ADA-mam jeszcze jedno pytanko,a co tam u Snadry?jak jej sie w Polsce wiedzie?masz jakies wiesci od niej?planuje wrocic do Londynu?

reklama
ala tak bedziemy wynajmowac przez agencje tylko na razie nie wiadomo kiedy sie tam przeprowadzimy bo M byl w kilku agencjach pracy i na rozmowie, pozostawial nr telefonu i maja oddzwaniac, byl tez w restauracjach typu mcdonalds, kfc i tez powiedzieli ze zadzwonia, mysle ze cos sie ruszy :-)tylko nie wiadomo kiedy moze za dwa,trzy tyg:sorry2: moj M moze robic wszystko byle by tam pracowac, teraz pracuje w burger king i tam w Carlisle mialby ta sama stawke co tutaj a mieszkanie 2 bedroom flat kosztuje tam tyle co ja tu pokoj wynajmuje:tak:byl wczoraj jedno obejrzec i jutro idzie zobaczyc drugie, no i jutro najprawdopodobniej wroci i bedziemy czekac na telefon:tak: a jeszcze musze isc za tydzien do banku sprawdzic czy moge wziac kredyt to wtedy M pojedzie tam do agencji mieszkaniowej, da referencje i poczekamy az bedzie mozna podpisac umowe, wtedy bedzie mogl aktywniej szukac tam pracy a na pewno cos sie znajdzie:tak:
na harrow nie bylam, pojechalam do asdy bo potrzebuje ramki do zdjec 10"-13" ale tam nie znalazlam a poza tym musialam szybko do domu zmykac bo maly sie rozplakal:sorry2:zdazylam sobie kupic tylko polskie krowki:-D
szczerze mowiac to nie wiem co u Sandry bo dawno z nia kontaktu nie mialam wiem ze ostatnio w jakims sklepie pracowala i raczej sie tu nie wybiera... ala a wiesz moze ile sie czeka na takie mieszkanko z agencji?
lol ale naprodukowalam:-D

ADA-no to fajnie macie,faktycznie bedzie taniej poza londynem i pewnie spokojniej niz tu w tym chaosie:tak:co do twojego pytania,to powiem ci tak to wszystko zalezy od agencji,oni wszystko musza sprawdzic,czasmi jest tak ze od razu dostajesz,a czasmi ze z dwa tygodnie czekac albo i dluzej,tak jest tutaj a tam moze i szybciej.mam nadziej ze jakos wam sie wszystko pouklada:tak:a na co chcesz kredyt brac?:-p

ala chce wziasc troche pieniazkow na wypadek gdybysmy sie wyprowadzili i gdyby nie starczylo bo moze byc tak ze M znajdzie pozniej prace, zawsze warto miec cos na czarna godzine. Nie chce brac duzo mysle ze ok 1000 f kredytu nam wystarczy bo i tak mamy troche odlozone zeby starczylo na depozyt i miesiac z gory:tak:kazali mi przyjsc 17 bo do tej pory nie mialam zdolnosci kredytowej zobaczymy co teraz powiedza;-) mam nadzieje ze jezeli zdecydujemy sie na jakies mieszkanko to szybko wszystko pojdzie, ja sie pytalam przez telefon to powiedzieli ze to moze zajac 2-3 tyg a pytalam sie kolezanki ktora z nami mieszka i pracuje w nieruchomosciach to powiedziala ze jezeli dostarczymy wszystkie dokumenty od razu to tylko kilka dni moze zajac, ale to pewnie w duzej mierze od agencji zalezy:-p a tam miasteczko bardzo przyjemne nie za duze, nie za male:-) mamy tam paru dobrych znajomych, wiec to tez plus:tak:
oj cos maluszek marudny dzisiaj:-p teraz usnal, i dopiero teraz zupke gotuje:tak:

Witajcie dziewczyny,ja jestem mamusia dwoch chlopcow Alanka i Xavierka.Mieszkam przy stacji metra Hanger Lane(okolice ealingu),moze jest jakas mamusia z tych rejonow?jezeli nie to chetnie wypije z Wami kawke wirtualna i poplotkuje;-)

czesc dziewczyny...mielismy w nocy wlamanie do domku,probowali wejsc i prawie im sie udalo,dobrze ze nie spalismy i zadzwonilismy po policje jak tylko ich uslyszelismy.my bylismy w sypialni na gorze a trzch typow probowalo wejsc przez okno na dole,male pokienko bylo otwarte i jeden z nich wszedl na parapet i probowal duze otworzyc,masakra jak sie balam:szok:dzisiaj byl sledczy zbieral dowody,odciski.nie wiadomo czy ich zlapia:baffled:

PATI-witaj kochana,fajnie ze ktos do nas dolacza:tak::happy2:to ile juz w Lodynie mieszkasz?a skad z Polski pochodzisz,noi przede wszystkim jak dajesz sobie rade z dwojeczka?ja z jednym czasmi wysiadam:-D
ADA-jak tam wasze sprawy ida?wszystko ok?

czesc dziewczyny...mielismy w nocy wlamanie do domku,probowali wejsc i prawie im sie udalo,dobrze ze nie spalismy i zadzwonilismy po policje jak tylko ich uslyszelismy.my bylismy w sypialni na gorze a trzch typow probowalo wejsc przez okno na dole,male pokienko bylo otwarte i jeden z nich wszedl na parapet i probowal duze otworzyc,masakra jak sie balam:szok:dzisiaj byl sledczy zbieral dowody,odciski.nie wiadomo czy ich zlapia:baffled:

Jejka dziewczyno, nie zazdroszczę... :szok: My też mieliśmy ostatnio niemiłą przygodę - nas napadli, ale jak to w Pl, policja nic nie zrobi.. :no: Nie to co u Was.

A ja mma do Ciebie pytaniue, masz jakiś kontakt do polskiej położnej tam? Chciałabym pogadać przed wyjazdem, szukam szukam i nie mogę znaleźć, tak konkretniej to przydałby się adres mail ..

PATI-witaj kochana,fajnie ze ktos do nas dolacza:tak::happy2:to ile juz w Lodynie mieszkasz?a skad z Polski pochodzisz,noi przede wszystkim jak dajesz sobie rade z dwojeczka?ja z jednym czasmi wysiadam:-D
ADA-jak tam wasze sprawy ida?wszystko ok?

Witajcie dzieki za mile przywitanie,mieszkam w Londynie 3 lata.Z Polski pochodze z Bydgoszczy.Mysle ze z dwojka jest lepiej niz z jednym...teraz jak mlodszy ma juz poltorej roku swietnie bawia sie razem a ja mam chwilke dla siebie...nawet zaczelam myslec o 3 dziecku ale tylko ze wzgledu na to ze chce coreczke....

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.